Gizemm1 Meflug evet öğün olmadığını sebze sularıyla fln başlayacağız dedi ama henüz tükürüğünü yutamayan bebek onu nasıl yutup yesin yoğurt fln yiyebileceğini sanmıyorum siz bi sorun yaşadınız mı
Meflug Gizemm1 hayır yaşamıyorum. Benimki de bakmayın 6 aylık ama gelişimi 3 4 aylık yani daha oturmak yok emekleme dönme yok. Sizin gibi tükürüğü yutarken zorlanıyor bazen öksürüyor falan. Ama şöyle oluyor yoğurt veriyorum ya çiğneme yok bildigin mama gibi emiyor ve yutuyor. Bize dediğim gibi meyve ile başlattı cam rende ile rendeliyorum pütürlü oluyor. Şap şap yiyor bakıyorum ağzında kalmışsa emzik veriyorum yutuyor o arada.
Gizemm1 bitanem123 evet en azından takviye yapayım teşekkür ederim yok şeker vermem zaten 1 yaş üzeri diyorlar ki tadını bile bilmiyor neden alışsın şimdiden evet bizimde meme reddi vardı başlarda çok iştahlı bi bebekti böyle bi sorun yoktu şimdi emmek bile istemiyor
bitanem123 Gizemm1 kaç saat aralıklarla emziriyosun canım 3 ve 4. Ayda genelde meme reddi beslenme reddi oluyor 2 bucuk 3 saatte besle o istemediği zamanlar verme ama sık sık teklif et birde öle dene sütünmü yetmiyor yoksa emmek mi istemiyor öle anlarsın inşallah bebiş düzelir
turansmom Gizemm1 Bence hemen verme bir 5 6 gün emzir ve kilo alımını takip et. 4 ay atak ayagı ve çok fazla meme reddi yapan bir ay benim oğlum 3 ay 15 günlukken hiç kilo almadı eğer kilo almazsa ek gıdaya geçeriz dedi. 15 gün sonra 4. Ay asısına gittigimde ebemiz 6.080 gram olan cocuguma 6. 600 dedi
Gizemm1 turansmom evet beklicem 5 aya kadar sağlık ocağındaki kg’su hep fazla 7 kg bile cıkıyo doktor cıplak tartıp bakıyor 6 kg’larda çıkıyor
nursocum Gizemm1 nasıl bir doktor 4. Ayda ek gıda önerir cidden anlamıyorum. 6. Ayda bile bir kaç kaşığı geçmeyecek şekilde sadece tadım yapılırken. Bence siz başka doktora gidin eğer kilosunu az bulursa mamaya başlarsınız. 🦋
Gizemm1 nursocum evet 4.ay kontrolünde ısrarla söyleyeceğim başka bi seçenek sunmasını ve başka bi doktora daha gidelim bakalım ikisi de aynısını söyleyecek mi
Gizemm1 Meflug her bebeğin gelişimi farklıdır zamanı vardır illaki ama zaten çiğneme icin çok küçük bu ilerde olur ama maşallah yoğurda fln alıştı demekki Rabbim iştah versin inşallah hepimizin çocuğuna bize de sabır 🤷🏻♀️🌸
turansmom Gizemm1 Ya onu bilemem ben bu sefer sadece külotlu çorap ve kazağı, temiz beziyle tartırdim 6800 cikti 200 gram düştü. Benim çocuğumda zayif dogmustu zaten ve 15 günde 600 kilo çok iyi bence. Bekleyin şimdi ataktan çıktığımız için geri döner memeye
Gizemm1 bitanem123 2 saatte bir emziriyorum hala gece bile sütüm var hala göğüslerim tas gibi oluyo gece gündüz uyurken çok güzel emiyo ama uyanıkken öyle değil evet meme reddi de vardı ve ben bebeğimin hiç acıktığı icin ağladığını duymadım ben emzirmek için alırsam emiyo o kadar inşallah teşekkür ederim 🌸😇
Esila1716 Gizemm1 benim kızımda seninki gibiydi ek gıdaya başladım kaşık maması denedim yoğurt püre gibi şeyler ama yutmayı henüz tam bilmediği için ögürüyor midesi bulanıp kusuyor vazgeçtim oyuzden 5 aylik olsun tekrar denicem bakalım
Gizemm1 Esila1716 evet anne sütü ya da mama harici bişey yemeyi bilmediği için öyle olması çok normalmiş zamanla alışacak ama bencede bekleyin 5. Ayı
Meflug Gizemm1 bu arada bişey sorayım. Doktor bunu size 3.ayda söylemiş 4. Ayda bakarız gibi anladım ben. 4.ay kontrolüne gittiniz mi ? Bı gidin belki gerek yok diyecek.yada mama diyecek.bu arada mama biz başta Aptamil kullandık oğluma çok gaz yaptı çok sancı çektik. Sma veya hipp combiotic çok gaz yapmadı. Belki degerlendirirsiniz
Gizemm1 Meflug evet henüz gitmedik 4. Ay kontrolüne bakalım ne diyecek evet şu an icin kg alımı yine yavaşsa mama en mantıklısı teşekkür ederim 😇
Gizemm1 nursocum gerçekten hepsi farklı mesela aynı görüşte olsa hiç tereddütsüz başlardım benim doktorum yeni araştırmalara göre verilebileceğini söylüyor sizin doktorunuz neden o kadar karşı o zaman sizinkinin doğruyu savunduğunu düşünüyorum bende doktorumu değiştirmeyi
Esila1716 Gizemm1 evet kuzu sadece anne sütü alıyor biberondan bile midesi bulanıyor hemen ögürmeye başlıyor
nursocum Gizemm1 bağırsaklarının hazır olmadığını düşüyor. Anne sütü alıyorsa kilosu normaldir diyor herşey genetik belki size belki de eşinize çekmiştir bebek o yüzden 6. Ay şart dedi. Benim oğlum mamada içmesine rağmen bekletti