Maviyesil121212 Kızlar kuru fasulye yapmanın püf noktasını bilen söylesin lütfen 😂 çok güzel yemek yaparım eşim de severek yer ama şu kuru fasulyeyi ne yaptıysam beceremedim , yok mu şöyle tabldotcu kuru fasulye tarifi olan , püf noktasını bilen ? Duacınız olurum:)
Mom089 Maviyesil121212 su da beklerken içine karbonat koyun Pişerken de kimyon Bide domates rendesi de çok yakışıyor Son olarak da düdüklüde baya iyi oluyor ben de normal tencere de beceremiyorum 😅
Fnurkor Maviyesil121212 fasulyenin de iyi olması gerekiyor ve kesinlikle düdüklü de yaparım etli ve içine domates kurusu atarım cok lezzetli oluyor
41esra Maviyesil121212 fasulye çok önemli bu noktada önce fasulyeyi kaynat bi gazı çıksın böylece emziriyorsan çocuğa da sana da gaz yapmaz sonra onu süz onu etli yapıyorum ben o yüzden eti de önceden pişiriyorum fasulyeyle beraber olunca karartıyor sonra soğanı sarımsağı kavuruyorum salçayı atıyorum eti atıyorum fasulyeyi atıyorum iki dk kavuruyorum sıcak suyunu koyuyorum kısıl ateşte bi saat falan kaynıyor sonra tuz karabiber kimyon atıyorum bi dk daha kaynıyor ve afiyet olsun misss
Sedaates16 Maviyesil121212 ben fasulyeyi suda bekletip sonra bir kere daha kaynatıp suyunu döküyorum sonra sadece suda tekrar pişirmeye bırakıyorum pişmesine yakın başka bir tavada yağ kırmızı toz biber salça kavurup içine atıp çok az öyle kaynatıyorum salçanin ekşi tadı olmuyor herkesin tarifi başka tabi ama ben kuru fasulyedense şeker fasulye yapıyorum daha hızlı pişiyor bence çokta farklı bir tadı yok çokta kolay 😊
Boncugunmelegi 😂😂😂 milli yemegimiz evet çok önemli mutlaka birgün önce suda islatirim pisirecegim gün ıslattigim suyu süzüp yeniden su koyarım bir tanede maden suyu dökerim o şekilde biraz kaynatirim sisene kadar sonra tekrar suzerim düdükluye sıvıyağ soğan biber domates birde nasıl pişirmek istersen et kıyma tavuk vs koyup kavurun salça eklerim kuru fasulyeleri eklerim kavururm üzerine baharatları eklerim suyunu koyup ağzını kapatırım misss gibi olur eşim bayiliyor hep böyle yapıyorum şuan emzirdigim içinde gaz olmuyor bebeğime hem rahatça yiyebiliyorum tabi bol kimyonlu 🤭
Maviyesil121212 Mom089 ben de düdüklüde yapıyorum ama suyu böyle çok su su oluyor biraz koyu bir kıvam istiyorum ama olmuyor
Maviyesil121212 Fnurkor ben de düdüklüde yapıyorum ama suyu böyle çok su su oluyor biraz koyu bir kıvam istiyorum ama olmuyor, domates kurusu ayrı bir lezzet mi veriyor
Maviyesil121212 41esra ben de düdüklüde yapıyorum ama suyu böyle çok su su oluyor biraz koyu bir kıvam istiyorum ama olmuyor
minikkalp Maviyesil121212 düdüklüde ne yaptıysam benimde hep sulu oldu. Bende yoğun kıvamlı seviyorum. Onu da tencerede becerdim. Bı gün önceden suda bekletiyorum ertesi gün eti ayrı hasliyorum. Fasulyeyide kimyon ve karbonat atarak tencerede hasliyorum. Sonra başka bı tencerede yağ salça sarımsak kavuruyorum. Birazda domates rendesi üstüne eti fasulye yi koyup kavuruyorum etin suyunu döküyorum tencerede kısık ateşte pişiriyorum en sonda baharatları atıyorum. Gayet kivamli bı kuru oluyo 😊
Fnurkor Maviyesil121212 suyunu az dönebilirsiniz düdüklüyu açınca agzi açık şekilde biraz daha pisirebilirsiniz aynen biz cok seviyoruz kuru domatesli 😊
Egelim Maviyesil121212 Suyu fazla geliyorsa ilk etapta az su koyun, hafif üzerine geçecek kadar, düdüklünüzün pişirme süresine göre pişirin, benim düdüklüm 35 dakika da pişiriyor misal, açıp bakın Eğer suyu azsa tekrar sıcak su eklersiniz.
Egelim Maviyesil121212 Yıllardır hep bu şekilde yaparım, dün yaptım hatta ama sulu olması çok nadirdir, fazla olunca da ben alıyorum üstünden fazla suyu sonra bir 5-10 dakika açık şekilde kaynatıyorum bu defa.
Sedaates16 Maviyesil121212 barbunya gibi düşünün dışı beyaz içini açıyorsunuz onunda yazın oluyor ben alıp buzluğa atıyorum
Maviyesil121212 Egelim düdüklüde pişince hemen tabağa koyuyorum acaba açıkken kaynatmadıgım için mi cıvık oluyor