Gozde_alparslan oğlumun cumartesi geceden beri ateşi 37.8di calpol vermemize rağmen düşmedi babası grip olmuştu ondan geçti. Doktora götürdük boğazda hafif kızarma var dedi başka kan testleri yapıldı aynı zamanda covid testi yaptırdık hepsi çok şükür temiz çıktı. Ateşi düşürdük her akşam ılık suyla yıkadık, üzerine çıtçıtlı yarım kol body ve altına incecik pijama ile yatırdık üstünü örtmedik odamız 24 derece. Havale ateş yüksek değilkende geçirebilir ama bu değerle korkma 38den sonrası müdahale gerektirir. Ayrıca doktor keyfi yerindeyse getirme yatırmadan önce calpol ver hem ateşi yükselmez hemde ağrısı varsa rahatlatır dedi. Evinizin koşullarını bilmiyorum ama kat kat ve dar giydirmeyin. Üşümesi ateş çıkartmasından iyidir dedi doktor ki zaten üşümedi de bizim oğluşumuz 8,5 aylık seninki biraz daha minik yarınıda bekle olmazsa doktora yine göster çünkü idrar yolu ya da boğaz enfeksiyonuda olabilir sadece grip gibi düşünme. Odanızda hava nemlendirici cihaz yoksa kalorifer üstüne mutlaka bir bardak su ya da ıslak havlu asın, ben beşiğin yanına yarım soğana karanfiller sapladım mikrobu çekip rahat nefes almasını sağlıyormuş işe yaradı. Geçmiş olsun