Eladerin benim de bebeğim alerjik. Bu alerji durumu o kadar zorlu Bi süreç ki Allah hepimizin yardımcısı olsun canım. Ben kan tahlili ve deri testi yaptırmadım. Çünkü hiç bir bebeğim sürekli kan alınıp sürekli deri testinde igne batırılıp o hastane köşesinde annesinin kucagında aglamasına dayanamadım bende bunu görünce yaptırmadım. Kan testinde çıkmayabiliyor. Deri testide degişebiliyor. Ama alerji belirtilerini taşıyorsa bebeğin alerjisi var demektir. Annesi sen daha iyi gözlemleyebilirsin. Doktorlar senin söylediğin kadarıyla hareket ediyor. Alerji belirtileri kakada kan, mukus, deride kızarıklık döküntü bebeğinin sürekli kaşıma istegi, huzursuzluk, uykuya dalamama, iştahsızlık, aglama krizleri, kusma hani peynirimsi gibi, karın agrısı. Sana tavsiyem alerji yapabilecek şeylerin diyetini yap. Her besin için 1 ay diyet yapmalısın. Ama bebeğinin tam neye alerjisi var bu zaman alıyor. Genellikle süt ve süt ürünleri paketli gıdalar, yumurta, kuruyemiş, domates ve salça, tropik meyveler. En çok alerjiye neden olan besinlerden başla sonra diyetini 3 gün kuralı ile aç. Allah yardımcımız olsun. Alerji mamalarına gelincede aptamil prognomin as, smilac alimentum, bebelac pepti junior, neocate.kokuları kötü hepsinin ama bunlardan aptamil ve smilac tam hidrolize mama. Degerleri yarı hidrolize mama. Neocate aptamil prognomin as İn hafifletilmiş hali bebelac pepti junior da smilac alimentum un. Hepsinin tadına kokusuna bakıp inceledim. Bana bunları kimse söylemedi ben kendim hep araştırarak yaşayarak tecrübe ettim. Buraya yazıyorum ki bebeğinin alerjiaini yeni fark eden annelere ufakta olsa yol göstereyim istedim.