ilkerannesi Merhaba anneler. 2 buçuk aylık bir oğlum var. Sezaryen doğum yaptım. Doğumdan sonra 40ım çıkana kadar gayet normal emzirdim. Bu bir buçuk aylık sürede annem yanımdaydı uyudum beslenmeme dikkat ettim onun sayesinde. Farklı şehirler de yaşadığımızdan dolayı kırkımız çıktıktan sonra annem memlekete döndü ve çocuğuma yalnız bakmaya başladım. Bu arada üzücü Bi durum oldu stres sıkıntı yaptım. Ne uyku düzenim ne beslenmem hepsi yalan oldu. Zaman geçtikçe bebeğim emmemeye başladı ve sütüm kesildi. Sağarak deniyorum öyle de gelmiyor. Malt içecekler çaylar denedim hiç bir fayda görmedim. Bebekte emmediği için heralde hiç süt gelmiyor. Pompayla uğraşıyorum belki gelir diye ama sonuç hüsran. Benim durumumda olan varmı nasıl bir yol izlemeliyim. Emmese bile biberonla vermeye de razıyım nasıl tekrar süt gelmesini sağlarım lütfen yardımcı olurnusunuz.? Hiç bir anne sütsüz kalmasın inanın çok üzücü bir durum. Şimdiden teşekkür ederim hakkınızı helal edin ❣️💐
Seymabaysan ilkerannesi bebeginizi emzirmeye çalısın her defasında nolur benmde sütüm çok az gelıyordu bende sezeryan dogum yaptım 1 ay dogru düzgün gelmedi sütüm bebegım emiyordu ama doymuyordu biberonla mamada verdik sonra hiç emmemeye basladı naptıysajk olmadı neyse sütümü sagardım iki memeden 60 cc anca çıkardı herkes diyodu bosuna ugrasma yok işde sütun bılmem ne amaa ben inat ettim 60 cc de olsa varsa demekki artırmak benım elımde dedim herşeyi denedim malt içecekler dere otu soğan boza vs bende en en en çok işe yarayan boza ve bol su içmek oldu gerçekten samımıyetle söylüyorum ben sonra bir süte geldim artık sagmayla bas edemıyordum hem bebegım içiyordu hem dolaba buzluklara atıyordum düşüm koca bir derin dondurucu benm sütlerimle dolmustı çok düzenli sağım yaptım günde 6 kere sagardım çok zahmetli ama yorucu oglum şu an 14 aylık düşün ben haşa sagıyorım hala kesilmedim ama çok yorucu keşke bebegım emseydi sende en son çaren sagmak olsn nolur benm annem hep yanımdaydı o yüzden sagmaya bakır buluyordum
614408eoa ilkerannesi her bbek emecek diye bir kaide yok bnde cok mücadele ettim olmadı kndini üzmeye devm ettkcede olmaz kndimi cok paraladm agladm eksk hissettm flan flan suan da iyiki mama vardı gücüm yetiyoduda alabiliyorm diyorm
Balkes ilkerannesi solgar in b12 içerikli hapi var benim sutum onun sayesinde arttı isterseniz araştırın Dr ma danisip kullanmaya baslamistim
ilkerannesi Seymabaysan maşallah keşke bende sizin gibi olabilsem sağmakla başedemesem okadar sütün olsa yani. Ara verdim tekrar nasıl başlarım bilmiyorum ama deneyeceğim uğraşıcam. Memeyi hiç tutmuyor oğlum ama alışsın diye uğraşıyorum. Tutsada bir iki çekiyor bişey gelmeyince ağlamaya başlıyor. Bu sefer de ağlamaktan bidaha hiç tutmuyor. Ne kadar zor ne kadar üzücü 😕
ilkerannesi 614408eoa bende şuan kendimi eksik hissediyorum çevremde pek anlayışlı değil bu konuda. Kendi ailem uzakta. Buradakiler ise emziremiyor olmamı eleştirirler ama bir saat ben bakayım sen uyu dinlen demezler. Yada yemekte temizlikte vs destek olmazlar. Sonra da emziremiyorum sütüm yok ne demek emzir derler. Ben istemiyormuyum sanki ben herkesten çok istiyorum ama olmuyor 😭
Melisayigit ilkerannesi belki göğüs ucunuz yoktur. Göğüs ucu aparatı alıp deneyin. Bende oğlum tutmuyor diye üzülüyordum meğerse göğüs ucum yokmuş ondan tutamıyormuş.
