Şuan bunları gecenin dördünde ağlayarak yazıyorum. 54 günlük bir meme savaşı ve artık sona yaklaşTığımızı hissediyorum. Süt gelmedi meme tutmadı kavramadıları geçtim artık. Bizim sorunumuz “Meme Ucu Şaşkınlığı” . Memeyi doğru kavrayıp yanlış emmesi. Biberon ve emzik gibi. Bunları kim verdi bebeğime kaynanam annem. Mamaya da alıştırdık bir Güzel ohh. Ee meme ne oldu? Meme aralarda verilen çerez oldu. Ben sezaryeni zor atlattım. Ben kendime gelip bebeğimle ilgilenene kadar zaten olan olmuştu. 20-25 günlükken meme savaşını başlattım. Tutacak dedim emecek dedim. Sütüme güvendim. Ama olmayınca olmuyormuş. Belki kızacaksınız anneliğimi sorgulayacaksınız. Ama artık doğru kavrayamadığı için meme redleri başladı. Öyle gürül gürül akan bir memem yoktu. Ama en azından geceleri 5-10 damla gelirdi o da bitti. Doğru kavrayamadığı için memedeki sütüde boşaltamıyor. Vücutta daha az süt üretimine gitti. Ha bu meme ucu şaşkınlığının verdiği ağrı sızı acıyla 1 ay bu halle meme emzirmeye çalıştım. Ama doymuyor artık ve inanın çok yoruldum. Canım yana yana emziriyorum aman emsin. Yine böyle emzirirdim ama dediğim Gibi artık meme redleri başladı ve sütüm azaldı. Beynende bir meme savaşı daha başlatacak gücüm yok. Sağıma geçicem ne zamana kadar gelirse sağıp vericem. Mama takviyesiyle. İçimi dökmek istedim sadece. Benim sorunumun çözülebileceğini sanmıyorum artık. Çocuğun ağzının içine müdehale edemiyorum. Ha biberonu bıraktık 10-15 gün oluyor ama emme şekli düzelmedi.