ipektosunannesi Rzgr 12 yaşında bir xocuk bunu farketsiyor ama 6,7 yaş ağırlıklı çocuklarla paylaşıyor. Ergenligi bizim çağımıza göre daha erken döneme indirgeyebiliriz ama 6,7 yaş bu tarz cinsel bilgiler için çok küçük değil mi ?
Rzgr ipektosunannesi tabiki 6 7 yaş çok küçük. Evebyn kontrolü kesinlikle çok önemli. 6 7 yaş olsa da konuşmak gerek diye düşünüyorum. Bizimde çocukların yanında konuştuğumuz ve izlediğimiz herşeye dikkat etmemiz gerekiyor. Bence çocukla erken yaşta her konuda iletişim çok önemli. Şuan insanlar herşeyi o kadar kolay erişebiliyor ki o yüzden de bazı şeyler çok aleni yaşanabiliyor malesef.
Splash-Splash-Love Bence devletin internet üzerinde sıkı yönetimi olmalı. Özellikle Google üzerinden yapılan aramalar. İstenirse yapılabilir. Dünya üzerinde internet kullanmayan ülkeler de var. Çocuk hesabı olmalı çocuklar onun üzerinden giriş yapmalı bence
_prens_prenses_annesi ipektosunannesi inşallah vardır bu durum gerçekten çok can sıkıcı c9k çok dikkat edilmesi gereken bir durum..elbette ki size katılıyorum çevre çok önemli biz biliyoruz diyelim yetiştirdiğimiz çocuğu ama çevredeki çocukları bilmiyoruz böyle bir durum da çocuklarımız ne yapacak nasıl davranacak anlatmak isteriz ama çok hassas bir konu eşimle hiç bir zaman oğlumun yanında sakalasip sarılmam bile gerçekten çok dikkat ederim gorumcemin oğlundan bir küfür duymuş gelip anne bu ne demek diye sordu bi ara kötü birşey olduğunu bizim bunu söylememiz gerektiği anlattım ama işte en yakınlarımız da bile saçma sapan davranışlar varken hangi bir çocuğu düzeltip hangi arkadaşını takip edeceğiz ki biz hepimiz elimizden geldiğince bilinçli davranmaya çalışıyoruz ama arada böyle okuyup görünce canım acıyor..rabbim çocuklarımız i korusun iyi insanlarla karşılaştırsin elimizden geleni yapalım
sehribannn ipektosunannesi Ya Allahım sen koru çocuklarımızı böyĺe pis berbat şeylerden işin önemli kısmı bize düşüyor bir kez daha anladım çocuklara neden telefon verilmemesi gerektigini 😵
dygcm ipektosunannesi Allahım evlatlarımızı korusun gercekten ıgrenc otesı bisey bu ya sınırlerım bozuldu
ddae06 arkadaşlar malesef böyle şeyler çok pedogog bir arkadaşımız çıkıp mutlaka kök sebebiyle açıklar sadece kız erkek değil erkek erkek kız kız çocukları arasında da keşfetme yada başka duygu işte o kısmını bilemiyorum bu tarz küçükken geçiştirilebilinecek sanılan şeyler yaşanılıyor malesef kız çocukları için konu çok daha hassas keşfetme duygusuyla zarar görebilen çocuklar oluyor çocuk hastanesinde çalışan hemşirelerde bunu söyler ben hem kız hem erkek ikiz evladı olan daha şimdiden kaygı bozukluğu yaşayan bir anneyim bir an bile hiç birini gözümüzün önünden ayırmadan nasıl yetiştireceğiz bilemesemde mümkün mertebe bunu yapmak zorundayız tablet izlerken dahi çocuk doğurmaktan korktuğumuz bi dünya dönemindeyiz artık
Kuzey_keremcik ddae06 Ben korkuyordum bunlarin ve daha bir suru seylerin kaygilarini yasadim ama bilincli anne baba ve cocukherseyin basi iletisim cocuk bu tatz seylere yoneliyorsa bastirdgi diygulari vardir duygusal anlamda ailede bisey eksiktir bir cocuk hic bir seyi nedensiz yapmaz oglum henuz 3 aylik ve cok sukur biz birbirimizi anliyoruz bir ses tonu bile hissettiriyor kendimi ona oyizdrn bastafa dedigim gibi iletisim her zaman
momyshark1 ipektosunannesi tam net olarak hatırlamıyorum canım ama arkadaşın bahsettiği gibi duysan +18 le alaka dersin ama bi baksan felaket. Birde bunu özellikle tiktokta yapıyorlar mesela googleya şunu yazın çıkana inanamayacaksınız gibi gibi ve gören herkeste merak uyandırıyor ve bakıyorlar
ipektosunannesi Aley_ Amin. Kriz ortamı yaratmadan iletişim ve yine her ihtimale karşı profesyonel yardım konusunda çok haklısınız. Teşekkürler
Busragokceberra ipektosunannesi şok oldum😳 Allah’ım koru çocuklarımızı bu sitelere aile kilidi konabiliyor mu acaba
busra2093 ipektosunannesi Allahım dünyanın sonu geliyor. Bir kızım var o kadar korkuyorum ki kötü insanlara kötü şeylere denk gelecek diye. Ne uyku uyuyoruz ne yemek yiyoruz şu çocukları büyütcez diye. Sonra kalkıp böyle saçma sapan şeyler önümüze geliyor ya deliriyorum
Zeynepsevgi ipektosunannesi inanın soktayim şuan bizde çocukların eline telefon tablet veriyoruz ama takip etmiyoruz şu saatten sonra telefon tablet yasaklıyorum kızıma kesinlikle isterse sıkıntıdan patlasin nasıl bir zamana denk geldik Allahim😢
ipektosunannesi Zeynepsevgi böyle zamanda yasaklamaktansa kontrollü sınırlamak daha mantıklı bence yoksa daha da cazip gelebilir.
