Miniktavsan Çok moralim bozuluyo artık. Yanağında minicik Bi yerde egzama vardı 4 aylıkken basladı doktoru olabilir dedi bebeklerde sık görülüyor egzama dedi. 6bucuk aylık olduk hala geçmedi. 2tane krem vermişlerdi hiç Bi işe yaramadı. Ek gıdaya geçmeden önce vardı yani bişey alerji yapsa sütünden doktor bilmezmi hiç şüphelenmedi 2.doktora gittik hametan sür kurumasın nemli tut dedi. Gıda alerjisi değil de mesela dışarıdan bişey alerji yapıyo olabilir mi? 2 gündür hiç bişey yoktu aynı seyleri yiyip içiyoruz ikimizde bugun yine çok kötü yüzü yanaklarına yayılmıs hep anlamıyorum neden oluyo😪😓doktor yayılabilir. Geçer ataklar halinde tekrar gelir merak etme dedi. Gerçekten bu kadar basit mi yanakları çok kötü yani şuanda 😪acaba dısardan değen bişey falan mı alerji yapıyo yaşayan var mı öyle bişey
Aselin-annesi Miniktavsan bı alerji doktoruna goturseniz geçmek bilmeyen bı egzamamiz var karın bölgesini saran linola kullanıyorum geçiriyor sanirken meğer o kizimi mahvediyormus kan istedi alerji doktorumuz sonuçlara göre durum ne çıkacak bakalim
Ezgiasya Miniktavsan 3.5 aylık kızımda da var boynunda kulaklarının orda kolunda biz bepanthen sensıderm kremi kullanıyoruz gecırıyor ever ama gecen aksam surmeyı unuttum sabah hepsi geri portledı doktor gunde en az 2 kere nemlendırın dedı
Damlakrdgg Miniktavsan aynı sorun bizde de var. Kortizon içerikli krem verdiler ama kullanmadım. Zeytinyağı sürüyorum. Bazen sütümden sürüyorum. 4 aylık bebeğim hala geçmedi bazende çok kızarık oluyor. Yumurta yemeyi kestim. Belki alerjisi vardır. Ama alerji için dr götürmek istemiyorum. Çünkü o alerji testleride çok net olmuyor. Bir sürü kan alıyorlar birde. Canınızı sıkmayın elbet geçer. Bir sağlık problemi değil şükür
Dorukcumunannesi Miniktavsan bizde advantan krem kullaniyiruz.ama acaba ev tozu falanmi etkiliyo bebeginizi ?
Miniktavsan Aselin-annesi ya doktorun verdiği kremler işe yaramıyor diye kestim bikaç gün hametan sürdüm kabuk olmasın diye geçmişti çok seviniyordum geçti diye dün gece yine ataklarla geri geldi parça parça kızarmış yanakları 😓 ama doktorlar normal dediler anlamadım yani bebeklerde olur korkulacak bişey değil dediler 2 tane çocuk doktoru😪
Miniktavsan Aselin-annesi sonuçları bana da yazarmısınız merak ettim bide Bu alerji doktorları nerde var bizim gittiğimiz hastanede yok
Aselin-annesi Miniktavsan emzirdigim dönem sütümden yumurta alerjisi yapmış emmeyi kesdigi guden sonra mamaya başladık beslenmeye canım 4 4,5 aylıkken günde 1tane cicibe ekliyordum ondada yumurta olduğu için oda tetiklemis şimdi yumurta içeren herşey yasak nisanda deri testi yapılacak yumurta yüzünden çocuğumun gövdesi ileri derece egzama olmuş yani😔 hangi sehirdesiniz
Yakamoz Alerji doktoruna gösterin benim kızımda da egzama vardi surekli krem kullan kullan bir türlü sonu gelmedi. 7 aylik oldu ogrendik ki meger sut alerjisiymis. Düşünün sorunu bulmak 7 ay sürdü.
Miniktavsan Yakamoz peki baska hiç şikayeti yokmuydu? Mesela doktor bana sordu kakasında kan mukus vs varmı diye. Egzama dısında hiç sorunumuz yok bizim o yüzden şüphelenmediler alerjiden
Yakamoz Miniktavsan hic yoktu sadece egzama. Coklu besin alerjisi çıktı ustelik doktorumuz bile hayret etti
Yakamoz İnsallah degildir ama inanin ben doktorumu bile zor ikna ettim bir terslik olduguna. Asla besin alerjisi degil bu bebek egzamasi diye ısrarla söylüyordu. Yakin zamanda bu konuyla alakali çok post açtım ve bir suru seye alerjisi çıktı. Doktor inanamadi ben hic böyle düşünmüyordum falan dedi hatta🤷🏼♀️
Zeynebinannesi Yakamoz kan d cıkmısmıydı sızın alerji.. evet yazmıştınız, ama hatırlayamadım:( Bizde derı testınde cıkmadı, kan henüz vermedık
handeege Yakamoz egzamanız gectimi peki nizde 5 aylıgız 2 bucuk aydır bizdede gecmek bilmeyen egzama var git gide yayılıyo bugun gittik 15 gun sonraya alerji içim sıra verdiler bizim belirtikerimizde cok agır mukuslu ve kanda kaka da var test kanlamı yapılıyo
Yakamoz momofpoyraz evet kanda bakildi ama ben ilk doktorum besin alerjisi degil diye diretip alerji çıkınca onu birakip baska doktora gittim. Bosuna test yapilmis bu donemde kanda çıkmayabiliyor ama bu alerjisi yok anlamina gelmeyecekti her türlü alerjiden dolayi bu egzama dedi🤷🏼♀️ @Zeynebinannesi
Miniktavsan Ezgiasya alerji testi yapıldı mı peki? Kafama takıldı ya bende sipariş verdi o kremden daha gelmedi dediğiniz gibi iyi gelse bile Bi gün geçse Bi gün daha fena halde çıkıyo 😪
momofpoyraz Yakamoz doktor bizede 2 aylıkken alerjık egzama dedi. Süt ürünlerini yasakladı ama hala kızarıyor yuzu. Ben ne testı yaptırıcam nereye gidicem kafam karıstı artık
Aselin-annesi Miniktavsan araştırma Hastanesi'nin çocuk ana bilim dallarında mutlaka vardır bı araştırın yanlız ihmal etmeyin bu yumurta bizde ileri derece egzamaya ayol açtı 😔 şimdiden geçmiş olsun sizede
Ezgiasya Miniktavsan yok kimse alerji testi yapılsın demedi 1 yastan once yapılıyor mu nasıl yapılı or
Yakamoz handeege bizim durumumuz da henuz gectigimiz persembe netlestigi icin cumadan beri diyetteyim henuz gecmedi çok yeni yani durum🤦🏼♀️ Allah yardim etsin alerji isleri zormus gercekten
Yakamoz handeege bizim durumumuz da henuz gectigimiz persembe netlestigi icin cumadan beri diyetteyim henuz gecmedi çok yeni yani durum🤦🏼♀️ Allah yardim etsin alerji isleri zormus gercekten