Ferdaoguzgalip Oglum 40gunluk mama veriyorm sadece mama yerken alttan gazini cikartiyo agzindan cikarmasi icin yarim saat kucagimda cikarmaya calisiyorum fakat bazen cikartiyo bazen cikarmiyo aglamiyoda sizce sadece alttam gaz yeterlimi
otose_san Ferdaoguzgalip küçük kızım 1-2 ay üstten neredeyse hiç gaz çıkaramıyordu, hafta da 1-2 günde fışkırır tarza kustuğu oluyordu. gaz damlası kullandım, gazını rahat çıkarmaya başlayınca geçti fışkırır tarzda kusması 🤷🏻♀️
limonlukarpuzzz Ferdaoguzgalip gaz surubu yada gaz damlasi kulkanabilirsiniz çikaramadigi gaz bu sefer bagirsana iner ve sanci yapar.
MinikBugram Ferdaoguzgalip ayrıca ağızdan çıkardığın gaz ile alttan çıkan gaz farklı tatlım ağızdan çıkan beslerken midesine yuttuğu havadır onu çıkartmazsan ya kusar ya hıçkırık tutar yada o hava bağırsağa inip gaz yapar. Alttan çıkardığın gaz bağırsaklarda oluşan ve mamanın yaptığı gaz
Ferdaoguzgalip Aydenizerdogmus evet kusuyo fakat agzindan gaz cikardigi zamnlardada kusuyo yeteri kadat cikmamismi oluyoki
Ferdaoguzgalip MinikBugram dr.brown antikolik bineron filan kullanmiuorum aslimda mamajoonun klasik biberonunu kullaniyrm
Tugcealp Ferdaoguzgalip evet basınçla kusuyor canım biliyorsundur ama yine söyleyim sırtına elini kubbe yaparak pat pat vur birde belinden yukarı doğru sivazlama hareketi yap omzunda tutarak
Ferdaoguzgalip MinikBugram yaa oylemii peki cikarmam icin daha ne yapmam gerekiyo acaba yarim saattir kucagimda cikarmaya calisiyorum😒
MinikBugram Ferdaoguzgalip birde şu var bebeğini besledikten sonra uyku moduna geçiyorsa yani gevşiyor gözleri falan kapanıyor ya o zaman da ağızdan gaz çıkaramazsın midesi kasılmıyor çünkü havayı yukarı itemiyorsun
MinikBugram Ferdaoguzgalip omzuna alıp saat yönünde çevir elini sonra belden başlayıp enseye kadar yukarı doğru pat pat yap çıkmazsa sen otur koltuğa dizine yatır aynı işlemi yap pat pat çıkmazsa yapacak bişey yok gaz yoktur varsa da kusma ile çıkar
Ferdaoguzgalip MinikBugram evett zaten genelde uyku moduna gecince cikarmiyor uyanikken cok kolay cikiyo
otose_san Ferdaoguzgalip gaz için metsil kullanıyorum, bi de kabızlık sorunu olduğu için probiyotik damla kullanıyorum kaleidon
MinikBugram Ferdaoguzgalip evet uyku modu gevşer çünkü kasları şöyle yap uyanınca mama istiyor ya mama vermeden gaz çıkarmayı dene göreceksin bak daha fazla mama içeçek çünkü midesindeki gaz çıkmış oluyor ☺️
Ferdaoguzgalip MinikBugram cok tesekkur ederim saolun🌼normalde sadece omzuma yatirip ayni dediginiz gibi yapiyodum ayagima yatripda deniycem