Brn1234 Merhaba hanımlar bebeğine menenjit aşısı yaptıran var mı? A ve b olarak iki farklı aşıymış birisi 3 doz diğeri tek doZ. İkisini de yaptırmam gerekiyor mu bilgisi olan yardımcı olabilir mi
GramPozitifBakteri Brn1234 Yaptırdım bitti tüm dozlar.Bexsero ve nimenrix şeklindeydi. 3 doz nimenrix, 2 doz bexsero oldu
Taze1mom Brn1234 ikisini de yaptırmak gerekiyormuş biz 3 dozdan başladık alman aşısından, 2 doz olan suriye tipiymiş onu yaşında yapıcaklar şimdi oğlum 8 aylık 7 ve 9 aylıkken alman tipleri yapıldı
Babylover23 Brn1234 bizim doktor a tipi var b tipi var a tipi şimdi başlarsan 4 doz 6 aydan sonra başlarsan 3 doza iniyor ama 6 aya kadar savunmasız kalıyor dedi. B tipi de 3 doz eğer 9 aydan sonra yaptırırsan 2 doza düşüyor bu seferde 9 ayına kadar savunmasız kalıyor karar senin deid benim bebegim 4 aylık 6 ayını bekliycem dedim. Ben senin yerinde olsam bir an evvel yaptırırım dedi çünkü menenjit biliyorsunuz çok önemli bir hastalık bir basketbolcunun çocugu felç olmuştu belki bilirsiniz. O yüzden bekleme derim dedi doktor ama bu süre zarfında zaten hep evdeyiz 6. Ayından başlatıcam ben. Yine doktorunuza detaylı sorun her doktor farklı birşey diyebiliyor.
CilekRecelim Ben henüz yaptırmadım 1 yaşından sonra yaptırıcam dozları azaldığı için . Ama ikisi de ayrı aşılar ikisini de yaptırmak gerekiyor .
Brn1234 GramPozitifBakteri bize de doktorumuz hepsini yapmamızı önerdi ama ben kararsız kaldım. Kaçıncı aylarda yaptırdınız peki? Bir de yan etkisi oldı mu
uykutulumu35 GramPozitifBakteri ateş yaptı mı sizde bu aşılar. Bu ay bizde olucaz korkuyorum açıkcası 🥴
GramPozitifBakteri Brn1234 Bence durumunuz varsa yaptırın ciddi bi hastalık. 5-8.5 ve 14 aylıkken oldu.Yan etki sadece bexseroda yaşadık.Baya ağır bi aşıymış onu anladım.İlk dozda çok ateş yaptı.Vücudunda kırmızı döküntüler oldu.İkinci dozda ateş olmadı ama iğnenin yapıldığı yer baya kızardı ve şişlik oldu.Gerçi o her aşıda olma ihtimali olan bişey ama,18 aylık kızım şu ana kadar hiç bir aşıda ateş şişlik yaşamamıştık korktum biraz.Soğuk kompres ve ateş düşürücüyle 3.gün kaybolmuştu.Nimenrix hiç yan etki yapmadı.Aşısı bu kadar ateş yaptıysa hastalığını ben tahmin bile edemiyorum
GramPozitifBakteri uykutulumu35 Sadece bexsero yaptı canım.Nimenrix yapmadı.Şimdiye kadar hiçbir aşıda ateş olmamıştı onda oldu.Diş çıkarıyordu bide ikisi karıştı tam oldu.Fitil baya etkili oluyor eğer ateş yüksek olursa
Brn1234 Babylover23 herkes farklı mı söylüyor anlamadım ki bana hiç 6.ayda başlarsan şu kadar doz vs denmedi sadece birisi 3 doz diğeri tek dozmuş ikisini de yaptırmak gerekiyormuş. Ben doktorla tekrar konuşayım teşekkür ediyorum
dontsleppyunhappy Babylover23 ne kadar detaylı anlatmış, ve bizim doktorumuz böyle birşey söylemedi, sadece sağlık ocagında ki hemşire, 1 yaşında aşıları var dedi, herhalde menenjit diye düşündüm, 1 yaş aşıları ne ki
uykutulumu35 GramPozitifBakteri Anladım canım fitili de ben koyamıyorum geçen kabızlık çekti onun için doktor fitil yazdı koyayım dedim olmadı bir türlü bu sefer poposu acıdı. Sen nasıl koyuyorsun fitili bizimki geri çıkıyor hemen yada tam yapamıyorum 😅
GramPozitifBakteri uykutulumu35 Ya en son 38.9a çıkınca doktora sordum calpolu bırak fitil ver dedi mecbur verdim.Hiçte sevmiyorum o işi ama malesef 😞 Elimi yıkayıp tam kurulamadan aldım fitili,o arada biraz kayganlaşıyo,yavaşça ittirdim sonra poposunun iki yanını bastırdım biraz bekledim.Geri gelmedi.Gerek kalmaz inşallah ya..hiç ateş yapmayadabilir