Ozgexo bizde kilo alımı yavaş diye 4 aylıkken başladık ek gıdaya ben sordum neler verebilirim diye doktorumuz da uzun uzun anlattı ve bu eg gıda konusu hakkında seminerleredr katıldım haliyle insan panik oluyor ne yapacağını şaşırıyor sizi çok iyi anlıyorum 😊
Biz ilk önce patates püresi ve havuç püresi ile başlamıştık. Meyve olarak da elma püresi veriyordum armut püresi veriyordum. Zaten ilk zamanlar günde 2 kez öğlen ve akşam üzeri olmak üzere yaptığım her hangi püreden 1 çay kaşığı veriyordum ama az az tabiki o 1 kaşığı direk değilde 4-5 seferde veriyordum. Tuz salça vs kullanmıyordum. Ek gıdaya geçmekle birlikte verdiğim püreden sonrada 1 çay kaşığı su veriyordum. Bu şekilde porsiyonu artırarak devam ettim ilk hafta 1 çay kaşığı sonraki hafta 1 tatlı kaşığı sonra ki hafta yemek kaşığı 😊 internet üzeri hangi ayda neler verebilirsiniz araştırın. 6. Aydan sonra mesela kahvaltı vermeye başladım ben 1 yumurta sarısını hafif püre olacak şekilde yapmak için (direk olunca yutamıyor oğlum öğürerek yiyordu) varsa kendi sütünü yoksa mama ile püre yapıp verirsin yoğurdu da direk verince yutamazdı 6 aydan sonra onu da vermeye başladım yoğurdu da kaynamış soğumuş su ile dha akışkan yapar verirdim. Alerjik bir durum söz konusu olmadığından 6. Aydan sonra süt ürünlerini gözlemleyerek verdim peynir vs tuzsuz özellikle alırdım. Mevsimindeki meyve sebzeleri yedirmeye özen gösterirdim 😊 halen de öyle çok özenirim oğlum 2 yaşında ama kilo alımı bunlara rağmen yavaş o da yapısından artık napalım dedi doktorumuz 😊 kiloyu çook fazla kafanıza takmayın yiyince alacak diye bir durum söz konusu değil ama kan değerlerin de de limitler var ise ek gıdayı 4. Ayda aldırıyorlar. Oğluma mesela hiçbir demir vitamini damlası hayr etmedi ne zaman ki et ürünleri yemeye başladık kıymalı köfteler vs o zaman değerleri düzeldi 😊