Gamzeguly Merhaba arkadaşlar iki aylık bebeğim var covit Geçirdik bir ay önce son bir aydır kontrollerimiz var 7 gün önce nötrofil düşük çıktı doktor antibiyotik başladı ve dün verdiğimiz kan sonuçlarımıza nötrofil düşük çıktı ve bunun yanında ıgg ve ıga değerlerde düşük çıktı konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi çoçuk hemotolojiye yönlendirdiler
Mom44454 Gamzeguly ıgg ıga bağışıklık düşüklüğü oluyor canım nötrofilde genelde enfeksiyon geçirince düşüyor ama sonra yükseliyor yükselmezse hematolojiye sevk ediyorlar
Aynur5132 Gamzeguly ve bizde covid olduk bebeğim 12. Ayındaydı. Ama dr direk ona bağlı deyip geçemeyiz onu söyleyebilmek için uzun araştırmalar gerekir dedi
Miniknur Benim de öyle bebeğim. Ama tesadüfi bulundu. Hastalık hiç geçirmedi. 5 aylık oldu. 800 netrofili. Çok kan aldılar mahvettiler yavrumu. Çok iyi prof bulduk. 3 ayda bir bakalım dedi. Hemen yükselecek bir değer değil dedi. Ama hasta etmeyin çocuğu dedi. Bağışıklık servisine çapa yönlendirmişti ama yıpranmasını istemedik daha fazla. Doktorumuz da öyle dedi farklı birşey demezler içiniz rahat değilse gidin dedi.
Gamzeguly Miniknur çok geçmiş olsun sizin de ıga ıgg ve ıgm değerleriniz çok düşükmüydü acaba bizim onlarda düşük
Miniknur Gamzeguly evet düşük bağlantılı sanırım. Onlarda bağışıklığı gösteriyor çünkü. Bağışıklık servisine gidin dendi ama profa gittik önce Gerek çok yok. Birşey yapmıyorlar dedi. 3 ayda bir takip yapalım dedi. Bakalım bu ay sonu tekrar kan alınacak. Ne olmuş çok merak ediyorum
Miniknur glbgci Evet çok şükür🙏🏼 6. Ayda yaptırdık 1300 olmuş. Hemen yükselen bir değer değilmiş zaten. Sık sık baktırıp bebeği yormayın dedi profosörümüz. Gerçekten öyle oldu 3 buçuk aylıkken 810 civarındaydı. Büyüdükçe yükseldi demek. Belki de çoğu bebeğin böyle ama pek tahlil yapılmadığı için bilinmiyor. Boşuna korktuk diyorum. İnşallah devamı da gelecek biraz daha yükselmesi gerekiyor
glbgci Miniknur inşallah daha da yükselir benim oğlumun hala yükselmedi ben hematolojiye gidip bebeğimi yormak istemiyorum
Gamzeguly Miniknur çok geçmiş olsun bizim de nötrofil yükseldi geçiçi bi düşüklüktü sanırım o dönemde rota yapıldı antibiyotik kullandı ama bizim ıga ve ıgg hala düşük hatta şöyle geçen ay 3,86 dan bu ay 2.13 e düşmüş sizin ıgg ve ıga yükseldimi acaba değerleriniz nasıldı sizin
Gamzeguly Mom44454 evet nötrofillerimiz şuanda düzeldi ama maalesef ıgg ve ıga değerlerimiz hala düşük siİn bilginiz var mı bu konuda doktor da net birşey söylemiyor düzelmesi mümkün mü düzelen var mı genel se ilaç tedavisi mi uygulanıyor acaba
Mom44454 Gamzeguly bizim 9 aydan beri düşük şuanda 13 aylığız yakın takipteyiz sık hastalanmadığı için tedaviye gerek duymuyoruz şuan immünoloji doktoruna gidiyoruz aylık
Gamzeguly Mom44454 biZde 2. Ayından beri immunolojiye gidiyoruz şuanda 4 aylık ıgg ilk 3,18 di sonra 3,86 oldu bu ay 2,13 olmuş düşüş var şuanda bizim de aylık takibiniz devam ediyor siZin değerleriniz nasıl acaba
Mom44454 Gamzeguly bizimde ıga mız 7 ıgg miz 140 a düşmüş bu ay düşüş var ama doktor tedavi gerektirir cinsten değiş beklemede olalım dedi niye düşüyor anlamıyorum
Mom44454 Gamzeguly ama her laboratuvarın değer aralıkları farklı ya mesela bizim değer aralığı ıgg de 600-1000 arası normal gösteriyor
Gamzeguly Mom44454 bende neden düştüğünü anlamıyorum bizim doktor da pek birşey söylemiyor şimdilik izleyip göreceğiz diyor sürekli inşallah düzelir ilaçsız düzelen var mı acaba
Gamzeguly Mom44454 evet doğru söylüyorsunuz farklı oluyor biDe de 7-14 arası normal değerlerde olarak görünüyor ıgg
Miniknur Gamzeguly onlara bakılmadı bizim. Sadece nötropeni odaklı baktı. Ama konuşmuştuk onu da yapacak birşey yok zaten diye. Bebeğim 7 aylık olcak hastalanma vs hiçbişi görmedik çok şükür.
