1bussra korkmayın otizm doğuştan gelen bir şey eğer varsa vardır ev sadece daha çok ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir tableti tv yi kesseniz de değişen bir şey olmuyor maalesef sadece terapilerle ilerleyebilirsiniz ama kendini şimdiden korkutma doktor baksın önce bir sürü testlerden geçiriyorlar öyle koyuyorlar teşhisi sadece tv izledi olabilir diyemezler 19 aylıktı a bile demiyordu göz teması vardı ama azdı işaret etmez istediği şeyin yanına gider ııığğğ ıığğ derdi sadece yada kendi alırdı eline araba versem hemen çevirir tekerleğini döndürürdü yada hangi oyuncağı verirsem vereyim yerde çevirirdi ya da yan yana dizerdi merdivenden inemezdi hep ya kucakta inerdi ya da sıkı sıkı korka korka adım atarak hiç bir oyuncakla 5 dakika bile oynamazdı kimseyle oynamaz benimle bile oynamaz kendi kendine takılırdı bir yere asla oturtamazdım sonra kendi yaş grubu çocukların içine girince tüm her şey bir bir önüme düştü diğerlerinden çok farklıydı o gün götürdüm doktora ve hemen teşhis olayı başladı ben yurtdışındayım üç seans konuşma terapisti üç seans çocuk psikoloğu üç seans fizyoterapist bir seans çocuk doktoru gördü eve gelen bir kadın vardı o da rapor tutuyordu sonrasında teşhis koyuldu orta seviye otizm denildi