ElaEsma Kızlar 1 hft önce grip ve sağuk algınlığı atlattım bebeğim grip olmadı ama aşırı derecede balgamlı var boğazda hırıl hırıl ediyor balgam 😒 nasıl geçer nasıl attırabilirim bu balgamlı bilgisi olan var mı? Bebeğim 2 buçuk aylık bu arada
Ikicocukanasiyioldum ElaEsma öncelikle geçmiş olsun mutlaka doktora götürün canım bronşit salgını var. Hava kullanmadan geçmiyor maalesef. Bebeğin daha çok küçük onun için sadece ılık su verebilirsin balgam için.
fatima ElaEsma serum fizyolojik ile 2-3 saatte bir burnunu açın. doktorumuz bize şırınga ile açmamızı söyledi, aspiratörler yeterince temizlemiyor diye. balgamını ya öksürük ile ya da kaka yoluyla atacak.. geçmiş olsun biz 15. gün çektik çok zordu
ebrupoyraz ElaEsma burnundan serum fizyolojik damlat genzine gitsin o atmasına yardımcı oluyor kakayla atıyor
Gisemete ElaEsma serum fizyolojik uygulayın sonrasında burun aspiratörüyle burnunu temizleyin. Ve seklor şurup alım sabah akşam yarım çay kaşığı vern balgamını ya ağızdan ya da kakasıyla atıyor. Bir de yüzüstü yatırıp sırtına masaj yapın☺️
Su-1 Youtubeda bebeklerin balgam çıkarmasını kolaylaştıracak bir video var sırtına ufak hareketlerle bir kaç dk vurarak balgamı göğsünden ayırmasına yardımcı olacak sonra kusmayla çıkarıyor ben çok faydasını gördüm bebekler balgamı kusarak daha etkili atiyor ama muhakkak bebeğini doktora goturmelisinin hırıltısı varsa
Prensimveben ElaEsma bizde aynı durumu yaşamıştık 2 aylıkken serum fizyolojik 'le atlattık kesinlikle yapın derim bi zararı yok
yokbecanim Azzz Bildiğiniz serum şeklinde veya kutu içinde küçük tüpler şeklinde satılan bi sıvı.içeriği tuzlu su diye biliyorum ama yakmıyor.burun temizliğini sağlıyor.sıktıktan sonra burun aspiratörüyle de çekilirse bebeğin sümükleri dışarı çıkıyor :)
Prensimveben Azzz eczaneden temin edilen tuzlu su deniz suyu da diyorlar hatta ben yeni aynı işlemi gören serum suyu aldım henüz kullanmadım
Gisemete Azzz eczaneden alıyorsunuz izotonik yani içeriği tuzlu su ama yakmıyor. Enjektörle çekiyorsunuz 4cc bn çekiyorum 2 birine 2 diğer burnuna hızlıca veriyorum tabi bebeğinize dik pozisyonda uygulayın sonrasında da burun aspiratörüyle çekiyorsınuz
reinamm ElaEsma https://www.instagram.com/p/BtD1IxZjIrr/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1jsxu8qn799iv bunu yapın çok etkili
HamzaSiracveBen ElaEsma instagramda hekimanne isminde bir doktor bayan var kesınlıkle onu takıp edin 2 aylık oglum var ve dogdugundan berı burnu tıkalı balgamı var serum fizyolıjık kullanıyorum ama balgam ıcın yeterli olmuyor bi video paylaşmış balgam ıcın masaj var ıkı gundur onu uyguluyorum ve kakasında balgam cıkartıyor kesinlikle takip edin