Deletedmom_50 ipek_annesi 9. Aylık. Kesinlikle yapılması gerekli bence, kâr zarar dengesini düşünürsek. Menenjit çok büyük, çok kötü bir hastalık. Yani yan etkileri elbette olacaktı biliyordum ama tabi elimde yapılacaklar tükenince, yardıma ihtiyaç duydum.
Beyzalila Canım biz menejit 2. Dozunu olduk ateş yapmadı. Ateşi 38 39 bulunca endişenmeye başayabilirsiniz. 37.5 filansa kokmayın ılık bir duş sonra carpol yarım saate ekti eder. 39 çıkarsa pananox fitil verebilirsin. Bir doktorunada sor. Hemen düşürür. Bizde hastaydık bakteiel enfeksiyon kapmış 40 gördükşuan iyi çok şükür
Deletedmom_50 Beyzalila çol geçmiş olsun, 40 fenaymış. Evet şu anda çok değil sayısal olarak ama baya yanıyor çocuk kucağımda, insan neler yapabilirim başka diye şaşırıyor haliyle. Doğduğundan beri ilk defa ateşle karşılaşıyoruzda..
Tugbagunes Deletedmom_50 bizde.ole olduk malesrf yapacak bisi yok asi agir bir asi ama dus 1 gun bize aldirmayin demişlerdi
Deletedmom_50 Tugbagunes aa neden aldırmayın dediler ki acaba. Doktorumuz bize aldırabilirsin dedi oysa ki. Ama zaten çocuğun ateşi yükselirse mecbur atarım suya, napayım ki dimi ama. ateş daha tehlikeli şu an da. Yaoabileceğim başka bir şeyler var mı?
Ssumru Deletedmom_50 ayy o gunu hatırlamak bile istemiyorum canım biz 3. Wyda rota ile beraber menenjit aşısı olduk 38.9 u gorduk hemen calpol verrdik tabi soğuk uygulamalarda yaptık öylelikle düşğrdük ateşini saydıklarınız yan etki normal yani ateşine dikkat edin 3-4 gune geçiyor
Deletedmom_50 Ssumru aslında 37, 5 çok değil derece olarsk değil mi? Ama çok sıcak çocuk. Bir de kucağımda uyusun belki rahatlar diyorum ama sürekli sıçrıyor, dalamıyorda… yan etki olacağını biliyordum ama yine de çaresiz kalıyor insan..
ipek_annesi Deletedmom_50 bizim de doktorumuz 9.ayda yapacağız dedi en azından büyük olacaklar diye bir düşünüyorum inşallah daha yükselmez, merhaba bizim 4.ay aşısında bile 37.8e yükselmişti
Ssumru Deletedmom_50 hayır hayır 37.5 çok degıl doktorum 36 - 37.5 normal demişti ve hemen calpol verme demişti 38 oldugunda ustunu soy soğuk uygula duşmezse en son calpol ver demişti bız 38.9 u gorduk hemen calpol verdik ve yarım saate dustu birdaha çıkmadı sabaha karşı tekrR vermiştim 6 saat arayla olacak şekilde.. sabaha kadar başında bekledim yavrumun.. sıçraması da normal çünkü canları acıyor kuZucukların.. eklem yerlerine soğuk uygulayabilirsiniz canım faydası olur
Zeyno111 Deletedmom_50 Biz 3 dozunu da olduk öyle abartı ateşimi olmadı geçen sefer biraz Yükselmeye başladı calpol verip takip ettik. 2 gün huzursuzluk oluyor genelde bizde de oldu 3.gün eser kalmıyor korkmayın hepsi yan etki korkulacak bir şey yok 🥰
Deletedmom_50 Zeyno111 teşekkür ederim cevabınız için. Şu an da yapılabilecek herşeyi yapmaya çalışıyorum, ilk defa ateşle karşılaşıyoruz haliyle bir nebze endişe duyuyor insan. Bir uyuyabilse keşke. Uyuyor ama sıçrıyor sürekli🤦♀️
Leylamoms İlk doz olduğumuzda ilk saatler hic bir sey yoktu sonradan hafif ateş,uyku hali,bana bağımlılık herseye aglama başladı. Bu tam 3 gun sürdü. 3ncü gun tamamen normale dönmüştü ama ilk gun çok zor geçti. Ben fitil verdım o biraz rahatlattı .
Deletedmom_50 Leylamoms saydıklarınızın hepsini yaşıypruz şu anda gerçekten, nokta atışı. Peki diğer dozlarda da aynı bu şekilde mi seyredecek yan etkiler yoksa ilk dozu mı ağır geçiyor?
Deletedmom_50 _MelekAnnesi yaa öyle demeyin, çok önemli bir aşı bence. Kâr zarar dengesini düşünmek lazım. Hastalığı daha fena😔 imkanınız varsa yaptırmak gerekli diye düşünüyorum. Ama tabi yan etkileri mevcut, o da 3 gün diyorlar bakalım😑
Deletedmom_50 ipek_annesi umarım güzelce atlatırsınız sizde. Sağlıkları için hepsi ne yapalım, biraz endişeye değer🙄