Defnekokusu Metehan60 Hayır bilgisayar mühendisi. İlerleyen bilişim döneminde elektronik ortamlarda hiç türkçe karakter ile uğraşmadan adını tam ve doğru şekilde yazabilsin diye. Bir kuruma mail atarken bile kendinizi tanitmak icin onemli bir detay.Bir de eğer yurtdışında okumak veya yaşamak isterse sıkıntı çekmesin istedik. Örneğin çağla,ümit,pınar elektronik ortamda oluyor cagla, umit, pinar … Bir de en fazla 5 harfli olunca 2 hece oluyor ve kolay söyleniyor 😁
DoganurcaN Aşk balımın ismi Tuğra Mir♥️ Tuğra çocukluğumdan beri oğluma koymak istediğim isimdi, Mir de tesadüfen tvde duyup çok beğendik yanına süper olur dediğiniz isim oldu, anlamı amir başkomutan demek eşim de asker olduğundan güzel oldu, ismine ayrı aşığız 10 günlük bebemin😍
Bilge_anne27 turansmom Mehmet Kağan 🥰 Mehmet kayınbabamın adı normalde koymak istemiyordum ama yakın zamanda vefat etti bende o öldükten sonra hamile kalınca eşim koymak istedi bende karışmadım bir isimde ben koyarım demiştim sonra Kağan ı da birlikte karar verdik oğluşumun ismine 😊
ArzuOguz turansmom ÖMER BAYBARS oğlumun ismi ❤️ Ömer kaynımın ismi çok severim onu çok da yakınız eşimle tanışmadan önce arkadaştık zaten o yüzden koymak istedim ❤️ Baybars da benim eşim tarihe çok düşkün Kendisi koymak istedi Mısır sultanlarından biri Ve güçlü zengin korkusuz kimse demek ayrıca kaplan anlamında taşıyor ❤️
arabeskanne turansmom bizim İSA eşim 16 yaşındayken arkadaşını trafik kazasında kaybetmiş o zaman demiş oğlumun adını isa koyacam diye bende kırmadım isa koyduk
DPK12-_ turansmom Paşamın adı DORUK ♥️ İsmini erkek olursa eşimin koymasını çok istiyordum oda bi yerden duymuş DORUK Olsun dedi ve oldu çok şükür 🙏🏻 🥰
Bademgozlu_Melis Benim meleğimin adı Melis Ayşem 2. İsmini babası koydu, İlk ismini hem kendi adıma yakın diye hem de anlamından dolayı koydum bal, tatlı,sevgili,can,bal arısı anlamına geliyor tam bir bal yanak zaten :)
nagimira Kızımın ismi MİRA Üniversite yıllarımda çok sevdiğim bir arkadaşım vardı Miray , lösemiden çok çekti yıllarca hastanede yattı ve vefat etti . Onun ismini yaşatmak için Miray ilk koymak istedim sonra herkes vefat etmiş genç kızın adını koyma kaderi benzer gibi şeylerle kafamı karıştırınca MİRA koyduk , esasında aynı isim gibi anlamları da öyle ,sade son da ki bir harfi kaldırdık
ArafBerkesmother turansmom Araf berke Araf ismini ben koydum çok arada kaldığım için anlamı cennet cehennem arasında kalmak ona hamileyken hep ıkı arada kalmıştım berkeyi de teyzesi koymuştu 2 ay 19 günlük herkes dedi Araf ismi çok ağır bir isim kaldıramaz çokta güzel taşıdı oglum maşallah 🤲💕
Bebekannesisevgi turansmom Mustafa Selim adı Mustafa kayınpederimin adı rahmetlinin Selim’i de ben koydum anlamı güzel diye
fatma9320- Kızımın ismini hamileyken belirlemiştik. İsmi GÖKÇE. anlamı ise mavi gözlü kız demek. Kızım mavi gözlü doğdu şaşırıp kaldık 😅 eşim de bende kahverengi gözlüyüz😁
Annebaba turansmom sosyal medyada karşıma çıktı eşime yiğit olsun mu demiştim eşim de olsun ilerde sevgilisi Yiğidim der demişti 😅
Sureyyabyt Lilya 💚 5 aylık hamileyken annemdeydim eşimle telefonda görüşürken neden kızımızın ismini koymuyoruz dedik :) daha sonra Latince isimlere bakarken karşımıza Lilya çıktı anlamına bakmak istedik (saf temiz huzur veren) anlamını o kadar beğendik ki başka isimlere bakmadan bu olsun dedik iyiki de dedik canım Lilyam 🌼
aysenur_58 turansmom Züleyha Duru Eşim züleyha istedi bende duru istedim aslında Ece sare istemiştim eşim istemedi bizde züleyha duru koyduk
Srhtzlyh turansmom ramazanda eşime Kur’an okumayı öğretiyordum. Cüzde harflere çalışırken elif ne güzel isim aslında demi dedi. Bende evet güzel isim ilerde bi kızımız olursa ismini Elif koyarız belki dedim. Olayın ertesi haftası hamile olduğumu öğrendim🤭 hiç erkek ismi düşünmedik sanki kızımız olacağını kesin biliyormuş gibi Elif dedik hep. Birde 6 aya kadar cinsiyetini sakladı erkek ismide düşünsek mi acaba dedik ama oturupta erkek olursada şu olsun demedik. Sonuç olarak Elif kuşumuz 1 ay 15 günlük şimdi🐣