emrebilge 20 günlükken fark ettim ben ve kendimce diyete başladım bir doktor amip falan dedi diyetime sekte vurdu ama sonrasında hemen devam ettim başka bir doktor bir ay boyunca pirinç salatalık zeytin ve patatesle beslenmemi söyledi gereksiz ve yanlış bir diyetti doktorumu bulduğumda bu katı diyete rağmen mukus ve nokta kan geçmemişti ara ara kan oluyordu yine, alerji uzmanı önce buğdayı açtırdı bana ki ekmek makarna bile yemiyodum bütün sebze ve meyveleri ve buğdayı yemeye başladım sonra tavuk kuzu eti kuruyemiş tahin susam yumurta denedim üçer gün yedim tepki yoktu oğlum ek gıdaya geçince kakası toparlandı ve kademeli şekilde miktar arttırarak diyeti açtım yumurtada tepki olmayınca sarısını ona vermeye başladık tepki yoksa diğer yasağa geçtik ki süt alerjisinde basamak fırınlanmış pişmiş fermente ve çiğ olarak gidiyor önce fırınlanmış kurabiye yedim üçer beşer gün miktarı arttırdım sürekli, sonra oğluma verdim aynı şekilde miktar arttırarak en az üç gün. Sonra yoğurt çorbası yedim yedirdim son olarak da yoğurt ve peynir verdim ve tepki olmadı inek sütü daha hiç vermedim şu an 13 aylık vermeyi de düşünmüyorum bir faydası olmadığı için o ayrı.
Alerji her bireyde farklı ilerler farklı tedavi gerekebilir ama genelde uygulanan bu oluyor bizim buğday yasağımız uç noktaydı ve yanlıştı
Eğer ciltte tepki yoksa alerji non ige ise yani testlerde çıkmıyorsa tanı proktokolittir ve tepki bağırsaktan cilde geçmesin yani ilerlemesin diye süt ürünleri diyeti uygulanır bebek ek gıdaya geçip kaka toparlanınca da kademeli olarak diyet açılır.
Oğlum 8 aylıkken ben, 9 aylıkken de o her şeyi yiyebilir hale geldik ama bizi kurtaran ek gıda oldu. Umarım siz de çabucak iyileşirsiniz. Çok geçmiş olsun 🌸