Wyz Geçen ay adetim 15 gün gecikti diye doktora gitmiştim adet söktürücü verdi adetin 3.günü hormon testi yaptırdı gittim verdim bugün sonuçlarım cıktı gittim ve hayatımin şokunu yasadim hormon değerine göre menopoza girmişim doktor bile şok oldu bu senin sonucun demi diye kaç kere sordu inanamadi adam obur ay tekrar yapılacak aynı test yine öyle çıkarsa bi yol izleriz dedi ordan çıktım ama otobüse tekrar nasıl bindim eve nasıl geldim hatirlamiyorum resmen kaynar başımdan asagi kaynar sular döküldü halada soktayim tabiki ne hastalıklar var buna şükür ama nebiliyim üzülmeden de yapamıyorum
Guzelkiziim Wyz Benim cok tanidiklarim var erken menopoza giren, maalesef zaman ilerledikce bunlari daha cok duyacaz, yedigimiz ictigimizden oluyo
Mom042 Wyz benim ablam 21 yasinda menopoza girdi fsh degeri 81 kusur oldgu gunelri hatirlarim ablamada doktor heralde sonuclat karisti demisti 12 yildir evkat hasreti cekiyo ama suan tedavisi cok cok guzel ielrliyo eger varsa oyle bi durum hayit otu tuket yada hayit tenturu al cok faydaki menopoza birberi resmen
glbgci Wyz bu dediklerinizi bekarken 4 yıl önce yaşadım yani 22 yaşındaydım doktor sonıçlarıma bakıp senin çocuğun olmaz dedi ama ben o an hiçbir şey algılayamadım odadan çıktığımda başımdan kaynar sular döküldü eve gelene kadar ağladım sonrasında da tabi. Sonraki süreçte başka doktorlara gittim ama hiçbir tedavi olmadım ve evleneli 16ay oluyor ben ilk ay hamile kaldım. Hemen moralinizi bozmayın bence
Gamze88 Wyz çok erken girmişsiniz genelde genetik derler acaba aneniz kac yaşında girdi? Ve stresiniz varmıydı son zamanlarda
Astalavistababy Wyz 33 yaşında girmiştim bende dört sene oldu moralinizi ne kadar çok bozsanızda değişmiyor. İkinci çocuğu düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun
DenizArya Wyz benimde sizin yaşınızdayken dr aynı durumu dedi tedavi oldum şu. An hala adet oluyorum üzerine ikinci kızım oldu yıllar sonra tedavisi var merak etmeyin
Wyz Gamze88 annem 50 yaşında son bir iki yıldır girdi ailemde yok ama 5 ay önce korona geçirdim onun yaptığını düşünüyorum çok üzüldüm ya nebiliyim daha çok gencim nasıl olacak bilmiyorum gerçekten
ATC Gamze88 gerçekten genetik mi ben yaşam şartlarına bağlı sanıyorum benim annem 63 yaşında girdi ablam 55 hala girmedi bende sağlıklı besleniyorlar diye düşünüyodum😦
Wyz Guzelkiziim valla etrafimda hiç duymadım ben ilk d3fa kendimde denk geliyorum çok şaşkınım hala bi tuhaf oldum aklımın ucuna gelmedi böyle bi sonuç
Wyz Mom042 banada doktor öyle dedi mümkün değil bu yaşta bu değer diye ilk defa bi doktor çıkan sonucuma üzüldü yani sonuçlara bakarkenki yüz ifadesini bir görseydiniz allah ablanıza en kısa zamanda bi evlat nasip etsin inşallah şu an kaç gah değeri peki
Wyz Mom042 glbgci Mom042 kerem_imm Mugeela44 Sevdamavi Elmalikurabiye13 Ye2020 gzm_42 PervinY FatmaKrbkl FatmaKrbkl Astalavistababy Mom727272 Ye2020 Ipegim Ipegim dontsleppyunhappy dontsleppyunhappy RainOverMe Fatoli Seloscan 94z-20u aNewMommy Mucizemsinsenn Seloscan Fatoli DenizArya DenizArya Mucizemsinsenn 94z-20u kızlar bugün amh sonucuda cıktı çok.kotu cıktı sonucum 0.8 dedi doktor bi tüp bebek uzmanının nosunu verdi hemen ara hiç vakit kaybetme dedi çok üzgünüm ama vardır bundada bir hayır diyorum burayada yazayim dedim hepinizden cok destek gordum hepinize cok tedekkur ederim
Wyz Mom042 pardon hayıt otunu nerden nasıl temin edebilirim sadece hayıt otu olarakmi alip kullanicam yoksa kür mu oluyo bu yada eczaned3 satılan hap şeklinde bi şeyi varmı
Ayperi15 Mom042 ablamda o yaşlardadı menepoz olduğunu öğrendiğimizde dr dan çıkınca ağlamak istedi dalga geçtim buna ağlanır Mı dedim ağlatmadım BİLe kızcağızı sonra dank etti kafama tabi çocuk meselesi😰 İnşallah Allah kucaklarını doldurur
GoGirl Wyz covid in boyle bi etkisi varmidir sanmiyorum genetik daha gecmisten de geliyor olabilir bununla gecmis olsun
Sevim_keles Wyz ablamda 3 ay önce korona oldu ve menepoza girdi 44 yaşında ve bir akrabamızda aynısı oldu ondan ola bilir ben hamileyken korona oldum
Minik1panda Wyz o verdikleri ilaçtanmı içtiniz mi ? Günde 16 18 arası içilen ilaç? O ilacın yan etkisi sperm azaltma ve doğurganlık azalatma yani kısırlık en büyük yan etkisi maalesef.
