Anneogul60 öyle mi ben size saka olan kısmı hemen anlatayım. Parmak uvu yürüyüşü yapan cocukların yalnızca %5-10nu saglıklıdır. Bu durum genelde cp, muskuler distrofi(yani kas hastalıkları hani mesela sma sma lı bebekler diye kendimizden geciyoruz ya şu sıralar veya daha tehlikelisi duchenne muskuler distrofi örnegin), gebelikte anormal zihşnsel gelişim, omurilik basısı veya bazı nöropatilerdende kaynaklanabilir. Durumun bir uzman tarafından degerlendirilmesi gerekir. Tabi hadisenin tek taraflı veya cift taraflı olmasıda önemli mesela tek taraflı parmak ucu yürüyüşü varsa o ayakta ekstremite kısalıgı olabilir anlatabildim mi???? Pediatrik Uzman fizyoterapistim. Alanım bu!! Cocugun nörolojik olarak degerlendirilmesi ve bahsettigim yuzde 10 luk saglıklı gruptan olup olmamasına bakılması önemlidir. Anlatabildim umarım şaka hanım efendi. Elinizdeki telefonla bos vakitlerinizde sağa sola arastırma dan yorum yapmak yerine netten parmak ucu yürüyüşü neden olur yazıp mğmkünse hekim görüşlerini okuyun. Ayse fatma hayriye’den benim oglumda da vardı, kaynımda da vardı gecti seklinde forumlardan degilde mümkünse daha resmi, hekimlerin sayfalarından falan okuyun. Size hayatta basarılar.