DoruKalpp Denes benim oğlum da 2 ay 4 günlük kontrole gittik basi 41 cm özellikle Dr sordum büyük mu bas çevresi kafasi bana büyük geliyor dedim yok gayet normal dedi
DoruKalpp Denes çıkmaz insallah benim de aklıma takıldı başka bir doktora göstermek istiyorum hem de sağlık ocağına soracağım kontrole gidince bakalim onlar diyecek
Denes hypatia merhaba bugün ultrasonda ölçümlerden bırı 9,7 çıktı sınırdaymış çocuk nöroloji ye yonlendırdıler hidrosefaliden şüpheyle MR çekilecekmiş sizde nasıl oldu süreç
hypatia Denes bizim de kesin tanı MR ile koyuldu. Sizin tam sınırda çıkmış belki fizyolojiktir sadece takip edelim derler.
hypatia Denes beyin cerrahisi ile ilerledik. Hayır şant yok bizde endoskopik yöntemle yemi bir kanal açıld
hypatia Denes kızım 11 aylık. Ömrü boyunca her yıl 1 kez MR çekilecek. Her ay nörolojik muayenemiz oluyor.
hypatia Denes amin 🙏🏻 ama bununla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Bebeğimizin gelişimini yakından takip etme şansına sahip oluyoruz. Aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz
hypatia Denes tabiki endoskopik yöntem çok daha iyi ama tüm hidrosefali hastalarına uygulanamıyor. Şant sisteminin bir çok handikapı var. Endoskopik yöntemde beyine bir cisim takılmıyor. YouTube’den memet özek’in hidrosefali videolarını izleyebilirsiniz.