Annecikoldum Herkese merhaba!! Rota virüs aşısı hakkında bildiklerinizi paylaşabilirmisiniz? Yaptırmak zorunlu mu? Yaptırmasak bir zararı olur mu? Fiyatını bilen var mı? Kaç aylık iken yaptırılıyor? Oral mi?
Ebrcrkc Annecikoldum yaptırmak zorunlu değil cnm doktor tamamen size bırakıyor ne bı yararindan nede zararından bilgi vermiyorlar (buda insanın aklını kurcalıyor) iki doz olarak yapılıyor oral olarak.ben çok tereddüt ettim ama eşimle yaptırmama kararı aldık sebebi ise eğer bebek alerjik bı bünyeye sahipse süt alerjisini tetiklediğini öğrendim.bi kaç sağlıkçı tanıdığı danistim onlardan bile yaptırmayanlari duydum.ileride hasta olursa ağır gecebilirmis ama tedavisi ilacı varmış.karar sizin.
Mervebtnrr Annecikoldum biz yaptırmadık kendin bakacaksan kreş e fln vermeyeceksen yaptrmana gerek yok dedi sağlık ocagindaki doktorumz
araskuzumm0918 Annecikoldum yaptırdık her iki dozuda birini 215e aldık dün 2.olduk 260 küsürdü tam hatırlamıyorum önemli bir aşı yapılması hastalıga yakalansa bile kolay atlatılmasını sağlıyor vücut bağışıklık kazanmış oluyor ,burda bir anne yazmıştı bin pişman oldum yaptırmadığıma diye ,çok zor atlatmıştı evladı ,allah korusun sonucu kötü olabiliyor
Tugbabsra Annecikoldum 215 tl fiyatı var çok önemli bir aşı 5 aşından küçükler kapıo ölen çocuklar bile oldu
Pinarrr37 Merhabalar. Zorunlu bir aşı değil zaten sağlık bakanlığının asi takviminde yok ama yaptırılması gerek diye düşünüyorum. Ikizlerime 3. Aylarında ilk dozunu yaptırdık. Ikinci dış 5. Ayda yapılacak. Ilk aldığımızda tanesi 215 tl idi ama son zamdan sonra 267 tlye yükseldiğini öğrendim dun eczaneden. Oral bir aşı. Paketinde hazır zaten hemşireler ağzına yavaş yavaş enjekte ediyorlar.
Bereninannesi Pinarrr37 herhangı bı yan etkısı oldumu pekı bende henuz yaptırmadım bılmıyorm ateşlenme huysuzluk gibi sıkıntılar yaşadınızmı
Eceaydin05 Annecikoldum yaptirmadik biz. Alerjisi var cunku bebegimin. Alerjisi olmasaydi ben yaptirirdim ama doktorumuz pek de onermedi daha dogrusu soyle bir cok ishal virusu var; bu asi sadece rota virusu oldugu icin ona karsi korur ve tam da koruma saglamaz yine kapabilir; yine serum takilabilir dedi. Diger virusleri kaparsa yine bu durum yasanacak peki onlara neden onlem alinmiyo dedi. Devletimiz zaten gerekli olan tum asilari yapiyor, kontrol ediyor dedi. Mesela zaten menenjit asisi oluyormus bebeklerimiz karma asinin icinde birde ozelini cikardilar 🤦🏻♀️ Ama durumu olanlar tabiki yaptirsinlar yine de, olmayanlarin da uzulmesine gerek olmadigini dusunuyorum artik..
Gltskrn Annecikoldum yaptırmak zorunlu degil ama yakalanirsa hastanede yatmadan iyileşmiyor ve cok ağır geçiriyor bebekler gecen hafta cuma yaptırdım 267 tl
Deletedmom324 Annecikoldum bır kaç post actı burada yaptırmayıp pısman olanlar. Bebeklerı rotays yakalanmıs. Yaptırın bebegınızın hayatını riske atmayın. Alerjınız yoksa. Valla benım doktorum sormadı bıle dırekt yapmıstı.
Annecikoldum kafamı kurcalayan soru oldu bugün eltimin çocuklarının doktoru vücuduna mikrop yerleştirdiğini ve yaptırmayın demiş bizim çok durumumuz yok fakat yine de pişman olmaktan çok korkuyorum gerçekten çok pahalı hayat ta bu kadar ucuz değil ne yapacağımı şaşırdım tam 3 aylık bebeğim sağlık ocağında ki doktorumda yaptıra biliyorsanız yaptırın dedi offff yani....
Bereninannesi Annecikoldum valla aynı durumdayız ıkı arada bı deredeyım yiğenim 20 gunlukken kapmıştı rota vırusunu hastanede yatmıslardı bı hafta zor olduğunu bılıyorm o yuzden yaptırmak ıstıyorum ama bı tarafımda nıye zorunlu değilde isteğe bağlı diyor.. 🤷🏻♀️
Annecikoldum Bereninannesi çok gerekli ise neden devlet diğer aşılarla beraber yapmıyor o da cabası biz yaptırmama kararı aldık çevremde yaptıran yok