Benim kaynaştırma öğrencilerim oldu otizmli . Ne kadar erken tanı koyulursa öğrenme süreci açısından o kadar iyi. Bir öğrencime üç yaşındayken koyulmuştu . Daha annesi geçen hafta aradı beni şuan 6 yaşına geldi . Konuşması , resim yeğenini, öz bakım becerilerinde yaşıtlarını yakalamış. Bir senedir malum pandemiden ve bebeğimden dolayı çalışmadığım için göremiyordum öğrencimi. İlerlemelerine annesiyle beraber okadar çok sevindik ki. Annesine ben psikolojik destek vermiştim. Ona her zaman dediğim şey zaman . Zaman herşeyin ilacı. Bir anda herşeyin düzelmesini beklersek hayal kırıklığı yaşarız . Ama zamana bırakıp eğitimlerini aksatmazsak sonu mutluluk . Annesi bana daha geçen hafta teşekkürler etti. O kadar haklıymışsınız ki diye . Helallik istedi. Mutlu anne , mutlu bebek demek. Siz sakın kendinizi düzeldi mi düzelecek mi diye yıpratmayın. Eğitimlerini herşeyini verdikçe o kadar iyi noktalara gelecekki . Ve internete girin araştırın otizmli olan o kadar çok bilim insanı varki. Otizmli olan çocukların inanılmaz yetenekleri oluyor . Şok oluyorsunuz gördükçe . Doktorunuz belirtmiştir belki ama bağırsak ile de ilişkisi olduğuna dair bulgular var . Bu yüzden beslemesine dikkat etmek gerekiyor . Hatta bunu bana velim anlatmıştı. Yurt dışından Bir kadın otizmli olan çocuğuna bir diyet uygulamış . Ve hastalığın ilerlemesini durdurmuştu . Velim olan kadında onun kitabını almıştı . Bunları yine doktorunuz ile konuşabilirsiniz . O sizi daha iyi yönlendirecektir . Ayrıca sizi tebrik ederim. Okadar dikkatli, ilgili bir annesiniz ki. Boşvermemiş hemen duruma müdahale etmişsiniz bravo 👏