Taraflar bu Sözleşme hükümlerinin, özellikle de mağdurların haklarını korumaya yönelik tedbirlerin, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, ulusal veya sosyal köken, bir ulusal azınlıkla bağlantılı olma, mülk, doğum, cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet kimliği, sağlık durumu, engellilik, medeni hal, göçmen veya mülteci statüsü veya başka bir statü gibi, herhangi bir temele dayalı olarak ayrımcılık yapılmaksızın uygulanmasını temin edeceklerdir.
Taraflar kadınların daha aşağı düzeyde olduğu düşüncesine veya kadınların ve erkeklerin toplumsal olarak klişeleşmiş rollerine dayalı ön yargıların, törelerin, geleneklerin ve diğer uygulamaların kökünün kazınması amacıyla kadınların ve erkeklerin sosyal ve kültürel davranış kalıplarının değiştirilmesine yardımcı olacak tedbirleri alacaklardır.
Taraflar, yerine göre, tüm eğitim seviyelerinde resmi müfredata, kadın erkek eşitliği, toplumsal klişelerden arındırılmış toplumsal cinsiyet rolleri, karşılıklı saygı, kişisel ilişkilerde çatışmaların şiddete başvurmadan çözüme kavuşturulması, kadınlara karşı toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kişilik bütünlüğüne saygı gibi konuların, öğrencilerin zaman içinde değişen öğrenme kapasitelerine uyarlanmış bir biçimde dahil edilmesi için gerekli tedbirleri alacaklardır.
Evet herşey güzel görünüyor ama bizim toplumumuzda kadın kadındır erkek erkektir. Cinsiyet eğilimiyle ilgili olan kısım çoğu kişiyi rahatsız etti bence. Çünkü gerçekten cinsiyet eğilimiyle ilgili sorunu olan insan sayısı çok az çoğunluğu bunu zevk için yapıyo. Bu yasayla birlikte bunun önü açılmış olucak herşey normalleştirilmiş olucak. Hangi anne ister oğlunun büyüdüğünde bi erkekle evlenmesini yada kızının başka bi kızla evlenmesini. Şuanda internette gördükleri şeylerden o kadar çok etkilenen 13 14 yaşında çocuk varki kendini lezbiyen sanıyo, gay sanıyo. Gerçekten cinsel kimliğiyle sorunu olamayan ama sorunu olduğunu düşünen bi kesim var. Komşumuz sağlıklı bi aile olsun isterken neden çift olarak 2 erkeği yada 2 kadını görelim. Herkesin tercihi farklı olabilir inancı farklı olabilir ama ben bunu istemem ve benim inandığım dinde de böyle bişey kabul edilebilir değil. Benim inandığım dinde şiddet yok, taciz yok, tecavüz yok,hakaret yok bunları da yazmak istedim çünkü herşey varda bi o mu yok diyen olucaktır. Herkes şu zamanda kendi uygdurduğu dini yaşıyo güya kendi adaletini sağlıyo
Kimsenin kimseyi öldürmesini şiddet uygulamasını hakaret etmesini taciz/tecavüz etmesini normal görmüyorum elbette haklarımız korunsun güvencemiz olsun evlatlarımızı bizim dışımızda devlet güvencesiyle korusun. Suç işleyen suçunu en ağır şekilde çeksin.