Ben tam da sizin gibi düşünüp kırkı çıkar çıkmaz kendi kendime uyku eğitimi vermeye başladım. Eğer başaramazsam uyku eğitimini de deneyeceğim dedim. Şuan 4 ay 9 günlük. Pış pış pat pat yöntemi deneyerek başladım, tam olarak o talimatlarla uyumuyor ama çok faydasını gördüm. Evet çok ağlıyor içim dağlanıyordu ama iyi ki yapmışım diyorum. Şuan sadece ninni açıyoruz, yan yana uzanıp ona sarılıyorum, yüzünü okşuyorum kendi kendine uyuyor. Genelde uykuları arasına 1,5-2 saat koymaya çalışıyorum. Eğer uyumak isterse de zorlamam. Yarım saat daha müsade ediyorum sonra muhakkak uyuyor yine aynı şekilde.
Bir de şunu söylemek isterim, doktorlar 4. aydan önce uyku eğitimine başlamayın diyordu, ama ben biraz bu işin alıştırmaya bağlı olduğunu düşünerek yaptım. İşe de yaradı açıkçası. Sonra annem çıktı, huy değiştirecek dedi. Henüz öyle bir şeyler karşılaşmadım ama mantığım hep şu yönde oldu; bu zamana kadar bebeğimi hiç sallayarak uyutmadım, bilmediği bir şeyi arzu edemez diye düşünüyorum. Arada direnmeler oluyor her zaman şıp diye dalmıyoruz, ama her zaman önce kendime ‘bu şekilde uyumaktan başka şansı yok’ diye hatırlattım her seferinde. Umarım bir aksilik yaşamayız. Umarım sizde kendinize göre bir düzen oluşturursunuz. Demem o ki, önce kendi imkanlarınızla denemenizi öneririm. Uyku eğitimi gerçekten cep yakıyor, 700₺ fiyat almıştım ben Adana’da ikamet ediyorum