Prensesler_annesi Arhim canim komsun önce kendini psikoloğa götürsün 15 aylik bebekten baska ne bekliyor boyle konusan insandan nefret ediyorum endise ettiriyor benim kızım da 15 aylik anne ede meme dayi bide babasinin adını söylüyor napsinlar başka oturup muhabbet etmesink mi bekliyor bu bi sorun degil benim tanidigim 2 yasinda bide 3 yasinda bi bebek var onları bile konuşamıyor yani her bebek bir degildir sakın endişe etme canım
Arhim Prensesler_annesi canım haklısın kızımda 15 aylık bir ara baba diyordu sımdı hıc bıse yok bır ara gel gel diyordu ama anlamlı dııl gel gel gel sımdı oda yok. Yemek yerken TV acıyorum yoksa yemez canım. Acaba bızde mmı sıkıntı var dedim
Arhim balarisi_2019 Mervegem canım suuan kelime bızde de yok. Yok anlamlı hıc kelime yok aslında takmıyordum ama kız dun bana bence takma lisin dedi
melisaninannesi Arhim herkes doktor olmuş. Zamana bırakın. Birden açılacaktır. Komutları anlıyorsa hiç sıkıntı yok.
Prensesler_annesi Arhim yok canim yok hic endişe etme sen kimseyi duyma sen dedim ya her bebek bir degil bi arkadaşım 3yasinda bebegi var konuşmaz ama benimde var al karsina koca insan gbi muhabbet et mesela sizde bi sorun yok öyle düşünme tatlim saglicakla büyüt bebeğini😘
Arhim Gulmrt canım yemek yerken acıyorum yoksa yemez. Onun dısında sureklu kıtaplarlayız kitabı cok seviyor
EminVeEsma79 Arhim Merhaba öncelikle komşunuzun söylediği gibi endişelenecek birşey yok ortada. Sakin olun lütfen. Ne kadar düşüncesiz insanlar var şu hayatta. Daha 15 aylık bir bebekten bahsediyorsunuz. 1,5 yaşında bile değil. 1 yaşında da konuşan çocuk var. 3 yaşına gelmiş hala konuşamayan cümle kuramayan çocuk da var. Sabırlı olun lütfen. Her çocuk erken konuşacak diye birşey yok.Göz teması kuruyor mu sizi anlıyor mu bunu al şunu getir kapıyı aç - kapat gibi komutları yerine getiriyor mu ? Önemli olan bunlar. Ki çocuğunuz arada bir kaç kelime söylüyormuş. Çabuk konuşması için onunla Bol bol konuşun anlatın herşeyi. Gel elini yıkayalım gel buraya yat bezini değiştirelim gibi gibi … benim kızım da 16 aylık baba - anne- meme -mama ham- al - su - bebi - hav hav bu kelimeleri söylüyor sadece ama komutlarımı yerine getiriyor. Herşeyi anlıyor. Yani ben kızımdan daha doğrusu 16 aylık bir bebekten cümle kurmasını beklemiyorum. He yok mudur az da olsa vardır belki. Her çocuk farklıdır.Endişelenmeyin sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 😘
Arhim EminVeEsma79 evet canım tabıkı yanlıs bıse yapmıs sa direk gozune bakar kumanda getır kitap getır derim getirir kapıyı kapat derim kapatır. Oyuncaklardan ordek tavsan zurafa sırınbaba ayı ogrettım hangisini istesem getirir. Kitapları acarm. Kızım kedı nerde gosterır kitaplara bayılır. Sadece konusma yok. Evet elleri yıkamaya derim banyoya gider. Hadı kızım mutfağa derim mutfaga gider. Elını yıkarım uzat hadı kurulayım derim uzatır
BirVeraAnnesi35 Arhim 15 aylık bir bebeğin oturup komşularınızla muhabbet etmesini mi bekliyor bu insanlar allah aşkına🤦🏼♀️ Yapmayın biraz rahat bırakın bebekleri az telefon az tv daha çok muhabbet edin herşeyi anlatın konuşun daha 25 aylık ne konuşacak ki bebiş daha o 🥰
Bimelekannesi Arhim aman bu milletin çok bilmişliği 🤨 daha 15 aylık canım her bebek farklıdır genellemeye bakıp bebeğinde kusur görme başkaları yüzünden belli kelimeleri de varmış şuan kullanmıyor olabilir herşey zamanla kendini boşuna üzme gayet normal yavrucak küçük daha 🌸
archmom Arhim 15 aylik bebek ne konusucak ki yani.Benim kizim 16. Ayina kadar anne bile demedi simdi 22 aylik herseyi konuşabiliyor uc kelimeli cumleler kuruyor.Onun ayında olupta konusmayan bebekler de var cevremde gayette normal yani her bebegin gelisimi farklidir.Benim esim 3.5 yasina kadar konusmamis 😄
Arhim archmom anladım canım. Insallah kızımda baslar yakında valla dune kadar hıc bunu dusunup kafama takmamıstım dun bana boyle dedı uzuldum
EminVeEsma79 Arhim E maşallah 🧿 ne güzel işte sizi anlıyor ve komutlarınızı yerine getiriyor daha ne olsun bülbül gibi şakıyacak değil. yavaş yavaş konuşmaya da başlar. 1,5 yaşından sonra açılır konuşması. Sıkıntı etmeyin💐
K9583 Arhim inanın endişe edeceğiniz bir durum yok .İçinizi ferah tutun .Ne güzel söylediklerinizi anlıyormuş maşallah 🥰 Herkes herşeyi söyler.İnsanların eleştirilerine takılmayın endişelenmeyin .Her bebek kendine özgüdür ki bebeğiniz daha küçük .sağlıcakla büyütün 🌸
Berrusunannesi Arhim litfen korkmayın 2 yaşına kadar hiç konuşamayan çocuklar var kızınız daha küçük bence bu kadar kelime yeter ona göre komşunuzda bi tuhaf sanki çocuk 4 yaşında hic konusmuyo gibi konusmus
Pekmeziletahin Arhim cnm kimi çocuk geç konuşur hiç kelimesi yok değil zamanla açılacaktır Dr götür diyen bayanın branşı nedir çocuk Dr mu ???
GoGirl Arhim o kadar kelime normal bence naska ne konusabilir ki 15 aylik.ogludma 14.5 aylik benzer kelimeler o da bazen der bazen demez
ezgi012 Canım her çocuğun gelişimi farklı. Komutlarını algılıosa yeter. Bnm 18 aya girck komutlar iyi kelimede 5-6 vardr. O da baba, dede, şeker, su vs.