Oozzee kilo alımı istenilen aralıkta ise ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerekiyor zaten. Doktor kilo alımını yetersiz görürse mama takviyesi verebiliyor.
Biliyorum bebek kilosu anne üzerinde en büyük stres unsuru, ağzı Olan konuşuyor ve karışıyor; Ama sırf kilo alsın diye, bebek kilo alımı olması gerektiği gibiyken mama vermek yanlış.
Halihazırda Mama+süt ile besliyorsanız ek gıdaya 5. Ayda tadımlarla başlatıyor doktorlar bu arada.
çok kilo her zaman iyi bir şey değil. Ek gıdada da 9. Aya kadar tok tutmaya yönelik bir yaklaşım yok zaten. %80 anne sütü olmalı bu sürede. Bebek 1-2 kaşık yesin ama faydalı şeyler tatsın mantısı var. Mesela 7. Ay ortasında yaptığım ve bebeğimin sevdiği çorbada havuç, brokoli,soğan, çok az su ve kuzu kemikli ilik suyu var sadece. Kıvam yoğun olunca 1-2 kaşık içse bile kardır. Yumurta sarısını tek başına yedirmekte zorlanıyorum. Anne sütü ile yumuşatıyorum kıvamını ama bazen onu bile istemiyor. Ben de labne ile karıştırıyorum. Ya da çok az tam pirinç unu ile iki kaşıklık muhallebi yapıp içine azıcık muz ile yumurtayı karıştırıp veriyorum. Muhallebi tarzı unlu şeyler verilecekse de içi zenginleştirilmeli en azından.