HappyKids Merhaba canımız annelerimiz, “Bebeklerde Fizyolojik Reflü ve Reflü Rahatsızlığı” başlıklı blog yazımız yayında! Fizyolojik Reflü ile Reflü Rahatsızlığı Farkları Bebeklerde Reflüyü Tetikleyen Alışkanlıklar Bebeklerde Fizyolojik Olmayan Reflü Neden Olur? Bebeklerde Reflü’ye Müdahale Nasıl Olmalıdır? Bebeklerde Reflü Oluşmaması İçin Alınabilecek Önlemler İçerikler Linkte! https://blog.mutlubebekleriz.com/genel/bebeklerde-fizyolojik-reflu-ve-reflu-rahatsizligi/ Bebeğinde reflü sorunu olan annemiz var mı? Bu sorunlar nasıl baş ediyorsunuz?
tarifiyok HappyKids biz reflü maması kullanıyoruz ama günde kaç kere vermem gerekiyor ya da her beslemeden sonra mı vermem gerekiyor kullananlar yardımcı olabilir mi ??
Kbrysfslm HappyKids Yaaa benim bebeğim 2 ay 17 günlük ve böyle aynı bunun adı reflü muymus 🥺 Şu son 1 haftadır hepte çoğaldı. Sünnet ettirdik 15 Mart’ta acimasin diye yatarak emzirdim belki de o tetikledi 😓 inslalah hepimizin b bebegi sağlığına kavuşur kısa zamanda 🥰
Mirosumm HappyKids kızım 5.5 aylık doğduğundan beri fışkırarak kusuyor. Mothilium ilaç kullanıyorum ve aptamil ar şuan da 2 veya 3 günde bir fışkırarak ağız dolusu kusuyor. Çok huzursuz sürekli kucakta gezmek istiyor ve kilo alamıyor maalesef😔
Mervegulsum HappyKids 6aylik bebeğim azindna burnundan fışkırtarak.kusuyor bı kaç gündür .yeni doğduğunda 3 ay böyle.olmusti ama düzelmişti smdi tekrar neden oldu anlamadm yanında olmasaydım.nefessiz.kalip.olebilirdi napmam.lazimm
Woody Beni yıldıran, tüketen hastalık. Kızım 1 yaşına girecek. Uykuda tetikleniyor. Dün tüm gece bağırarak uyanıp kendini oradan oraya attı. Günde 15 kerw üst değiştiriyordum. Buna şükür ama artık gerçekten yıldık.
Minikprensannesi06 tarifiyok Günde 6 kereye kadar verilebiliyor ama 3 ideal dedi doktorumuz. Eğer fazla kusarsa ona göre arttır dedi
Woody tarifiyok reflü maması yerine bebelac thickener kullanabilirsiniz her beslenme öncesi sütünüze karıştırarak
Elifeslem1 Ah ah reflü. Hiç gecmeyeck gibi geliyor o zmanalr ama geçiyor çok şükür. Şimdi çok nadiren oluyor
Anne_annean Elifeslem1 benim bebeğim 2 Aylık doğduğundan beri emdikten sonra hep kusuyor ama böyle fışkırtarak olmuyor hiç o da reflü oluyor mu acaba bilginiz var mı ?
tarifiyok Woody evet bende onu kullanıyorum daha yeni başladık ama her beslemede verirsem kabızlık yapar mu diye korktum
tubikoo Woody Kesinlikle tavsiye etmem. Her çocuğun yapısı farklıdır evet ama biz 2 ay önce bıraktık kullanmayı hala onun kabızlığını çekiyoruz. Bi düzene giremedik 😑
Sena-bera-mira Benim oğlumda vardı sürekli fışkırtıyodu ama 1 yaşından sonra çok nadiren oluyo çok şükür bebek reflüsüydü 2 yaşından sonrada geçmiyosa maalesef kalıcı oluyo
Woody Bu arada konut okuyanlardan yaşayan varsa, Kızımın kusması 5 ay önce bitti. Ancak uykıda çok rahatsız. Sütüm olmasına rağmen dayanamadık ve yatmadan önce reflü maması veriyorum artık. Öyle bşraz rahat ediyor. Ancak gece emmeye kalktıktan sonrası yine felaket. Yaşayan var mı? Çözümü olan? Geçecek diyen?
Damlacelikk 3 aydır gastrotussbaby kullanıyoruz. Bebegim şuan 8.5 aylık önceden biberonu agzina asla götürmedi. Surekli kusardi. Umarım bebek reflusudur. 1 yaşına kadar kullanmayı planlıyorum. Bu şekilde hafifledi. Ancak hala gaz çıkarınca sirkelenmesi devam ediyor. Gercekten cok zor
Pinnaris 2,5 aylık kızım var emdiğini emdiği an fışkırtırcasına kusuyor artık üst değiştirmek kızımada eziyet geliyor şaşırdım artık bende :(
aggubebek Pinnaris evet tıpkı bizi tarif etmişsiniz. Oğlumun üstünü değiştirmeye çalışırken ona da kusunca tekrar yenisini giydirelim derken çok rahatsız oluyor, bu da ağlamalarının uzun süreli olmasına sebep oluyor. 🙅🏻♀️
krzburcu Pinnaris Benim bebeğımde aynı böyleydi.Anne sütü alıyor bebegım.Ben kendımce süt ve süt ürünlerini kestim.Bir süre dıyete soktum kendımı ve bebeğım 6 aylık oldu.4. ayında tamamen bıttı kusmaları.Eğer emzırıyorsanız sızde bi deneyim derim.ek gıdaya gectık cok sukur artk bende ıstedıgımı yıyebılıorum.
