Meflug Enderziyagil ben Sütasin bebemix yoğurdu var ondan veriyorum. Bebekler icin özel üretilmiş.evde beceremedim.
Kuroneko YasemiNYagmur1 homojenize yogurt ne demek bilginiz var mi acaba? Hazir yoğurtların üzerinde yaziyor homojenize yazinca yogurt ozelligini kaybediyor sağlıksız ve faydasiz deniyor mantigini merak ediyorum ekstra bir islemden falan mi geçiyor
YasemiNYagmur1 Kuroneko sütteki yağ partiküllerini eşit şekilde dağıtmak demek en açıkçası. Süt homojenize makinesine aktarılır içindeki yağ üste çıkmasın diye basit tabirle karıştırılır. Sağlıksız bi durum yok ki sütün içindeki yağ küçük partiküllere ayrılıyor sadece yoğurdun üzerinde birikmesin diye içine bişey falan eklenmiyor yani.
Toprak2509 Kuroneko homojenize kotu bişey degil sütün içindeki ysğ psrtiküllerini eşit bir sekilde yaymak demek. Homojenize yoğurtta yağ üstte kalmaz eşit şekilde dağılır yani
NurrC Enderziyagil hazır vereceğinize bence hiç vermeyin daha iyi. Hazır yoğurdu dışarda bırakın uzun bir süre bozulmaz çünkü birçok koruyucu var içerisinde. Ev yoğurdu hemen ekşimeye başlar. Gerçek probiyotik içerdiği için. Yakınınızda doğal süt satan biryer varsa oradan alabilirsiniz veya orada yapılmış yoğurdu tercih edin derim 🌸
gvnkbr Hep düşünmüşümdür market yogurtlari kalıp gibi niye diye katki maddesi çok içinde ben zor zamanda verdim ama 1yasindan sonra öncesinde hiç vermedim belkide bende market yoğurdu sevmediğim ve sürekli mayaladigim içindir bilemem
Kuroneko 1Momm evet onlarla mayaliyorum çoğunu denedim icim sek aoç ama en iyi tutan sütaşınki sanirim daha yağlı tavsiye ederim
Kuroneko YasemiNYagmur1 teşekkürler sanki kimyasal bir işlemmiş de cok zararlıymış gibi lanse ediliyor gerçekliği yokmuş demek ki. Yoğurt makinesinden önce kendimiz icin hep hazır yogurt alırdık bu laflari duyunca evde makinenin icine tam oturan saklama kabi buldum kendimize de o kapta mayaliyorum 😄
BaraninAnnesi Birbebek34 yanı hazır verirsek sorun yok ama mayalarsakta daha iyi olur diyor. Tamam canım bende bu şekilde düşünüyorum. Var mi bizimle daha paylaşabileceğin şeyler ☺️ Neye dikkat etmemiz lazım ne alıp almamız lazım gıdada mesela sen ilk ne verdin ek gıdada?
Birbebek34 BaraninAnnesi evet tazelik açısından mayalamak daha iyi🤗valla sorun varsa sorabilirim 🙈 ek gıdaya gecince ilk yogurt verdim sonra havuç pataes kabak kereviz bal kabağı bunları tattırdım meyve olarak muz elma armut verdim yumurta sarısını da verdim simdi tattırdıgım şeylerle püre ve corba yapıyorum 🤩
tombikdonerkankasiiskender Enderziyagil bende bizimle sofraya oturduğunda veriyorum bi sıkıntı olmadı hatta ilk başlarda ev yoğurdunu yediriyodum hep kusuyodu midesi ekşiyodu sanırım şuan bir yaşında ikisini de yiyo
Demetbulut Enderziyagil hazir yogirt vermiyorumcunku gecenlerde yogurt bitmisti hazir yogurt aldirdim ayran yapmak icin geri kalani 20 gunden fazla bozulmafan dolapta kaldi zira kendi mAyaladigim yogurt 5. 6. Gun eksimeye basliyo katki madesinden dolayi vermiyorum
Efekaganinannesi Valla bende veriyorum yani pınarın doğal yogurdu var ondan alıyorum katkısız yazıyor sadece pastörize süt ve yoğurt mayası yazıyor
iyilik80 Toprak2509 arastirin isterseniz icindeki katki maddelerini tv de bile anlatiyor doktorlar sutten cok baska seyler varmis icinde ben uzman degilim uzmana sorun
Eminos Enderziyagil ilk baslarda ev yogurdu yemedi oglum market yogurduyla alistirdim yemeye sonradan ev yogurduna gecis yaptik
YasemiNYagmur1 iyilik80 birebir süt fabrikasında yoğurt bölümünde çalıştım eşim de çalışmaya devam ediyor hatta ilk defa yoğurtta sütten hariç bişey olup zararlı katkı madde kullanıldığını okuyorum 🙄yanlış bilgi…