58vildan Geçmiş olsun cnm. İlk tedavi kolsin sonra yurtdısından türkiyeye gelen cholcin veriliyor atak sıklıgınıza göre dozlar arttırılıyor. Eger iki hafta atak geçirdiginiz günleri uzatamıyorsa anakinra ignesine başlanıyor yüzde 90 hastada anakinra ignesi yanıt verebiliyor bir sene de 6 ayda bir atak geçirtebiliyor.fakat bazı hastalara yüzde 10 luk kısım hastalar çok şiddetli ataklar geçiriyor ben haftada iki geçirip 3 er gün sürüyordu ve haftanın 1 günü ancak sağlam geçirebiliyordum. Anakinra vücudumda ters tepki yaptı apse morarma ve hergün igne yapılan yerlerim de kaldıramama dayanılmaz acı bıraktık. En son tedavi şekli olan ilaris kullanıyorum 2 senedir. Ve atak geçirmedim hamileyken bıraktım korktugum olmadı hamilelik atagımı dindirdi ama dogum sonrası 3 ayda 6 atak geçirdim şiddetli acil igneye başladık bebegim mama yiyordu benim ama şuan ayda bir ilaris vuruluyorum atak zamanlarında sadece hafif eklem agrısı ve halsizlik çekiyorum hayatı yaşamaya başladım diyebilirim. Bu hastaşıkta 4 tedavi şekli var başka yok ve tamamen geçmiyor hastalık senle gidiyor kısaca öldürmüyor süründürüyor