Aybikesuna Nnefes ben 3 öğün vermeye çalışıyorum ama öyle dolu dolu yemiyor hala 6 7 kaşık ancak yer peki siz emzirmeye nasıl yapıyorsunuz benim kız hala 3 saatte bir emmek istiyor
Fatma29 Nnefes 3-4ogun veriyorum . Kahvaltı da yumurta haşlaması, sebzeli veya tarhanalı omlet, pankek vs bunlardan veriyorum , yanına labne veya lor peyniri , kırmızı veya yeşil kapya biber arada sıra da avokado veriyorum.
Sule_eylul2906 Nnefes canım 3 öğün vermeye çalışıyorum bende ama azda olsa yiyo 8 ay 3 günlüğüz🤷♀️Sabah önce mama içiyo sonra yumurta sarısı peynir zeytin ezip veriyorum az az öğle öğlen yemek ne yiyorsam ondan veriyorum valla öyle ayrı yapmıyorum yaparsamda arada akşamda yatmadan gece muhallebisi tarzı yapıp uyutuyorum bu şekil
Nnefes Aybikesuna benimkide her türlü emiyor canı sıkılınca karnı acıkınca belli bir saat düzenimiz yok.Dışarı çıkınca aklına gelmiyor sadece .2,5 -3 saati buluyor o zaman. Bu aralar yumurta sarısına alerjisi var sanki tadım yaptırırken bir sıkıntı olmamıştı çok zorlanıyorum kahvaltıda o yüzden sağlıklı gıdalar la yiyeceğini yapmaya çalışıyorum özel alıyorum bir malzeme eksik olsun canım sıkılıyor 😟 birde 3 öğün fazla gibi geliyor kabız devamlı 1-2 kaşık anca alıyor..ama ağzının tadına göre bir şey olsun güzel yiyor.Bu sefer ben vicdan azabı çekiyorum bu çocuk açta ben mi vermiyorum yapamıyor muyum beceremiyor muyum .. sabahları pankek yapıyorum İnce olunca sevmiyor mesela dolu dolu olcak..eline ekmek verdi geçen arkadaşım bir yedi ben çok korktum boğazına kaçacak diye şimdi yine istiyor ama korkuyorum kısa süre verip geri alıyorum ekmeği
Nnefes Fatma29 biberleri nasıl veriyorsunuz ben mesela mevsiminde olmayan sebze ve meyveyi vermiyorum sağlıklı değil diye yanlış mı yapıyorum bilmiyorum
Nnefes Rahel benimki beğeniyorsa yiyor oda 5-6 kaşık beğendi diyorum bir daha yapıyorum o zaman da yemiyor off
Nur-ten Bizde 5 gün sonra 8aylık olucaz. 3 öğün veriyorum ben sabah kalkınca ilk emziriyorum 2 saat sonra kahvaltı. 3 saat sonra meyve püreli mamalar yapıyorum. 3 saat sonrada çorbası var.belli bir düzen oluşturmaya çalıştım. En geç akşam 6 da çorbasını yediyorum.Uykudan önce emiyor çünkü. Kızımın süt ve kırmızı et alerjisi var. 1buçuk aydır ikimizde diyetteyiz. Yoğurt ve peynirin olmadığı yemekler yapıyorum
Nnefes Nur-ten yiyor mu peki bende düzenli yapmaya çalışıyorum ama yemeyince canım sıkılıyor mesela 1,5 ay yaptığım yoğurdu çok güzel yiyordu 2-3 haftadır yediremiyorum yoğurt
Nnefes Sule_eylul2906 ben kendi yaptığından vermiyorum salçası ayrı oluyor tuzu var diye o da zorluyor tabi hayır yese yine uzulmucem ama kendimize yaptığımızdan versem eminim yiyecek
MinikOsman Nnefes ben de böyle yapıyorum en iyisini yapıyorsun canım mevsimi olmayanlar serada yetiştiriliyor mevsiminde yedirmek daha sağlıklı
Fatma29 Nnefes biberin bir mevsimi yok diye biliyorum. Büyük dilimler halinde kesiyorum eline veriyorum yemesi için de küçük parçalara ayırıp veriyorum
Nur-ten MinikOsman yulaf ezmesini suda yumuşatıyorum içine armut yada elmayı cam rendede rendeliyorum bir gün yumurta sarısı bir gün ceviz ekliyorum doktorumuz ikisini aynı gün verme demişti bu şekilde dönüşümlü yapıyorum bende. Ayrıca kızımda kabızlık başladı ek gıdayla birlikte her gün gün kurusu kayısı haşlayıp kahvaltı mamasına ekliyorum gün aşırıda kuru üzümü ekliyorum bu şekilde yapmaya çalışıyorum
Nnefes MinikOsman evet serada olduğu için vermiyorum canım ama seçenekleri azalıyor bu sefer aynı şeyleri verince bebiş sıkılıyor sanırım 🤭
Nur-ten Nnefes değişiyor canım ya akşam çorbasını çok güzel yemişti mesela eşime porsiyonunu arttıraym bari dedim ama sabah kahvaltıda yarısını anca yedi🤦🏻♀️ Sevdiği bütün şarkıları söyleyip oyunlarla yedirmeye çalışıyorum.
MinikOsman Nnefes ben onun yiyebileceği bir yemek yapıyorsam salça ve tuz atmıyor pişince bebeğime biraz ayırıyorum sonra sıcak suda salçayı eritip döküyorum tencereye tuzunu da atıyorum bir iki dakka daha kaynatıyorum tamamdır 🙃
MinikOsman Nnefes seçenekleri bizim kadar az değildir çoklu gıda alerjimiz var 🤦🏻♀️ Yaz geliyor zaten yeni yeni sebzeler meyveler eklenecek listeye biraz sabretsin kuzucuklar 🙃