YasemiNYagmur1 cydcvk görmek istemiyorlar ya da bildiklerini okumak daha iyi geliyor heralde 🤷🏼♀️ Bunun okulunu okuyan bu işi yapan biri olarak aydınlatmaya çalışıyorum ben sadece sorulduğu için kimseye bi tepkim yok ama bilmeden söylemeleri beni yazmaya teşvik ediyor 🙄
Tugbakivanc BalkizimBaloglum2 ben kimyagerim. Çiğ süt aldığınız yer çok önemli antibiyotik olabilir mesela. Sonrasında kaynatma derecesi ve dakikası önemli mayalandigi sıcaklık önemli. Hazır yoğurtlar endüstride tüm kontroller altında mayalanır. Evde kaynatılan süt zararlı bakteriden arindirilirken yararlı bakteriden de arindirilabilir yanlışlıkla. Hazır yoğurtlara katkı maddeleri katılabiliyor ama evde katmiyoruz. Yani her iki grubun da avantajı dezavantajı var. Ben çiğ süt kullanmayı düşünmüyorum güvenilir bildiğim yer yok çünkü günlük süt alıp koşullarına dikkat ederek yoğurt yapacağım. Aslında yoğurt yapma makineleri de bu sebeple var.
BalkizimBaloglum2 Tugbakivanc teşekkür ederim yanitiniz icin ben kisikta 30 dk kaynatiyorum yanlis mi yapiyorum acaba
cydcvk BalkizimBaloglum2 çiğ süt kullanmayın diyo. Pastörize kullanın diyo. Kaynatmaya gerek yok ısıtın diyo
Zeyzeyyyyy BalkizimBaloglum2 hazırları ben hiç 1 yaşında şu an hazır birşey yedirmedim ne danone ne meyve sebze karışımları küflü oluyor çünkü belli olmuyor mesela birde evde ben yoğurduna karıştırıyorum meyve zaten danone yoğurt evde yapmak çok iyi 😌
Utkucan BalkizimBaloglum2 çiğ süt olduğu için çiğ süt kaynayınca hem Vitaminler ölüyor hemde bazı bakteriler malesef o ısı yeterli gelmediği için ölmüyor pastörizede farklı teknik kullanıldığı için en sağlıklısı o aslında ama böyle bir genel algı oluşmuş ev yoğurdu en doğalıe en sağlıklısı diye halbuki süt aynı süt sadece kaynatma tekniği farklı
vilnius BalkizimBaloglum2 ne demek, ayrıca kaynatmak mikropları öldürdüğü gibi sütün içindeki yararlı bakterileri de öldürüyor ama orta yolu da yok malesef. Şişe cam günlük sütler bu konuda bir adım önde gibi görünse de birincil elden süte ulaşırsanız onu tercih edebilirsiniz. ben kaynatmıyorum sütü çok fazla mesela
Annis-ogul BalkizimBaloglum2 sacma sapan bu hazır gida üreticilerinin uydurmalari .iki kuruş parayla da birilerini satın alıp soylettiriyorlar .annelerimiz babannelerimiz hazır yoğurtla mi büyümüş. Güvendiğim yerden sütümü alip mayaliyorum his gibi cocuguma yediriyorum. Hazir alınan yogurt 2 wyda dolapta kalsa eksimez bozulmaz ama ev yoğurdu bi haftaya kalmaz eksir
Aysemcan BalkizimBaloglum2 merhaba ben gıda mühendisiyim. Süt ürünleri üreten büyük bir fabrikada gördüm .Bebekler için hazır yoğurt tavsiye etmem. Raf ömrü olması için içine katılan katkı maddeleri oluyor çünkü. Hatta hiç bir paketli gıdayı bebeklere tavsiye etmem. Yoğurt yaparkende sütü aldığınız yer( bazen bozuk veya hasta hayvandan alınan sütler olabiliyor) ve pişirme zamanına dikkat edilirse en sağlıklısı ev yoğurdu. Bide mümkünse sürekli taze olması.
Karaoglannesi YasemiNYagmur1 anneliğini sorgulamıyorum kimsenin çok bilmiş olmaya gerek yok İnsanlık bugüne kadar hazır yoğurt balık yağı vs mi biliyordu küresel yapılanmanın kölesi olmaya bayılıyorsunuz
Zalimsin Ben kendi yaptığım peyniri güvenip de veremedim çocuğuma çünkğ bildiğim bişey değil yaptım ama brucella olur çiğ olur Bi bakteri olur bilemedim. Hazır veriyorum. Peynir yapmayı yoğurt yapmayı bilen emin olan verir ne güzel.
HsnyErbayCetin BalkizimBaloglum2 yaa inanmayın şöyle şeylere sevmeyeni biri demiştir ınstagramda Ali Fuat serpeni takip et bu konuda yazısı var oku lütfen