aykoz_ 22 aylık kızım. 90cm ve 16 kilo. Doktor obezite riski var diyor. Kılosu fazla oldugu gibi boyu da persentilin cok üzerinde. Cocuklarında bunu gören, görmüş olan varmı. Üstelık hala emiyor, emzirmeyi bırakma 2.5 yaşına kadar yoksa daha cok yer diyor
Ftmsvnc aykoz_ bilgim yok ama doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktora da gidinm bu tür durumlarda başkalarının sözleri değil doktor görüşü önemli benim için
_tospikannesi aykoz_ beslenmesi nasıl canım cok mu yiyor sütünde yarıyor olabilir kaç kere emiyor. Açta kalmasın ama gün içerisinde yediği şeyleri bıraz daha az verebilirsin
Cheddar aykoz_ siz ve eşiniz nasıl? Genetik faktörler önemli. Bizimde riskimiz var o yüzden şimdiden tedbirli davranıyorum kesinlikle abur cubur vs yok. Makarna ve pilavı çok az veriyorum hep sebze, et, balık. Porsiyonları belirli ve saatlerine özen gösteriyorum
Ahmedenesinannesi aykoz_ canim sadece anne sütü alıyorsa o yüzden kilolaysa bence çok güzel birşey anne sütü obeziteyi engeller. Ama yine de başka bir dr gidin. Birde asla ama asla abur cubur vermeyin kimsede de görmesin
aykoz_ Ftmsvnc ıkı doktor da ileride sorun olabilir kilo alımı durmalı dedi ama yarıyor cocuğa heralde. Mesela bir muz yiyor ıkıncıyı istiyor doktor verme diyor. İnsan üzülüyor
HfzRumeysa32 Daha az karbonhidrat tüketsin. sebze ağırlıklı besleyin porsiyonlarını ayarlayın. Hareketsiz bir çocuksa da kilo alıyor olabilir
aykoz_ HfzRumeysa32 aslında hareketi çok yerinde. Pirin makarnayı kestim ama hala arıyor porsiyonlrı kuculttum ama istiyor yani önünden alamazsın diyorlardı gerçekten öyle
aykoz_ _tospikannesi ben calısıyorum evde oldugm sürece paso emiyor bende 24.ayda kesmeyi düsünürken doktor 2.5 yaşa kadar emzir diyor. Yediklerini doktora saydıgımda porsiyonları azalt dedi. Bide pirinç makarnayı kestim işte
aykoz_ Cheddar Cheddar evet eşim 1.90 110 kılo baya iri oda. Muhtemelen genetikten ve önünden fazla ögünü almak cok üzücü olmaya başladı cocuk istiyor da yAni. Aslında boyu da var öyle cok şışko durmuyor ama baya takıyorum ilerisi için. Ve hala alıyor
aykoz_ Ahmedenesinannesi 22 aylık artık baya yiyor bende kestim makarna pilavı ama yedigi yarıyor sanırım anlamadım bende babası bayağı iri . Korkuyorum ilersi için
aykoz_ kimyageranne görünüşü de aslında normal yani cok bıngıl bıngıl değil eti. Ama babası 1.90 110 kılo ona cekti galıba
Helen-2021 aykoz_ benim büyük kızımda böyle gitti sürekli verir dedi herkes 8 yaşında 40 kilo şu an diyetisyen ebaşlıyacağız bakalım kilo sorun gerçekten 2 yaşına kadar sadece anne sürü aldığı halde böyle inş sizinki verir
DogaLina aykoz_ kizim 12.5 kilo ve 16 aylik boyida 85-86 ydi galiba yanlis hatirlamiosam. kizimla kiyaslarsam normal bence
aykoz_ Mervegem boyu da kılosuda persentilde %97 nin üzerinde . Zaten görünüşte öyle bıngıl bıngıl değil hareketli. O yüzden bana normal gelıyor ama ilerisi icin korkuyorum
aykoz_ Mervegem boyu da kılosuda persentilde %97 nin üzerinde . Zaten görünüşte öyle bıngıl bıngıl değil hareketli. O yüzden bana normal gelıyor ama ilerisi icin korkuyorum
Mervegem aykoz_ oğlumda 87 cm 18 aylık doktor bize normal dedi canım o yüzden dedim. Sıkmayın canınızı biraz daha beslenmesine dikkat ederseniz sorun kalmaz
Ahmedenesinannesi aykoz_ inşallah obez filan olmaz. Evde spor filan yapın oyun gibi yani. Yemesine de birşey demeyin üstüne düşmeyin siz çaktırmadan azaltın. Kilo konusu olmasın evde yemek konusu olmasın
Mom070 aykoz_ Kilosu da boyu da normal aşırı bir kilo boy değil yani. Yine de yemeklerine özen gösterin vitamin değeri yüksek şeyler verin pilav makarna vs yiyorsa bir süre kesersiniz.
Cheddar aykoz_ bizde de baba öyle. Çocukluğundan beri anneside çok uğraşmış o yüzden öyle olsun istemiyorum. Kızımda göstermiyor. Göbek biraz önde yanaklar biraz şey 😅 versem her daim yer yesin maşallah tabi ama kararında veriyorum. Kansızlığı da çıktı ilaç kullanıyoruz. 1ay sonra kontrole götürücez inşallah almamıştır benim ki de 19 aylık oldu
Dilos01 aykoz_ ben minyon eşim 178 102 kilo 😃😃ne yediriyorsun kız bebise masallah hareketlendiği zaman kilosunu atar cnm yemeği seviyor demek ki yiyenden zarar gelmez ama yine de porsiyonuna göre versen daha mantıklı olur ilerde sağlığı icin bebeğinin 🥰