Deletedmom4440 siz görmemiş olabilirsiniz, yogun din baskısı ve kati kurallarla yetismis insanlarda ruhsal bozukluk riski fazla, onlarca bilimsel makale var arastirirsaniz. Mantiksal cerceveden bakabilirseniz dini kotulemedigimi baskinin her cesidinin buhran yaratip psikotik bozukluga sebep olabileceğini anlatmaya çalıştığımı anlarsınız.
Yogun din baskisi ile kati kurallar cercevesinde yetisen insanlarin dinsel hezeyanlar gormesi, olmak istedigi kisiliginin dini kurallarla engellenmesi durumunda kisiliginin bölünmesi cok olagan durumlar.
Soyle ornek vereyim esimin is cevresinden cok muhafakar bir is insaninin oglu sizofreni, evlerinde klozet bile gunah diye kullanilmayan annesinin evden dışarı cikamadigi bir evden bahsediyorum, 16 yasindaki ogullari sizofreni belirtileri gösterince hastaneye gidiyorlar, cocuk disarida baktigi ve etkilendigi her kadin icin cok büyük gunah isledim diyerek intihara teşebbüs ediyor. Tv ya da telefonunda cinsel icerikli bir videoya denk gelse defalarca abdest aliyor ve banyodan disari cikamiyor, kendisini kapatiyor gozlerini oymaya çalışıyor sürekli basi acik kadinlari öldürmesine dair sesler duyuyor beni gunaha sokuyorlar diyor.
Yogun baskinin bu tür seyler yapmasi cok olasi demek istedigim buydu. Adam da dinsel hezeyanlar geçirip cocugunu kesmis. Nasil bir muhafazakarlikla yetistigini bilemeyiz