HafsaMoms Kızlar mutfağım cok küçük. Bende bos duvarıma terek yaptırcam ama terek yaptıracağım yerde petek var. Acaba petegin ısısıyla tereğe koyacağım bakliyatlar bozulurmu. Varmı petek üstüne terek yaptıran🙂
F-Betul Mom44454 Eskiden dolapsız mutfaklarda tabak vs dizilen tahta sergen. Şimdi daha modernleri çıktı arkadaş sanırım ondan yaptıracak.
EgeveAlyaninannesi Mom44454 bende merak ettim terek ne terege diye yazincada tere yağ aklima geldi valla 🤭
EgeveAlyaninannesi Ela123 1993luyum ve bilmiyorum inanin assalar gibi konusmayin 2000liler falan diye
Goktugmom_ Bulutbey hayır her yerde terek canım Google yaz anlaşılan siz zenginsiniz yada hiç köy evi VS görmediniz
VelardaEdiz HafsaMoms olmaz tereyağ orada oda ısısında bozulur ve petek etkiler petek üstüne bende raf yaptırdım etkiliyor yani kavanoz falan kkoyarsın kuru baklagillerini
Mom299 Goktugmom_ Bizde eskiden tel dolap derlerdi bunlar şimdi.moderlestirilmişi eski ler daha bi farklıydı sergenler vardı mesela hatta benim bi kira,daki evimde tabak için sergen vardı dolap yoktu ama çok hoş duruyordu 😅
Bulutbey Goktugmom_ hayır her yerde terek değil. Baktım “halk dilinde raf, Sergen” demek diyor. Demek ki bölgesel bir terim. Ayrıca şehir merkezindeki eski evimizde de vardı. Biz raf diyorduk ki TDK da öyle geçiyor
2205 Goktugmom_ çok şükür zenginiz ve köy evi de biliyorum hatta kendi köy evimiz var asla böyle bir şey duymadım ne büyüklerimden nede köy halkından. Bunu bilmediği için insanları ayırmazsınız. Ayrıca 86 lıyım
Mom299 HafsaMoms pirinç ve mercimek çabuk sıcak yerde kelebek ve kurt çuk yapayor canım ama çerezlik kuru yemiş koya bilirsin mesela kahve koya bilirsin kavonozlarda
VelardaEdiz HafsaMoms bozulmaz herhalde küçükse mutfak peteğini kapatırsınız ocak olunca ısınır zaten