Eymenimmm19 benimde bebeğim 20 aylık baba vermem gibi 3-4 kelimesi var günde 30 dakikaya yakın tv bakıyor al ver getir götür dur yapma hayır gibi kelşmeleri anlıyorum aferin dediğimde alkışlıyor ayakkabısını getir dediğimde getirir götürür çorabını giyelim dediğimde ayağını uzatır gibi anladığını düşünüyorum bir çok konuda beni kitaplar okuyorum şarkılar söylüyorum ama yürümesi 16. Ayda olmuştu doktoru biraz keyfi yapmadığını herşeyi kendisi alabildiği ve işaret ile gösterebildiği için konuşmaya gerek duymadığını söylemişti bu yüzden diyorum ki az kelime kurması otizm belirtisi için ufak bir neden kanat çırpma parmak ucu yürüme ismine hiç tepki vermeme gibi sebepleri var daha birsürü sayılabilir tabii tek bir nedenle kendini göstermediğinden doktorlar için de zor bir teşhis oluyor bence farklı bir doktora da gidin her bebeğin gelişimi farklıdır benim yeğenim 33. Aya kadar toplasanız 10u geçmezdi kelimesi sonra birden cümle kurdu biriktiriyor bebekler ondan hariç bebeğiniz daha çok küçük ve hareketli yazdığınız kadarıyla birşeye odaklanmışken biz bile bazen dönüp bakmıyoruz üzülmeyin, sizin yada babasının ne zaman konuştuğu ve hareketlendiği de önemli genetikte oluyormuş.
içiniz ferah olsun rabbim yardımcınız olsun