BalkizimBaloglum2 Burda bi paylaşıma denk geldim gıda muhendisi olanlar yada doktorlarinin söylediklerini yazanlar var guvenilir bi hazir marka alın ev yoğurdu zararlı vs gibi şeyler okudum ben şok kizim 1 yasinda 5. Ayindan beri kendim mayalarim kizimda cok severek yer ben simdi kizima zarar mi verdim bilmeden yanlış mi yaptim 😢🤔
Dasbaby BalkizimBaloglum2 boşver canım şimdi zararlı derler 10 yıl sonra “Hayır ev yoğurdu aslında en sağlıklılısıymış” Derler. Herşeye birşey uyduruyorlar.
Frm BalkizimBaloglum2 çiğ sütten olduğu için diyorlar çünkü kimi insanlar cog sütü iyi kaynatamiyor ve haliyle bu korkutuyor onun iyice kaynatılması lazım bence ev yoğurdu kadar sağlıklı birşey yok diğerlerinde koruyucu maddeler var sonuçta 🙏
BalkizimBaloglum2 Dasbaby aynen herseye birsey diyorlar ya artik insanin beyni yanıyor omu bumu demekten
BalkizimBaloglum2 Frm ben kaynadiktan sonra kisip 30 dakika daha o sekilde kaynatiyorum ya yeterlimiki
Frm BalkizimBaloglum2 yeterli cnm yeterli 🙏 kimisi hafif kaynatıp kopurmesini gördüğü gibi kapatıyor 🙏 iyice kaynadıktan sonra hiç korkma 🥰
Portakal BalkizimBaloglum2 bence yaptığınız zararlı yararlı olan bakterileri de öldürüyorsunuz Günlük süt ile mayalayabilirsiniz
anne123455 BalkizimBaloglum2 Benim doktorumda ev yoğurdu önerdi.Bende ev yoğurdu yapiorum zaten artık diğer yoğurdu içemiyoruz.İyice kaynatıp mayalıyorum.
Zera Cig sutten yapiliyorsa eger zararli olabilir, cunku pastorize sutler kaynayip aninda sogutma islemi ile bakteri uretmeden sogutuluyor. Evlerde bunlari yapma sansimiz yok. Benim cig sut alma sansim olmadi hic hep pastorize kullaniyorum.
jap BalkizimBaloglum2 içinde türlü türlü katkı maddesinolan şey nasıl sağlıklı olabilir acaba🙄 sütü güzel kaynattıktan sonra tabiki ev yoğurdu sağlıklı. 20dk falan kaynatıyorum ben kızım 22 aylık hep kendim mayalıyorum hamileliğimden beri
Koalina jap Valla bende anlamadım içinde bir sürü katkı maddesi olan şey nasıl sağlıklı oluyor anlamadım bende şaştkm kaldım
Zera BalkizimBaloglum2 Bence alinan yer ile alakali bir olay degildir, zararli bakterileri yok etmek icin kaynatilan sut yararli vitaminleri de uzun kaynama sonucu kaybediyor. Ve sok sogutma yapamayacagimiz icin de pastorize edilememis oluyormus aslinda ama ben yine de hazir yogurt vermekten yana degilim.
Selen21 BalkizimBaloglum2 eğer tanidiginiz bildiginiz birinin hayvanin sütüyse ciğ süt olabilir dedi doktorumuz hijyen onemli dedi ve mutlaka cok iyi kaynatilmali dedi. Eger imkaniniz yoksa da günlük sütten yapilmali diye konustu
YasemiNYagmur1 BalkizimBaloglum2 önemli olan aldığınız çiğ süt. Güvendiğiniz gözünüzün gördüğü yerden mi alıyorsunuz??