Hazalikra
Erdeminannesi19
elfklhn
Merhaba, bir konuda bilgi aktarmak istedim! Öncelikle tepkili annelerden cevap almamak adına açıklama yapayım; formül mamaya öcü gözüyle bakmıyorum gereklilik olduğunda hayat kurtarıcı ancak anne sütü mucize! yerinizde olsam mamayı kademeli olarak keserdim!şöyle; bir pompa alırdım manuel yada elektirikli farketmez! Bebeği emzirip üzerine memeyi sağardım! Diyelimki emzirdikten sonra 90 cc mama veriyoruz ve 20 cc süt sağdık 20 süt 70 mama verirdim. Her öğün her seferinde aynı şeyi yapardım meme sağıldıkça süt üretimi artacak böyle böyle memeden sağılan süt 20 30 40 60 80 yavaş yavaş artacak 30 süt 60 mama, 40 süt 50 mama, 60 süt 30 mama diye azaltarak en son 90 cc süt sağdığınızda mamayı tamamen bırakıp emzirerek besleyebilirsiniz! Ancak anne göğsüne en yakın biberon diye birşey malesef yok çünkü anne göğsü emilerek süt akımını getirken biberon sabit akışlı... buda BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA meme reddine sebep oluyor! Sağdığınız sütleri vermek için kaşık şiringa alıştırma bardağı yada beslenme hortumu kullanabilirsiniz!
Dipnot: bu arada yara olan meme sağılmaz!
Bebek dalga dalga emerken sağım itme çekmeyle olacağı için bir gün bile ara verilse meme sağımı unutur süt çıkmayabilir!
Memelerinize güvenin, bebeklerinizi sağlıkla büyütün!