Mom042 Wyz 20 ile 50 arasi degisiyor onemli olan amh degeriniz e2 degeriniz sonuclariniz neler eger oyle bir durum varsa korkma amh e 2 iyiyse adet goruyosan cok yukselmemis demektir. Ha sunuda soyluyum fsh degeri stres yapincada cok yukselir onemli olan surekli yukselmesi yani ablamda ilk 15 gun gecikirdi hamilelik testi yaoar cikmazdi zamanla daha cok gecikmeye basladi sen daha basindasin ama eger bu ay cok yogun stres yasadiysan yukselir gelevek ay baktir varsa oyle bisey hayit otunu arastir ve kullan kesinlikle
glbgci Wyz 19u görmüştük ve 15ten sonrasında tüp bebek bile yapılmadığını öğrendiğimde çok ağlamıştım. Amh 3 sene önce 1.86 çıkmıştı hamile kaldığımda bu değerin çok altındadır. Ve o dönem o kadar çok araştırmıştım ki 0.1 ile bile hamile kalanlar varmış yeter ki Rabbim ol desin. Yani Allah verecek olduktan sonra tüm bunlar boş. Tüp bebek tedavisi gören bir tanıdığımıza benim yaşadıklarımı anlattığımda senin oğlun Allahın mucizesi demişti
Wyz YavruKurdum ben başıma gelene kadar hiç duymamıştım arkadaşınız naptı peki şu an adet goruyomu acaba ben hamile kalamamaktan ziyade adetten kesilmek istemiyorum çok şükür 3 yaşında bi evladim var
glbgci Wyz düzenli yani günü gününe değil ama her ay oluyorum. Tabi doğumdan hemen sonraki birkaç ay gecikmeli olmuştu
Wyz Mom042 xok tesekkyr ederim otu araştırıp kullanıcam mutlaka ben 5 ay önce korona geçirdim ona bağlıyorum çünkü aşırı dercede kasik agrım vardı koronayken bu fsh değerini ilk defa bugün duydum ben bu değer böyle aylık degisebilen bi değermi doktor bu değere göre şu an yumurtalıkların boş dedi hatta acaba labaratuardami yanlışlık olduki dedi yani bu değer dusebiliyomu hiç anlamam ben bu değerlerden internettende özellikle bakmadim moralim iyice bozulur diye
FatmaKrbkl Wyz adet görmek için zaten yumurtanın olgunlaşması ve salgılanan hormonlar ile rahmin kendini hamileliğe hazırlaması lazım, menopoz ia giren kadınlar adet göremez, sizin erken olduğu için bilmiyorum belki bununla ilgili çözümleri vardır
kerem_imm Wyz çok geçmiş olsun. Bana da 24 yaşımda erken menepoz teşhisi kondu. Amh düşüklüğü. 2.tüp bebek denememde 1 yumurta ile hamile kaldım. Şuan 28 yaşımdayım. Henüz menopoza girmedim ama adet dönemim çok kısa sürüyor. Doktor hemen yumurtalarını dondurmam gerek dedi ama ben 2.çocuk düşünmediğim için dondurmadım. Sizin de yumurta dondurma şansınız olabilir. Tek doktor ile kalmayım size tavsiyem. Allah hayırlı şifalar versin.
Wyz kerem_imm benimde adetim 7 8 günlerden 3 güne düştü ama ben çok onemsemmemistim benimde şu an 3 yaşında bi kızım var valla kafam allak bullak adetten kesilmek istemiyorum doktor da çok umutsuz konuştu
Biscolataerkegim kerem_imm Merhaba adetinizin aralığı kaç gün ben bir ay dolmadan 2 defa adet oluyorum ve 3 gün sürüyor kendimi bildim bileli hep böyle. Tabi ki olmamasından iyidir diyorum ama,,,
Aysnr008 Wyz annem 30 yaşında girdi trioidleri hızlı çalışıyordu. Zehirli guatrı vardı. Bence bi endokrin uzmanına gidin