DBaybars Merhabalar ✋🏼birkaç saat sonra 9.ay aşımızı olmaya gidicez, kaç tane ve nerelerden vuruluyor? Şimdiye kadar yapılan aşılardan daha ağır mı geçiyor? Bizim şimdiye kadar ateş yapan aşısı olmadı. Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler 🙏🏻
gulcezerenarslan DBaybars Biz vurulmustuk bacaktan 2 taneydi sanırım öyle hatırlıyorum. Herhangi bir rahatsızlık yapmamıştı
Haliissasel DBaybars bize de devlet artık vermiyor dediler eğer gelirse çağırırız sizi dediler 😏 üzüldüm ama vurulsaydık iyi olurdu
utkubra1 Bacağından vuruluyor ateş olur dediler ama olmadi cok şükür 1 iğne sadece sonra 1 yaşında çağırıyorlar
DBaybars Merve-miray Aa öyle mi? Bize randevu oluşturdular hatta bugüne aşı için. Kızamık- kabakulak aşısıymış sanırım
Merve-miray DBaybars 6 aylıkken 3 ay sonra tekrar aşısı var 9 aylıkken yani dedi daha sonra kalktı o aşı dediler ne yapmaya çalışıyorlar anlayamıyorum 🤷🏻♀️ İlden ile değişiyor sanırım bu 9 aylık aşısı
Minikpandalarinannesi DBaybars evet canım sol bacaktan vuruyorlar her cocuga göre değişirmiş ateş yapadabılır yapmayadabılır eger yaparsa calpol içirebilirsin 9 ay aşısı kampanyalı aşı oldugu için bazı sağlık ocakları vuruyor bazıları 1 yaşda vuruyor
DBaybars Minikpandalarinannesi Aa kampanyalı aşı olduğunu ilk defa duydum öğrendiğim iyi oldu bak Merve-miray o yüzdenmiş her sağlık ocağı yapmadığı için belkide kimisini çağırıyorlar kimisini çağırmıyorlar. Sağol canım bilgi için 🙏🏻
Prensesannesii34_ Minikpandalarinannesi bana da öyle dedi kampanyalı aşı ne demek . ? Vurdurmak mı iyi yoksa vurdurmamamak mi bilemdim
Minikpandalarinannesi DBaybars rica ederim tatlım bana hemşiremiz 6 ay aşısında gittiğimizde 9 ayda kampanyalı aşı var kk demişti 9 aya yazmıştı gelırsın eger iptal olursa ararım seni demişti hatta 2019 da yoktu mesela bu aşı 2018 de oğluma dogum yaptım oğlumda 9 ay aşısı vurulmadı 1 yaşda vurmuştular kk yı da ama bence aşı azalıyor 1 yaşda daha iyi olmuş ☺ her sağlık ocagı bu kapsama girmiyormuş arkadaşım bendem 1 ay sonra doğum yaptı onların sağlık ocagındada yok kampanyalı aşı 9 ayda galiba bulunan muhitteki dogumları hesaplayıp ona gore mı verıyorlar anlamadım ama böyle bişey var sanırım
DBaybars Minikpandalarinannesi Ayy umarım bizi bugun geri göndermezler kampanya bitti diye 🙈 çünkü bizim sağlık ocağının hiç arayıp haber verme gibi bir olayı yok maalesef 😄 bakalım şansımıza demekki ☺️
DBaybars Prensesannesii34_ Kabakulak ve kızamık her çocuk illaki yakalanıyor tabiki vurdurmak daha iyidir :)
Minikpandalarinannesi Prensesannesii34_ 1 yaşda vuruluyor normalde kk aşısı ama 9 ayda kampanya lı oldugu zaman vurdurabılırsın 1 yaşda aşı sayısı düşmüş oluyor biz 1 ay once vurunduk
Minikpandalarinannesi Prensesannesii34_ kabakulak kızmaık aşısı canım vurdurmak lazım ben hiç aksatmadan bütün aşıları yaptırıyorum valla erken aya çekmelerındekı neden de mülteciler çoğaldıkca hastalık coğalıyor vurdurmak en iyisi 😁 9 ayda normalde aşı olmuyor du bu sebebden dolayı 9 aydakı aşıya kampanyalı aşı adı verilmiş ☺
Prensesannesii34_ DBaybars 1 yaşta vurmazlar mı o aşıyı . Bazı sağlık Ocak’ları vuruyor bazıları vurmuyormuş ya tedirgin oldum
Minikpandalarinannesi DBaybars yok yok egerki gel dediyse aynı zamana 9 aylık olan butun bebeklerı cagırıyorlar baya kalabalık oluyor sağlık ocagı 😁
DBaybars Prensesannesii34_ Minikpandalarinannesi Eveet, gittik geldik aşıyı yapmadılar. 1 yaşında yapılacak o aşı dediler. Cidden kalabalıktı sağlık ocağı ilk defa 😄 Maalesef aşımızı olamadan geldik, kampanya bitti vs falan demediler ama verdikleri tarih vardı elimde onu göstermeme rağmen aşısı yok dediler, 1 yaşa çağırdılar
As5 Bizede basta yok denilmisti fakat daha sonra kontrolunde multecilerden dolayi cok fazla kizamik salgini varmis 9. Ayinda kizamik asisi yapılacak denildi. Goturdum yaptirdim ne ates ne aglama hicbisey olmadi.
Prensesannesii34_ Minikpandalarinannesi himm. Anladım canım sağol , bakalım 9 da götürünce vuracaklar mı
Prensesannesii34_ DBaybars aşı bitmiş belki ondan öyle demişlerdir 1 yaş da vurdurursunuz Sizde artık
Gzmbzks DBaybars 4 gün önce vurdurduk kızıma koldan. Ben yaşında vuruluyor bu ası 9.ayinda neden vuruyorsunuz diye sorduğumda sağlık bakanlığından gelen genelgeyi gösterdi hemşiremiz. 9.ayinda vurulmasi gerektiğini söylüyor bakanlık nasıl aşınız yok derler ya 🤔
ballicorek_ahmet DBaybars bize 9.5 aylikken cagirdilar daha vurdurmadik. 10 aylik olduk bu hafta vurdurmayi düsunuyoruz. 9-11 ay arasi ypiliyormus kampanyali aşi.
Minikpandalarinannesi DBaybars bilmiyorum canım ben hrmşiremizle arkadaş oldugum için biliyordum kampanya aşısı oldugunu geç olsun da güç olmasın ☺ dedın dedın al gördünmü gittin geri geldin