Woody tarifiyok ilk 2 3 hafta kabız gibiydi. Her gün zeytinyagı verdim doktor önerisi ile. Sonra alıştı bünyesi. 5 6 ay her öğünde kullandım. Çok rahat ettik. Gece uykusu, düzeni mükemmeldi. Kusmaso bitti diye bıraktım. Çile başladı
ikizlerinannesi2985 tarifiyok ben thickener ı her beslemede kullanıyorum 3 aydır. Hiç kabızlık yaşamadık👍
Gizemmihra61 3 aylık kızım da sürekli kusuyordu bizde konrtole gittiğimizde doktorun yanında kusunca farkettik bir ilaç verdi 2 gündür kullanıyorum açıkcası kusmaları da ### azaldı 🙂
Mlk123 Gizemmihra61 benim kızım da 3 ay 10 günlük sürekli kusuyor bazen daha memedeyken yediği sütü olduğu gibi çıkarıyor. Bir kere hortumdan fışkırtır gibi kusunca doktora götürdüm reflü dedi. Molitium diye bir şurup verdi. 2 gün kullandım fark etti sanki ama dün gene baya kustu. Acaba sizin ilaç hangisi
Gmzkrn Bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri reflüsü var.ve hep memeyle kavga ederek emiyor.ilk ay kilo alımında problem yoktu fakat 2. Ay sütümü her emmede fışkırtarak kustuğu için kilo alamadı.2 aydır aptamil ar mama kullanıyoruz. Doktorumuz günde 8 defa kullanabilirsiniz dedi. Ve gastrotuss şurup verdi. Fakat bu sadece fışkırtmayı önledi kusmaları hala devam ediyor. Anne sütünü çok fazla kustuğu için önce emzirip üzerine mama verdim ki en azından mamayı kussun diye. Çok zor gerçekten hem bebek hem anne için uykudan kusarak uyanıyor. Sürekli kıyafet değiştiriyoruz. Son 4 gündür meme emmek de istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum bu reflü bizi mahvetti 😞
Ali_2020 Gmzkrn Benim oglumda ayni meme Gmzkrn Benim oglum da aynen meme emerken agzindan ve burnundan kusuyordu.Doktor her 10dakika emzirdikden sonra gegirt dedi. Cok ishe yaradi,10dakikani kecirmeden gegirtiyordum.Shimdi 8 aylik, kusmalar azaldi.
Fulyaalinmina Gmzkrn merhaba normal mama içine thickener var ondan koyun her mamaya koymak gerekiyor yalnız kullanın bizim kusmamiz bitti bu sayede
hamlet 3 aylık kızım sürekli kusuyor ve ağız dolusu. Boğazında hırıltı oluşmuş kusmaktan dolayı.üst değiştirmek çok yoruyor onuda geçtim gece uykuda ağlıyor sürekli uykusu bölünüyor. 2 tane uzman doktor gördü birisi bebelac ar kullanmamı söyledi işe yaramadı. Diğeri de bebelac theckenr önerdi. Günde 1 kez veriyorum. Ama hiç ir değişme yok malasef. elimde ağız bezi tüm günüm kusmuk temizlikle geçiyor. Çok kötü bir şeymiş bu yaşamayan bilmez. Dr 6. Ayda yavaş yavaş geçeceğini söyledi.
Elifsmomm hamlet canim benim bebegimde 3 bucuk aylik emdikten sonra bogazinda hirilti oluyor uykudan uyandiktan sonra da ayni sekilde size ne dedi doktor hiriltisi icin buna bir cozum var mi acaba biz ilac kullaniyoruz ama hicbiri fayda etmedi malesef hirilti hala devam ediyo 😒
tarifiyok hamlet günde bir kere olduğundan faydasını görmüyor olabilirsiniz en az üç kere verilmeli diye biliyorum yoksa diğer öğünlerde yine sıvı mama içtiği için kusacaktır her öğün verenlerde var
2021annesi Mlk123 ya benimkide kusuyor ama bole gegirirken yada hickirikla cikiyor sütüm. Bide uykudunda vs salya gibi seffaf peynir kalintisi gibi parcalar geliyor reflü baslangici olabilir mi?
KbrVrn25 Günde 7 8 kere üst değişiyorum. Bebeğim 3 aylık ve reflü ona çok huzursuzluk veriyor uykuya dalamıyor. Motilium verdim gaviscon kullandık ama boş hepsi
aggubebek KbrVrn25 bunlar da gaz damlaları gibi alıştırıyor mu acaba vücudu , bir süreden sonra etkisi azaldı mı yada etkisine vücudu alıştı da tepki vermiyor mu?