Woody eşim öyleydi başlarda. Kayınpederimin yanında almazdı kucagına. Babasından öyle görmüşmüş. Babası da kendi babasından öyle görmüş. Babası bi bakarmıs eşim cocukken ve babasına yanasmazmıs korkudan.
İlk önce eşimle konustum değişen birsey olmadı, saygıdan yapamıyorum agır geliyor vesaire diye gecistirdi. Sonra birgün kayınvalidem ve kayınpederimin yanında cocugu eşime verdim altını değişirmisin dedim daha bir haftalıkdı bebeğim. Olurmu öyle sen değişsen daha iyi olur dedi. Hayır bence sen değişmelisin sonra da uyut gögsünde dedim. Bende uyumaz ki dedi. Neden uyumasın annen ve baban yokken uyuyor.
Kayınpederim şaşkın şaşkın bizi dinliyor eşim utancından yerin dibine girecek. Kayınpederim döndü dedi kızım babasının yanında sevilmez cocuk. Dedim sebep? Dedi ayıptır.
Dedim eşimin neden bu kadar sevgiye ac oldugunu şimdi anlıyorum. Biz bi can dünyaya getirdik ve sevgimize muhtac. Suanda size yalan söylemesini, yanlslara düsmesini, kötü alıskanlıklar edinmesini çok gördüğünüz, yargıladığınız, kızdıgınız evlatlarınız var ya? İşte onlar sizin sevgisizliğinizin eseri. Korkudan söyleyemedikleri, gizledikleri, gizli gizli yaptıkları her yanlıs verdiğiniz korku sayesinde. Bakamadı korkudan da gelemedi ya yanına hani evladın? Belki de korkmuştu da sana sıgınmak istedi. Sana güvendi, güvende oldugunu hissetmek için kucagına gelmek istedi. Hiç düşündünüz mü dedim, evlatlarımız neden sürekli bizi yargılıyor. Cünkü emin değiller sizden, yeteri kadar güvenmiyor, koşulsuz onları seveceginize inanmıyorlar.
Ben cocugum bu sekilde büyüsün istemiyorum. Bende, eşimde kimseden çekinmeyecegiz, kimseden korkmayacagız severken. Sevilmek için dünyaya geldi o benim ailemden de kendi ailesinden de çekinmesi gereken bir durum yok ortada dedim. Tek kelime edemedi. Sonra her geldiklerinde bıraktım eşime cocugu yanlarında uyut dedim gögsünde. Derken alıstı buna. Şimdi Kayınpederim diyor ki : o kadar pişmanım ki oglumun cocugunu severken hissettiklerini gördüm ve ben o hisleri hiç yasamadım. Keske yasasaydım.
Demem o ki yapılan en byük yanlıslardan biri cocuklarımızı sevmekden çekinmek.
Sevgisiz büyüyen bebek, birey olamaz, bütün olamaz, hiç bi zaman tamamlanamaz. Bilmeli sevildiğini, bilmeli ki canı sıkkın oldugunda size gelsin 🌺