Marinedeniz Sulegorkem b tipini neden yaptirmadiniz acaba ? Biz de bexseroyu yaptirdik 8 aylik bebegime iki ay sonra hem menanctra hem bexsero var acaba diorum sadece bexsero mu yaptirsam bn de bir yasindan sonra digerini yaptirsam
Aysegulisaa54 Mahinursmr b tpinide yaptırdınızmı biyerde yazmışlardı kemik içinde vuruldu için kas hastalığı yapma ihtimali var diye yan tesirlerinde bende yaptırmak istşyorum ama
Jrarya ElaKumsal bi bilgim yok ama yarın kontrolümüz var 6,5 aylık oldu kızım geç ya da erken değilse yaptırırm bende
Aysegulisaa54 miliaris b tipinii mi yaptırdınız doktotlat iki tane katogorisinden 2 tabe b katıgorisinden yaptırın diyorlar anlıyamadm bu kadar aşı birden zarar olmaz mıki bende aşıları yaptırma taraftarıyım
Deletedmom345 Ricitos Doktorumuz dün hacdan afrikadan gelen menenjit aşısına bağışıklığımız var A tipi aşılıyorduk şimdi ise suriyeden gelen b tipi menenjit virüsü dedi.🤷🏻♀️
Ricitos Deletedmom345 hepsine aşılayalım elimizden geldiğince.. ama aşı fiyatları çok yüksek. Ortakesimin bile güçlükle ödeyebileceği meblağlar.
Dygbzts Aysenur42 bize Dr umuz 4 doz şeklinde bilgi verdi 4 aylık şuan kızım bu ayın sonunda yaptıracağım
Aysegulisaa54 busrasahinn menenjit bulaştı dönemde kalabalık ortama girmişmiydiniz çok geçmiş olsun rabbim virdaha yaşatmasın
Eslem123456 Arkadaşlar Cuma günü bende yaptırıcaltım aşıyı bi arkadaşımla konuştum. İnstagramdan dobraanneye bi bak dedi baktım kafam çok karştı kızlar :(
Aysses Bizim doktorumuz da yimir bebeği bu nedenle kaybettik mutlaka yaptırın dedi Ama ücreti çok fazla Devletimiz sağolsun göçmenleri yikti koydu hiçbir denetim vs yapılmadan her konuda sorun yaşıyoruz şimdi uğraş dur
Aysegulisaa54 busrasahinn ayy hep gittimiz yerler Allah korusun istanbuldamısınız suriyeliler diye ayırmamak gerekli ama öyle dedikleri İçin diyorum. Onlarda gep sağlık ocagına gelıyorlar
busrasahinn Habis07 42 günlüktü sağlık ocağında oldu büyük ihtimalle çünkü daha kirkimiz yeni çıkmıştı 🤷
dilanbartos 3 aylıkken yaptırdım. Hafif ateşi oldu. 37,7’ydi yanlış hatırlamıyorsam. 2-3 gün huysuzluk yaptı. 130 Euro ödedik aşıya.
Aysegulisaa54 dilanbartos tek dozmu yurtt dışında kaç dozda ordada a katagorisi b katogorisi falan varmı acaba🤗 merak ettim
Shebnem Menenjit b aslında ingiltere bölgesinde yaygın görülüyor 6 yıldır rutin aşı takviminde bulaş olunca 24 saat içinde kayıp olabilirmiş. Ne kadar erken başlarsa aşılama o kadar iyi çünkü bebeklerin bağışıklık sistemi tam oluşmamıştır. Aşı takvimi dr kontrolünde olabilir yaşadığınız bölgeye uygun öneriyorlar. Biz nimenrix( meningokokA) ve bexero(meningokokB) aynı gün olduk 3. Ayda başladık ama ateş falan olmadı şükür ve sağlık ocagı aşı hakkında bilgi sahibi değildi doktoruna uygulattık. Aşı hemen hemen hepsi gibi kas içine yaPılıyor kemik içi gibi bir uygulama olamaz zaten. En sağlıklı bilgileri doktorlarınızdan alın bence. Ve nacizane bir yorumum olacak mültecileri ülkemize biz aşısız aldık bunu en başında zorunlu kılıp öyle almalıydık. Allah herkesin evladını korusun.
Aysegulisaa54 Shebnem yani normal aşı gibi oluyor ekstıra kemik içine değil dimi ya instagramda bir sayfa var aşıyla alakalı. Menejit yapabiliyor ters etkiyle falan okumuştum korktum aşı taraftarıyım zaten
Shebnem Aysegulisaa54 evet bende ebeyim genel olarak aşılar kas içi uygulanıyor zaten hiç korkmayın inşallah hiç sıkıntı çıkmaz yanlız bacakta ağrı yapabileceği için ilk bi 15 dk falan soguk uygulama yapabilirsiniz.
Kaaniko Aysegulisaa54 yok öyle bişey normal aşı gibi bacaktan yapılıyor ateş vs olmuyor içinizi ferah tutun
Aysegulisaa54 Shebnem ay içimi rahatlattınız b katagorisindeki aşı için çok yorum var hele insan etkileniyor
Shebnem Aysegulisaa54 yorumlar çok fena zaten bende çok korktum ateş olur diye ama şükür rahat atlattık. Bu aşılar keşke devlet bünyesinde olsa da bütün çocuklar ulaşsa. Bu önemli bir halk sağlığı olayı