Esra4 ek gıda dediğimiz şey uzun bi süreç ki bebeğiniz ufak. Daha tadımlarda olmanız gerek. Birde alerjikse dahada dikkatli ilerlemelisiniz. Bizimde alerjimiz var 8 buçuk aya kadar benim katı diyetimle sadece annesütüyle geldik, son 1 aydır mamada takviye ediyoruz. Alerjiden dolayı daha tadımları bitiremedik bile. Anne sütü ve formül mamalar 1 yaşa kadar ana öğündür ki bunlardan aldığı hiç bir vitamini toplu halde içinde bulunduran bir besinde yok. Kendi örnek günümüzden bahsedeyim. Gece meme alıyor sadece sabah 8 kalkış 8:30 formül mama. 9 buçuk kahvaltımız o da örnek veriyorum ufak bi parça mısır ekmeği pekmezle yiyor veya haşlanmış patates 1-2 küp(burada ki amacım sofradan muhabbetimizden uzak kalmaması bişeyler yemeside değil aslında). 11 de ilk uykuya geçmeden emiyor. 2 saat uyuyor. 1:30-2 yine mama. 4 gibi elma veya armut. 5 te ufak bir uyuma yapıp uyandıktan sonra emiyor. En fazla 1 saat uyur. 7 de sofrada sadece otlanıyor. Bakın buraya dikkat otlanıyor sadece doyum değil, tadım. 8:30 tekrar mama 9 yatış. Bizim ölçüler değişiyor. Açlığına tokluğuna göre. Gün içinde belli emme zamanları var ama ben yine de ne zaman isterse veriyorum memeden doyum sağlamıyor artık. Çekip bırakıyor aşı niyetine diyorum. Geçen hafta doktordaydık bıraktırmak istedim zorlanıyorum artık. Hala diyet yapıyoruz. Onaylamam dedi. Hiç bir vitamin almasa senin ürettiğin antikorlardan fayda sağlayıp bağışıklığını destekleyeceksin dedi. O yüzden devam son düzlük :) bu arada bizimki çoklu besin alerjisi.