Zalimsin Lahanayı 5 litrelik şişeme yaptım ama doğru mu yaptım bilmiyorum yarım litre sirke 1 çay bardağından az tuz yarım limon ve 1 litre den fazla suyu karıştırdım üstüne döktüm kapattım. Bundan turşu olur mu
Zelisblt Zalimsin lahana turşusunu çok severim canım söylediğin malzemeler nasl oluyr bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla tadına bakmalısın tuzu azsa tuzlu su eklemelisin fazlaysa norml su katmalasın 😁
Burcinisp Zalimsin ben 1 litre suya 1.5 çorba kaşığı tuz koyarım. Ölçüm budur😊 sirke koymuyorum o yüzden sirke oranımı bilmiyorum
Zalimsin Zelisblt kapattım ama açabilir miyim bir de suyu dibine kadar dolmadı kapağa kadwr su dolmalı mı 😁
Zalimsin Burcinisp ya Bi tarif baktım aslında 1 çay bardağı tuz diyordu da ben az koydum tadına da bakmadım açıp bakabiliyor muyum 😁
Burcinisp Zalimsin açabilirsin bir şey olmaz. Az tuz veya çok tuz turşuyu eritir çünkü. Hiç bi lahana suyun üstünde kalmamalı. Küflenir. Bazen taşmalar olur. Suyu azalmışsa az tuzlu su eklemeyi unutma 😀
Zalimsin Burcinisp suyunu kapağa kadar koyayım ama normal su mu katayım yoksa yine sirkeli limonlu su mu hazırlayayım acaba
Zalimsin Zelisblt Allah Allah nası yapıcam onu normal su mu koysam yoksa yine sirkeli su mu yapsam 😁 hiç bilmiyorum ya ne cesaret yaptım
Hyry9004 Zalimsin ben yaparken içine sirke tuz limon tuzu su birazda toz seker atıyorum canım şeker hemen mayalanmasını erken yemeyi sağlıyor. Yani nasıl yaptın görmedim ama tuzu sanki az birde sarmısak seviyorsan koymanı tavsiye ederim çok daha lezzetli olur.
Hyry9004 Zalimsin birde tuzunu az koyarsan tursun yumuşar canım uzun süre dayanmaz belki açtığın zaman bile yumuşak olabilir.
Zalimsin Hyry9004 Bi leğene yarım litre sirke yarım limon ve 1 çay bardağından az tuz koydum bu lahanaların üstüne döktüm sonra suyu üstünü geçecek deyince biraz daha tuzlu su ekledim üstüne. Tadına baktım suyun aşırı tuzlu değil ama tuzu var gibi