Annesininbaloglu Mom981 1gun uğraşıp sonunda annemle idrarıni aldik😊 Poşet sürekli kayıp çıkıyordu ve isedigi hep üzeri oluyordu baktık poşetle olmuyor Sonra idrar kutusu veriyorlar size emzirdim on beş dkk başında bekleyip o kutuya yaptrdik
Yasemininannesi Mom981 poşeti yapıştırıp altını açık bırakın ve emzirin bebekler emerken çişini yapar 5 kez almış biri olarak bunu söylüyorum ama aldiginiz numuneyi yarim saat içinde vermeniz gerekiyor laboratuvara yoksa olmuyor bu arada sabunla suyla değil normal ılık su ve gazlı bezle silin
Nseyma Mom981 Geçmiş olsun. Eğer yine alamazsanız sondayla almak isteyebilirler ki o çok zor🤷🏻♀️ Önce sabunla temizleyip kuruttuktan sonra steril spanc ve batikonla el değmeden silin, en içten başlayıp daire şeklinde dışarı doğru, bunu da iki farklı spançla tekrarladıktan sonra bacaklarını tutun 2-3 dk batikon da kurusun. Sonra idrar poşetini içine elinizi değdirmeden takın. Tabii aynı dikkati poşetten kaba alırken de göstermeniz gerekiyor😊
Hrcntes Mom981 canım poşet aldığın yerde dezenfekte etmek için ilaç iste veriyorlar onunla temizliyorlar hastanede alırken de yoksa mikroplu oluyor bi de poşeti yapıştırdıktan sonra bezi bağlama açık olsun yapar yapmaz da poşeti çıkar poşeti koyacağın kabı da el TEMA’sı yapma o kap steril oluyor ya onlar Allah kolaylık versin
Mesafe Mom981 biz 7 kere denedik baticon bile sürüp alıyoduk yinede kontamine dediler en son çocuk doktoru sondayla aldı ne görelim idrar temiz çıktı iki ay boş yere süründürdük çocugu ve sonuç süt alerjisi çıktı
balimbalim Mesafe Meraba süt alerjisiyle idrarın alakası neymiş acaba bizde de var ve idrar çok sert kokuyo ilişkili olabilir mi ve de idrar i veremedim bi türlü o torbayla
Sarelianne Mom981 merhaba ben varım hastane iki tane verdiler bize bi türlü olmadı eve geldim dediler işte yarım saat içinde getirin neyse hastane yakındı düşün düşün dedim buna ebedi olmaz ne edecem ben sonra aklıma ne geldi 🤣 buzdolabı poşeti varya onu kilot gibi iki tarafından ayak gibi kestim bez gibi bağladım kuzum ona çişini yaptı hemen getirdi kutuya koyup 😂😂
-Rukis06- Sarelianne Sonucu etkiliyor mu buz dolabı poşeti Ben de beşinciyi alacağım yapıştırma poşetle yaptıramıyorum
ikikizannesi kizim 6 aylikken o verdikleri posetle alamayip altina normal mutfak poseti bagladim yatirdim oynarken yapti idrar bardagina dokup hastaneye gnderdim
Alyaduru Mom981 genelde poşetle birlikte bir mendil veriyorlar ama en az 10 kere tahlil verdik hiç öyle bi sıkıntı olmamıştı. Mendille silip poşeti yapıştırıyordum emzirip yapınca hemen kutusuna koyuyordum. Acaba çıkarırken mi kontamine oluyor 🤷♀️
Mom981 Alyaduru ama idrar tahlili değil kültür bu dediğim. Tahlilde sıkıntı olmuyor zaten ama kültürde çiş çocuğun tenine değmeden alınmalıymış nasıl olacaksa bu
Alyaduru Mom981 kültür zaten dediğim de kızım da idrar yolu enfeksiyonu olmuştu sık sık kültür veriyorduk
Zuzuuu Mom981 Mom981 Yapıştırdıktan sonra bezin ortasını kesin ordan çıkartın poşeti yapıp yapmadığını görürsünüz ve yapıştırdıktan sonra beslemeye dikkat ederseniz hemen yapıyorlar idrarını
Mom981 Zuzuuu altını açık tutup alıyorum sorun şu tenine değmeden idrarı nasıl alıcam . Laboratuvarı arıyorum dudakları ayırıp poşeti o şekilde yapıştırın diyorlar . Olacak iş mi yapıştırsam bile çocuğu nasıl zaptedicem
Clover Mom981 valla biz soyle yaptık orayı temizledik sonra bacakları asagıya verdim ben babası asagıd kabı tuttu direk icine yaptirdik
Mom981 Clover nasıl aşağı verdiniz anlamadım çocuğu dik mi tuttununuz? Bizimkinin ayakları hiç durmuyor ki
Zuzuuu Mom981 Ben kızında verdikleri poşete yaptıktan sonra şırınga ile çekmiştim poşetten kapağını kapatıp şırınga ile verdim idararını
deletedmom1067 Mom981 cnm dudaklari ayirin dediği poset genis agizli siz o genis agizi bollastiracaksiniz iki dudagi acip posetti ypistirin poset boşlukta kalır tenine değmeden alırsın ama dikkat et yaptığı gibi çıkar ki tenindeki islakliotan gecmesin
Mom981 Zuzuuu neden peki ? Öyle mi istediler . Bu sonucu değiştirmezki idrar kontamine olmuş ise. İyice kafam karıştı 😔
Zuzuuu Mom981 Benden böyle istediler hemşireler taktı poşeti burda beklemenize gerek yok dediler şırınga verdiler yapınca bununla alın dediler bende öyle yaptım hemen götürdüm hastaneye
Nokta Mom981 idrar kültürünün poşetle alınması çok zor özelikle kız bebekte daha zor.Bizim doktorumuz direk sondayla aldırmıştı kültür sonuç garanti olsun diye ve iki dakika sürmedi bebeğimde hiç anlamadı bile çok kolay oldu.İnşallah alabilirsiniz çok geçmiş olsun🙏
Dzehra Mom981 Bende iki gün uğraşmıştım. Hastaneden o poşetlerden eve aldım en sonunda, güzelce bebeğimi doyurdum ve poşeti taktim, bol su ıcirdim yattığı yerden oyalamaya çalıştım kaymasın diye hatta uyuttum bile. En sonunda yeteri kadar dolmuştu babam alıp hemen hastaneye götürdü. Arada bir kaymasın diye de kontrol ettim tabi