Zeynepsevgi ipektosunannesi doğru söylüyorsunuz aslında ebeveyn şifreside var ama okuduklarimdan sonra resmen panik yaptim
ipektosunannesi BeyzaLivaLeyla amiin. İngilizce olarak baktım hiç bir sorun yok ama bu anahtar kelimeleri bile isteye kim bu şekilde kodlamissa Google a Allah bildiği gibi yapsın insallah
BeyzaLivaLeyla ipektosunannesi benzer bir olay çok yakın arkadaşımın başına geldi çok yakın ailecek samimi olarak görüştükleri arkadaşları bu arada hepsi sağlıkçı arkadaşları anne hemşire baba att eşim doktor asistanı eşi att 4-5 yaşlarında erkek çocukları var çocuklar odada oyun oynuyor diye biliyorlar arkadaşlarının oğulları arkadaşımın oğlunun iç çamaşırını indiriyor cinsel organıyla oynuyor arkadaşım odaya giriyor bağırmaya başlıyor napıyosunuz siz diye çocuk pişkin pişkin gülüp demiş ki oyun oynuyoruz ben hep evde bu oyunu oynarım rüzgara da yeni oyunumu öğretiyorum çok zevkli demiş arkadaşım durumu ailesine anlattı konuşucaz demişler ama başka bir gün anne babalarının yanında yine çocuğun özel bölgesini ellemeye çalışınca çocuk görüşmeyi kestiler ne yapacağımızı nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız çok nefretlik bir çağ da dünyaya geldi yavrularımız en çok üzüldüğüm bu bizim çocukluğumuzu bile yaşayamayacaklar malesef
ErvaSare Ya bilinen böyle gizli mesajlar varsa ifşa edilsin aileler hem tedbir alsın hem de twttrda gündem yaratalım bence üstlerim kulağına gitsin :( tedbir alınsın.. Ben bakmadım bile yazılanları okuyunca… Allah evlatlarımızı korusun :( bir Hashtag belirlesek de twttrda ısrarla etiketleyerek duyurmaya çalışsak? #siyahpeyniraraştırılsın gibi mesela.. Ne bileyim :/
Ae42 ErvaSare Kesinlikle bildirmek gerekiyor ama ismi gizlenmeden yayılırsa bu sefer bilmeyen insanlar/ çocuklar da öğrenecek daha çok kişiye yayılacak nasıl çözülür ki bu iş 😓
Mucizem-sin ipektosunannesi bu ne saçmalık böyle şeyler nasıl çıkabiliyor siyah peynir yazarak Allahım sen evlatlarmızı koru 🙏Allah yardım etsin arkadaşınızada bu teknoloji çağında herşeye rahatlıkla ulaşıla bilen bir zamanda evlatlarımızı nasıl koruycaz sen korusanda arkadaşı bilmeden zarar veriyor offff
Berenmom ipektosunannesi çok uzun okudum ama okuyunca ilktenn inan anlamadım bende baktım ne diye Allahım sen çocuklarımızı koru arkadaş ortamı çok önemli herşey zamanında güzeldir
Berenmom ipektosunannesi kizla yanliz kalma cabasi beni urkuttu daha dogrusu 3 aylik kizim var dusunemiyorum 🙄boyle bir durumdan napardim bilmiyorum kiz cocugun o goruntuleri unutamamsi incelemesi cok dogal ne oldugunu bilmiyor ama arkadas ortamina tasimasi cok kotu Profosyenel yardim alirdim herhalde