sedaykn Bu söyledikleriniz teorik bilgiler. İlk 3 yaş kritik dönem? Neye göre kime göre? Zaten her şeyin fazlası zararlı. Bu bilinen bir gerçek. Çocuğunu tv, tablet, telefon karşısına oturtur akşama kadar kendi haline salarsan evet, çok çok çok büyük sıkıntı. Ama kontrol sendeyse, ağlayan bebeğinin esiri değilsen, her ağladığında al sana tv, sus, demiyorsan 1 yaşında da izletsen zarar değil, fayda görüyorsun. Tabii izlettiğin içerik de önemli. Benim kızım asla yemek yemezdi, tv, tablet karşısında yedirirdim. (6.aydan itibaren) Yemeği bittiği anda kapanırdı tablet. Peki ne izletirdim, eğitici çizgi filmler, eğlenceli şarkılar… Kızım 8 yaşını doldurmak üzere. 5 yaşından beri piyano çalıyor, 1 yıldır Bilsem’de eğitim görüyor. Çevremde de var benim çocuğum gibi olanlar. Yani, küçücükken tv’ye maruz(!) kalan ama gayet de zeki olan. Oğlum 14 aylık. Müzik kanallarına bayılıyor. Minik bir baterisi var. Sevdiği bir klip çıktığında hemen baterisinin başına geçip çalmaya başlıyor. Yaniii, kritik yaşa inanmıyorum. Burada iki kritik nokta var: 1.Her şey dozunda yapılmalı, 2. Kontrol anne, babada olmalı. Körü körüne, kitaba göre anneliğe karşıyım.