Eecc 4 gündür yapmıyo gazı da var masajla çıkartıyo ama yetmiyo belki kakasını yapamadığı içinde huzurluk var napmam lazım 😔
S-ra Eecc neden mama veriyorsunki? Mama çoğu bebek hazm edemez ve kabızlık yapar . Sen sütüm az deme sıksık emZir bebeğini sütün otomatikmen çoğalır. Mamayı bence bırak Ztn zararlı 6aydan önce. Hiiiç sütün olmaZsa o ayrı mevzu ama sütün varsa az da olsa o bebeğine yeterli olacaktır ztn henüz küçük sık sık emmek ister sen verirsen ozmn çoğalır sütün.
TiniminiKayra Eecc canim ben dogdugundan beri mama veriyorum bi zararini gormedim sen emzir uetmiyosa mama ver ac kalmasin bebegin mamasina zeytinyagi kat 1cay kasigi gunde 3kere benim bebegim yapamiyodu doktorum onerdi ise yaradi geçmiş olsun
Elfydr Eecc ben masanın içine zeytin yağı damlatan var diye duydum. Istersenoz bir deneyin. Mama kabizlik yapar. Ama size tavsiyem sutum az demeyin çoğaltmaya pozitif düşünmeye bol bol emzirmeye bakin ugrasin. Cok erken daha anne sutunu daha iyi hazmeder.
Eecc S-ra kilo almamış doktor mama ver dedi mama ağırlıklı git dedi ama kabız oldu galiba hep yapıyordu mama vermeme rağmen ilk defa 4 gün yapmadı
Merve_gcl S-ra 6 ayından önce zararlı ne demek ya biz çocuğumuza zehir mi veriyoruz öncelik anne sütü tamam ama gerektiği zaman formül mama kullanılcak tabi yanlış bilgilendirmeyin
TiniminiKayra S-ra bu kadar sacma bi yorum gormedim mama zararliymis doktorlar bosuna okuyo demekki okadar yıl..kafaniza gorr yorum yapmayin hic sutu olmayan anneler napsin acmi kalsin cocuk
Annis-ogul S-ra ne mana neye göre zararlı mama .dogru açıklamalar yapin bilmeden konuşmayın. İlk günden beri mama veriyorum bebegime sütüm olmadigi için .mama bu zehir değil. Sutu olmayan her kadının yaptığı gibi mama veriyoruz .en sağlıklıdır hangisi ise
S-ra Eecc yeni dğan bebek hergün yapması lazım normalde 3ayı geçince artık iki güne bir felan yapar. Şuan seninki daha küçük yüksek ihtimal mamadandır. Şuan bebeğin kaç kiloki? Ztn ilk doğduklarında çok zayıf oluyorlar 40kı çıkınca yavaş yavaş kilo almaya başlamıştı benim oğlumda. Ama bana hiçbirzaman mama ver demedi doktorum ilk haftalarda benimde sütüm çok azdı hatta hiç yok gibiydi doktorum her yarım saat başı emzir dedi ve gerçekten işe yaradı. Kendisi dedi mama iyi değil başlama sakın önce bu yöntemi dene dedi.
Alvin0 Ac karnına sabahları bir çay kaşığı hakiki sızma zeytinyağı ver aynı dert bendede vardı doktorumuz bunu önerdi ama az az ver bi demede çay kaşığının hepsini verme boğazına kaçar mama içiyorsa direkt mamaya kat ver
Eecc S-ra 2800 doğdu 2500 küsüre düştü sıvı kaybı var diye 1 gün küveze aldı sarılıkta vardı 2700 hastaneden çıktı bidahaki kontrol 2780 olmuş doktor çok az almış mama ver dedi şimdi kaç kilo bilmiyorum 23 martta 2.ay aşısı var sağlık ocağında tarttırcam
Yesilcay S-ra hergun yapsi gerek diye bisey yok siz nereden uyduruyosunuz bunların.10 güne kadar normal kaka yapmaması her doktor da söyler bunu.
Merve_gcl Eecc senin sütün az değil de bebek ememiyodur belki kuzum aynısı başıma geldi emiyo gibi gözüktü ama emememiş mama verdim ben de ancak toparlandı konuya gelirsek mamasına 2-3 damla hakiki zeytin yağı damlatabilirsin
S-ra Eecc siz benim yorumumu inşAllah diğer arkadaşlar gibi ters algılamamışsınızdır. Ben mama mevzusunda öyle demek istemedim çnk. Sütün hiç yoksa elbette mama vericeksin ama sütün azsa çoğaltmaya çalışmak daha güzel olur. elbetteki bizler doktorlardan daha iyi bilecek değiliz ama ne yazıkki bazen doktorlarda her zaman doğru yönlendirmeyebiliyorlar. Her doktor farklı birşey söylebiliyor. siz bidaki kontrole kadar doktorunuzun tavsiyesine uyun ozaman 🤷🏻♀️ama içiniz rahat etmiyorsada bidahaki gittiğinizde tekrar bilgilendirirsiniz kendinizi. Farklı çareler ararsınız inşAllah herşey en kısa zamanda yoluna girer 👍🏼
Merve_gcl TiniminiKayra ağzına sağlık nasıl sinirlendim anlatamam burda mama ile beslenen binlerce bebek var ve bir çoğunun annesi bundan dolayı vicdan azabı çekiyo moral olması gerekirken zararlı demiş şu zihniyetleri foruma almasalar keşke
S-ra Arkdaşlar ben şu yönden zararlı yani kabızlık oluyor diye söyledim yanlış anlaşılmasın zaten hiç sütü olmayan annelere değildi yorumum ordada belirttim zaten. Sütü olmazsa o ayrı mevzu zaten mecbur ozaman mama vericek aç bırakcak değilya. Hemen terslemye geçmeye gerek yok. Burada herkez fikrini soruyor yazıyor. Benim doktorum hemen mamaya başlama elbet sütün gelir dediği için ben öyle yorum yaptım yoksa sütün yoksa mecbur vericeksin mama. Ozamanda kabızlığı için başka halçare bulacaksın. Merve_gcl Annis-ogul TiniminiKayra
TiniminiKayra S-ra zaten kabizlik icin bi yol aramaya gelmis kadin..neden mama veriyosun? diye sormaniza gerek yok ozman oyle yazarsaniz boylede tepki alirsiniz
Annis-ogul S-ra cok sukur bebegim hergun kakasını yapiyor en kotu iki günde bi yapiyor .mamamizdan cok memnunuz hem gelişimi açısından hem de diski açısından. Zararli demek başka, gerek görmemek başka yanlis telaffuz ettiniz ama olabilir duzelttiniz
S-ra TiniminiKayra ben sütünüz yokmu anlamında sordum neden mama veriyorsunuz diye yoksa başka bir düşüncem yoktu. K bakmayın karşı tarafa öyle bir algı geldiyse. Öyle kötü bir niyetle yazmadım yani