kahverengim merhabalar bebeğim 7 aylık olcak sizlerden kahvaltı tarifi önerilerinizi bekliyorum her gün farklı farklı şeyler denemek istiyorum ama aklıma gelmiyor☺️ Bebeklerinizin severek yediği kahvaltı tariflerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim genelde püre şeklinde veriyorum pütürlü vermedim hiç.
prensannesi5 kahverengim sebzeli(kabakhavuçpatates)li pankek veya siyez unlu keçiboynuzu tozlu muzlu veya yulaf ezmeli pankek :)
ElifkonunAnnesi kahverengim yumurta sarısını peynirle çırpıp sahanda döküp birkaç damla zeytinyağında pişirebilirsiniz, veya bebek pankekleri var şeker yerine muz mesela kullanıyorsunuz, üzerine de pekmez dökünce hem kan yapıyor hem tatlanıyor hem de bebişiniz afiyetle yiyor inşallah 🥰 tabi unu normal un kullanmıyoruz kepek unu kullanıyordum ben, doktorum öyle önermişti ☺️ veya 6 ay sonrası devam sütünü biraz yoğun hazırlayıp kendiniz suktığınız ya da çok minik doğradığınız meyvelerle renklendirebilirsiniz 🥳
Eesay kahverengim yumurtalı ekmek yapabilirsiniz. Ekmeğin iç kısmı ve yumurta sarısıyla. Minik minik koparıp yanağının içine koyarsanız elinizle hem çiğnemeyi öğrenir yavaştan🌸
41esra kahverengim ekmek içi pekmez tereyağ labne peynir yumurta sarısı sıcak suyla karıştırıp veriyorum seviyor bizim yumurta alerjimiz var diye veremiyorum ama siz verin
prensannesi5 Mircet yer neden yiyemesin esirgememek lazım eline verip kendileri yerse daha çok keyif alırlar
prensannesi5 ElifkonunAnnesi doktor daha iyi bilir aslında ama bende kepekli şeyler kansızlık yapıyor diye duydum biz siyez unu çavdar unu onları kullanıyorum hiç kepekli birşey kullanmadım oğluma pek önerilmiyor diye ☺️
ElifkonunAnnesi prensannesi5 valla pandeminin başlarıydı o sıralar, evde kendi ekmeğimi yapıyordum her gün. Gelişim uzmanı söylemişti o zaman bana kepekli ekmeğin kabuğunu ver yemeye çalışsın hem dil gelişimini olumlu etkiler diye, 5 aylık falandı daha o zaman. Kızım prematüre ve plasentadan ayrıldığı için oksijensiz kaldı, devamlı olarak kontrol ediliyor o yüzden 🤷
prensannesi5 Emnee netten yazarsanız birsürü 7 aylık pankek Tarifleri çıkıyor ve yenilebilir yazıyor ve benim oğlum 2,5 yaşında hoşuna gidiyordu yapınca
Cereen Emnee dişi yoksa bile damağıyla ezip çiğneyip yutuyo korkulacak bişey yok o yüzden tabi yine en doğrusunu doktorunuzdan öğrenirsiniz ama ben 6 aylıktan beri herşeyi eline veriyorum kendisi hallediyo 😂
Annesi23 Emnee yanağının iç kısmına koyarsanız küçük parçalar halinde gayet yiyorlar valla damaklarıyla eziyolar. Sürekli püre verilirse ilerde sıkıntı yaratır
Egelim Emnee 7.aydan beri oğlum pankek yiyor, tabii ki bir yetişkin gibi eline aldığını bitirmiyor, döke saça, oynaya oynaya azar azar yiyor. Bu sayede hem çiğnemeyi öğreniyorlar, çene kasları güçleniyor ve yediklerinden daha fazla keyif alıyorlar.
prensannesi5 Mircet eline verip başka birşeye yönelmiyceksiniz yanında durun zAten somura somura eritir onu iyice yinede dikkatli olun tabi ama öyle kendi kendine yemesi daha çok hoşuna gidecektir
prensannesi5 Mircet şu kadar koyun diyemem çünkü ben hep göz kararı yapıyorum normal panelli kıvamını bilirsiniz onun gibi olsun çok koyu olmasın mesela ben sebzeliyi fırında yapıyorum sebzeleri rendeleyip unuda pankek kıvamından bi tık koyu olacak şekilde ayarlıyorum daha sonra kavanoz kapağının iç tarafına streç yerleştiriyorum küçük bir parça daha sonra kaşıkla kavanoz kapağına koyup düzeltiyorum daha sonra kapağı tepsiye ters çevirip koyuyorum böylelikle şekli daha düzgün oluyor
Leylamoms 6.5 aylık kızım pankek yiyebiliyor. Bazen omlet gibi yumurta yapıyorum bazen haşlanmış yumurta . Aksine püre muhallebi tarzı şeyleri sevmiyor kızım
Benanneyimanne Leylamoms ek gıdaya ne zaman basladınız acaba bızde 6 bucuk aylığız 4 dişimiz var denesem mmı bende 🤗
Yerfistigininannesi kahverengim ev yapımı labne ve yumurta sarısını karıştırıp veriyodum o zamanlar çok hoşuna gidiyodu