Eise ilkerannesi ben de aynı şeyleri yaşadım canım sütün artınca bu davranışı yapmıyor bebekler sağmaya gayret göster olabildiğince , daha az mama içmiş olur
614408eoa ilkerannesi sana dost tavsiyesi kapat gözünü herkese emin ol elistirmek icin diyyorlar emzirmissn emzirmemissm kimsenin umrnda degl her anne emzrmek ister ama süt yoksa yoktur rahat brak kndini asla üzülme sen yine dene ama kndini paralamadan emmiyor öu ver mamasını ac kalmasın yterki kızm mamayla büyüdü yasıtlarından hic bir eksigi yok bagısıklıgı gayt iyi bunun eg gıda dönemi var o zaman elinden geleni yapıp saglıklı besinlerle beslersin sakın üzülme bacm sakın eksik asla deglsn
ilkerannesi 614408eoa Teşekkür ederim desteğin için. Böyle konuştuklarında evladıma karşı vicdan yapıyorum ona süt veremiyorum diye. Bugün Biri aradı diyor ki ne yap et emzir yoksa 6 aydan sonra 2 yaşına kadar bide devam sütü vermek zorunda kalıcaksın diyor. Daha çok stres oluyorum. Sizin dediğinizi kimse demedi şimdiye kadar. Daha çok anne sütü almazsa çok hasta olur bağışıklığı eksik olur anne sütü çok önemli onu ye bunu ye. Yiyorum da çocuk emmeyince yediğimle kalıyorum öyle 😭
Melisayigit 614408eoa herkese sizin gibi bir dost lazım 🌸 insana öyle güzel moral veriyorsunuz ki 🎈psikolog olsanız hastanız olarak ilk sırada yer alırdık 😅🌸
ilkerannesi Mucizeemmmmm 1 kutu içtim günde 1 fincan olarak. Siz ne sıklıkta kullanıyorsunuz tekrar alırım
614408eoa ilkerannesi gerekirse 2 yasına kadr devm sütü ver nolcak parasınu millet vermicek bacm sapa saglam cocklar kızm 18 aylık 20 gün bile emziremedim parcaladım kndimi yemedigm almadıgm bisey kalmadı süt olsn diye olmadı elalemin agzı da durmadı agır bir depresyon gecirdm cocugmdan sogudm bakmak istemedim off neler cektm neden konusan lar yüzünden 6. Ayında ek gıda da sebzeler meyveler ohoo dönemine göre ne varsa yedirdm cok skür bagısıklıgı güclü artı hlaa gece mama yiyor aslan gbi cock braak rahatlat kndini sükür mama var süt almazsa maması var oh yter elalem konıssn
Mucizeemmmmm ilkerannesi günde 2 -3 fincan içiyorum azaldığını hissedersem ama bol su çok önemli ben yedisine değil suyuma dikkat ediyorum açıkçası sütün %93 su
ilkerannesi Mucizeemmmmm bebek emmeden pompayla böyle şeylerle takviye ederek arttırabilirmiyim acaba bebeğim tutmuyor çünkü
Mucizeemmmmm ilkerannesi iNanırsan olur tabi sütü artıran sadece böyle şeyler değil ki kaliteli uyku stres önemli
esrerkn Sen etrafındakilere de ki SİZENEE! Benimde Doğumdan sonra sadece 1 hafta annem kalabildi yanımda farklı şehirde olduğumuzdan dolayı.kayınvalidem 500 metre ötemde ama akşamdan akşama sevmeye geldi. Lohusalığımı tek başıma atlattım. Kimseye minnetimde yok o yüzden kimsenin söz Hakkı’da yok. Girdiğin her stres sütünü etkiler. Senin her stresinde bebeğini etkiler anında anlıyorlar çünkü. Nolursa olsun ona yansıtma. Ben meme reddi yaşarken bile dedim ki tamam annecim bu zorlu bi süreç ve atlatıcaz hadi gel biraz dinlen sonra devam edelim vs. süt artırıcı olarak beni en çok bulgur etkiledi. irmik helvası ve un helvası deli gibi süt yaptı humana stil tea çok etkili oldu bestlak damla eh işte. sana tavsiye sabah kalk streslerini öldür bi güzel helvasını kavur akşama kadar azar azar ye 💜
ilkerannesi esrerkn biraz vurdum duymaz olabilsem keşke 😕 tamam bugünden itibaren birde irmik helvası deniyeyim bakalım kısmet..
Elif1150Ecem ilkerannesi Az önce bir annemiz süt arttırıcı tarif verdi , kesinlikle işe yariyormus, Yulaf nekadar isterseniz, soğuk süt bir çay bardağı,bir tatlı kaşığı bal bukadar,yulafida bir çay bardağı koyabilirsiniz, deneyin derim 🤗