Gamzee19 canımsın daha 5 aylık olmamış bile. Bence ne çocukları zorlamak lazım, ne de kendini yıpratmak lazım. Fır fır dönen çocuk nerdeymiş 5.ayında göstersinler. Benim kızım 6. Ayı biterken 7. Ayına doğru emekledi. Olmayadabilir , her bebeğin gelişmi farklı. Artı çocuğun emeklemesi için onunla aynı hizada olup önüne sevdiği oyıncakları koyman lazım. Bacaklarını güçlendirmek için egzersiz yaptır. Benim eşim ayaklarını koltuğa dayıyordu kızımın ittire ittire güçlensin diye. Herşeyi yaptın yine mi olmadı , olmayabilir, daha zamanı var demekki. Ama yüzüstü aktivitelerini olabildiğince ve bebiş izin verdiği sürece uzatman lazım, bi şekilde ilgisini çekerek. Kol altlarına ufak bi battaniyem vardı, yuvarlayıp koyuyordum, önüne de ışıklı kitabını koyuyordum, olabildiği sürece kalsın diye. Tummy time diyolar, yüzüstü aktivitelerini bebeği de bıktırmadan, yormadan, ona da zevkli gelecek şekilde yaparsan, güçlenir zamanla. Yarış yapmıyoki ufacık bebeler. 🌿🌿 Sen olması gerekeni yap, gerisini ona ve zamana bırak. Birde ben soğuk yerde üşür mantığıyla çok koruyordum hava soğuk diye, en son gittiğim doktor , önlemini al ve bırak etrafını keşfetsin öyle öğrenecek demişti. O günden beri saldım ki ben de rahat ettim bana önceki kadar yapışmıyor artık. Benimle beraber evin her yerinde geziyor. Zaman zaman ayaklarını açık bırak çok önemli, hava soğuk diye kapatıyoruz ama açık olması lazımki aslında çocuk ayaklarının farkına varsın. Duyusal gelişimi için çok önemli, her zaman olmasa bile ben arada çorapsız dolaştırıyorum zaman zaman. 🌿🌿🌿