Cihangiriinannesii aysenur_58 O kadar da değil Danone tarzı meyveli yoğurtlar çok çok katkılı ve şekerli
Birbebek34 BaraninAnnesi doğru canım benim eşim de gıda mühendisi o da hazır yogurdun ev yogurdundan daha iui olduğunu söylüyor çünkü süt ne kadar kaynatilirsa kaynatılsin 90 derceyi geçmiyor boyle olunca da süt pastorize olmuyormuş .hayvanlara yapılan aşilar direk sütten geçiyormuş.
BaraninAnnesi Birbebek34 ya bak doğru hatırlıyor musum demek, bi an tereddüt etmiştim ama. Oda bu şekilde anlatmıştı. Peki esinin önerdiği yoğurt var mi acaba ☺️
Kuroneko Birbebek34 ev yoğurdu illa çiğ sütten olacak diye bir sey yok ki ben pastorize günlük sütle mayalıyorum. Çiğ süte hicbir kosulda güvenmiyorum dediginiz sebepten dolayı
Reyhandefne Enderziyagil ver canım bir şey olmaz .ben genellıkle mayalarım .ama süt bulmazsam bende hazır alıp verırdım bir sey olmaz. Ayrıca verme zarali diyenlerde anlamıyorum yediğimiz ekmeğe kadar her şey katkılı artık her şey doğal değil yanı bebekler yediği meyve sebzeler bıle organik değil. Eminimki hazır yogurtlar bıle daha sağlıklıdır.Ne garip insanlar varr cok bılmişler🙄
0101adana Enderziyagil bende veriyodum bıraktım biraz önce yoğurt mayaladım taze süt buldum inşallah güzel olur ilk kez yaptım
Birbebek34 BaraninAnnesi eşim genelde pınar veya sütaş markayı alıyor ama istersen hazır pastorize edilmiş sutte alıp mayalayabilirsin (hazır paket sutten yani )☺️
Birbebek34 Kuroneko evet eşim alınırsa da hazir pastoruze edilmiş sutten mayalanabilir dedi ☺️ben mayalamayı bilmiyorum zaten kendisi mayaliyor bu konuda çok beceriksizim🤣🤣
dios_gokta Geçen hafta sutcum gelmedı içim yoğurt aldım yedırdım 1 hafta boyunca herzman ev yogurdu olmuyor napalım yanı ver canım ne olacak ılk çocuğumdada vermiştim sımdı 2. Bebeğimi büyütüyorum yıne verıyorm ❣
BaraninAnnesi Birbebek34 peki esine sorarmışım canım mesela öyle yaparsam pastörize edilmiş sütle mayalarsam. O zaman benim yaptığım yoğurtla hazır yoğurdun arasında ki fark ne oluyor acaba☺️
TospikOglusum Birbebek34 canm.yazina denk geldim de naçizane sormak.istyrm hazır paket sütle nasıl yoğurt mayalaniyor .kaynatmadan ilitip yaptım uzadı ,kaynatıp yaptım.yine uzadı oyuzden bende sutasin yogurdunu veriyrm bir süredir
Pamuk_seker Enderziyagil güvendiğim bir sütçü yok kutu süt alip mayalasam ayni seye denk geliyor bende hazir veriyorum normalde herseyini kendim yaparım kekini meyveli yoğurdunu meyse suyu kurabiye hamburgeri falan hep ev yapimi ama yoğurtta hazir olsun ne yapalım 😇
BaraninAnnesi Rewarya Yörükoğlu diye bi yogurt galiba. @YasemiNYagmur1 onermisti o zaman.. oda zaten buradaymış ☺️
Birbebek34 BaraninAnnesi arada cok bi fark olmaz ama bebek icinse tazelik açısından kendisi azar azar maylasa daha iyi olur diyor🙏🏻 eşim et süt fabrikasinda kalite kontrol yapıyor gerekli bütün analizler yapılıyor herşeye de dikkat ediliyor dedi🤗
Meva_ Enderziyagil mayalanan gıdalar prebiyotik olduğu için sağlıklı deniliyr . Tattirdim ama sürekli vermedim
Furkansmomy Enderziyagil HAZIR pastörize sütten yoğurt mayala bence sütçüden açık süt alma onlar bakteri dolu