Mrvlshn55_ Naciyedinc yani ister dini inanış diyelim ister gelenek bilemiyorum gördüğüm bildiğim herkes yapıyo burda
Mrvlshn55_ Mom070 valla canım yukarıda da söylediğim gibi benim pek bilgim yok ama ister dini inanış de ister gelenek bilemiyorum gördüğüm bildiğim herkes yapıyo kayınvalidem yaptı oğlumu da bende kendi duşumu aldım dualarla falan öyle işte
Meflug Mrvlshn55_ valla ben yapmadım adettir yaparım diyodum da dediğim gibi bebeğim 76 gün kuvezde kaldı zaten geçmişti 40i
Mrvlshn55_ Meflug anladım canım, post sahibinin sorusuna göre yazdım bende başıma geleni benim bebeğim de çok korkuyodu hocaya sormuşlar öyle demiş işte bilemiyorum
Deren_Hatun Naciyedinc bende öyle yaptım diğer yapılan şeyler hurafe geliyor bana, hem yapmadığım için aksi bir durumla karşılaşmadım :)
Naciyedinc Deren_Hatun banada öyle. Kayınvalidem alyansımı suya atmamı suyu okumamı falan söylemişti ama dikkate almamıştım pek. Zaten 40 ımızın çıktığı gün hastanede yatıyorduk dikkate alsaydım da yapamazdım
ilknur06 Deren_Hatun hurafe zaten ben de yapmadım yıkandık sadece bizim ailede yapılmaz o törensel şey sadece banyo yapılır
Lalim Mrvlshn55_ kuran var canım muska yazdırdım işte bakalım geçecek mi hoca sıbyan var dedi nazar da var dedi ama gelince muska geçer mi bu durum bilmiyorum 10 saat oldu hala uyumuyor uyusa uyanıyor
Mrvlshn55_ Lalim babasının gömleğini de koy bakalım beşiğine öyle de dene geçmiş olsun inş rahatlar yavrucak
Lalim Mom070 bir tür musallat olan cin lohusalıkta karabasan olayı varya onun gibi bebeği korkutur uyutmaz rahatlık vermez.
Lalim Mrvlshn55_ onu bilmiyorumama hocaya gösterdik sıbyan var benden ve benim annemden geliyormuş ve nazar da çok dedi muska yazdı gönderecek inşallah iyi gelir
Tiredmomy Lalim benim vardı ayy aklıma geldi gene tüylerim diken diken oldu bebeğim durmaksızın ağlama huyu vardı hocaya okuttuk ümmü sıbyan var anneden bebeğe geçmiş korkutuyorlar dedi çocuğu hemen okuttuk muska yazdı ve takip etti bi süre çok şükür geçti
Lalim 3children1mom biz yapmadık daha dogrusu öyle birşey bilmiyoruz biz sadece 40 kaşık suyla yıkadık
Lalim Arafinannesi bize de aynı şeyleri yapıp gönderecek hocamız birde bebeğinizin çok gazı var dedi onun için de gaz damlası yapıcam içir dedi zaten benim de çevremde sıbyan olayı çok annem hamile ile bize de yaptırmış o yüzden biliyorum birde 1 tane düştüğüm olmuştu. Lohusalıkta da bir kaç kere bu tarz kötü rüyalar görmüştüm