Mavilii Canım bizim de bağışıklığı düşük. Hatta immün yetmezliği teşhisi konuldu. 4 aydır tedavi görüyoruz. Ivig die bi ilaç var onu kullanıyoruz. Çok şükür şuan iyi bebeğim. Bu ay tahlil verdik sonuclarimiz normal çıkmış. Ama Hâlâ ilaci kesmediler. Bizde başka doktora muayne olucaz bayram sonrası. Acaba sizde bi imminolojiye mı görünseniz çünkü baya düşük degerleriniz. Bağışıklık çok onemli ihmale gelmez dikkat edin. Birde virüs dönemindeyiz Allah korusun en ufak bisey den hastalaniyolar
Gamzeguly Mavilii çok geçmiş olsun bizde immunoloji takibindeyiz 2 aydır sizin değerleriniz nasıldı acaba teşhis konulmadan önce
birkediannesi Mavilii merhaba benim bebeğimin de başığıklğı düşük ama doktorumuz grip atlatıyor dedi bunun için ama hiçbir hastalık belirtisi yoktu. 4 aylıkken yapılan testte de düşük olduğunu farkettim şuan 1 yaşında sizin değeriniz kaçtı acaba söyler misiniz çok mu düşük endişelenmem lazım mı diye bakmak istiyorum. Size çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda bol bol şifa versin güzel yavrunuza inşallah
Mavilii Gamzeguly teşekkür ediyorum size de çok geçmiş olsun. Ya değer olarak tam hatırlayamıyorum ama doktor çok düşük değerleri demişti. Immün yetmezliği teşhisi koydular direk. Ve hemen tedaviye başlattılar. 4 aydır tedavimiz sürüyor. Ilaç damar yoluyla veriliyor en kötü tarafı da o. 😞 3 hafta da bir alıyoruz ilacı ama doktor değişikliği yapma kararı aldık. Çocuk doktorumuz bebeğimin durumunun o kadar kötü olmadığını söyledi. Immün yetmezliği hastalığında sık sık ateş ve enfeksiyon hastalığı olurmuş. Bizim çok şükür öyle bir sıkıntımız yok. Yani yanlış teşhis konulmasından şüphelendi. Bizde endişelendik tabi. Şimdi bayram sonu Ankara ya gidicez bu seferde. Bakalım orda ne diyecekler. Size tavsiyem. Tek doktora bağımlı kalmayın araştırın soruşturun. Bazen doktorlarda yanılabiliyor
Gamzeguly Mavilii bizim şuan için düşüklük var ama doktor takipte kalacağiz doğuştan olduğunu düşünmüyorum ama kesin birşey söyleyemem dedi geçedenilir kalıcıda olabilir şimdilik ilaca başlamıcam takipte kalacağız dedi bakalım hayırlısı bebeğim daha çok küçük doğduğundan beri de bi covid olduk sonra da arkası kesilmedi tahlil tetkik çok üzülüyorum inşallah herşey normale döner