Semamtr 52_58_52 ben yaptım ama suni sanci ıle 3 saate doğurduğum için 2. Be 3. Dozunu ağrı kesici niyetine verdiler 1. Dozunu anlamadan doğurdum 😂
52_58_52 Semamtr nasil yani. ? ben 35 haftaligim suan hersey yolunda gorunuyor normal dogum icin normal yapmak istiyorum ama epidurali duydum agrisiz normal dogum olarak netten arastirdim simdi ama genel bilgiler var. yani sanciyi cekiyosunuz, dogum aninda ki sanci esigi yukselince mi epidurali veriyorlar acaba ?
52_58_52 Nilguny 35 haftaligim ben. Normal dogum icin hersey yolunda gorunuyor. Bende normal istiyorum ekstrem bir durum olmadikca ama epidurali duydum az once netten baktim genel bilgiler var. Nasil oluyor ? Sanci moda mod cekilip dogum esnasinda mi veriliyor epidural yoksa sanci baslar baslamaz mi veriliyor nasil oluyor bilgi verir misiniz acaba ?
52_58_52 Deletedmom5447 35 haftaligim ben. Normal dogum icin hersey yolunda gorunuyor. Bende normal istiyorum ekstrem bir durum olmadikca ama epidurali duydum az once netten baktim genel bilgiler var. Nasil oluyor ? Sanci moda mod cekilip dogum esnasinda mi veriliyor epidural yoksa sanci baslar baslamaz mi veriliyor nasil oluyor bilgi verir misiniz acaba ?
Bety 52_58_52 normal doğumlar da şancı zorlarsa veriyorlar diye biliyorum sezeryanla oldum epidural di hiç acı olmadı sonrası hariç tabi ☺️
Birkucukeylulmeselesi 52_58_52 Canım ben de epiduralli normal doğum yaptım bende 4 cm e kadar bekle yapıcaz dediler ondan önce yapılmıyormuş zaten ben 4 cm kadar çok acı çektim ama kimisi direk doğuma gidince zaten 3-4 cm oluyor neyse sonra iğne yapıldı 15-20 dakka sürdü sürmedi kalktım doğuma kadar yürüdüm hiçbir şey hissetmedim çok güzel geçti sonrası doğum anında sadece son ıkınmalarda zorlandım ama o da sancının yanında halt yemiş bence ben ıkınmam gereken zamanı bile anlamadım sancıyı ebe söyledi geldi ıkın diye iyiki yaptırmışım 🥰ve 9.5 ay oldu hiçbir şeyim yok bel ağrısı vs gibi şeylerde sezeryanda da kalmayan oluyor bence bu tarz ağrılar vücuda bağlı
Karagoz 52_58_52 nolur normal dogımdan saşma mecbur kalırsan ancak.. Ben hastane odasınsa suni sancıyla dogum yapmaya hazlanırken doktor sezeryan olavak bebeğin omuzları geniş dedi aniden ameliyat haneye alındım bana solemedı ler bıle epudural yapcklarnı ben sordum ameliyathane kapsında ve acı cekmeme gıbı lüks yok evet belden asagosı uyusuyor ama kesik attıktan snra her iki taraftan karnını acöaya genısletmeye calısıyorlar yırtsr gıbı bunu feci hissediyorsun ki ben o anda normal dogurur gıbı odayı ilettim uyuşmadım dıye telaşa kapılıp iğneyle uyusup uyusmadıgıma baktılar cok acı cektım ben dogumdan snra her yarım saatte bır gelıp karnıma basıp kanı. Cıkarmaları da cabası
Durush 52_58_52 ben suda doğum yapmak istedim dayanamayınca açılmam 6 cm iken epidural oldum belli açıklıkta olmanız gerekiyor epidural için sonrası sancı azalıyor ıkınma isteği geliyor doğum oluyor benim öyle oldu çok şükür yırtılma kesi olmadı
Nisameselesi 52_58_52 ben epidural doğum yaptım canım başta verilmiyor açıklık 5 cm falan olunca ve bebeğin kafası pozisyona girince veriliyor baştaki sancıları çekiyorsun mecbur ama sonlara doğru olanı hissetmiyorsun ki zaten en ağır dayanılmaz sancılar ssonlara doğru oluyor
Deletedmom5447 52_58_52 biraz sanci cekiyorsun acikligin 4 5 cm olduktan sonra iğne yapıyorlar ondan sonra agrin geciyo tamamen hicbisey hissetmiyorsun
Freestate 52_58_52 Eline bir düğme veriyorlar sen sancı geldikçe basıyorsun, sürekli basarsan olmuyor, kendi içinde de bir dozajı var yani, tabii ki 100de 100 acısız değil ama ağrıyı azaltıyor.
accr 52_58_52 benim 4-5 santim açılmam olama kadar vermediler oyüzden biraz sancı çektim nezaman sancılar çok artıyor dayanamayacak hale geliyorsun ozaman doktor epidurale başlıyor çok konforlu bir doğum bende söylendiği gibi sonrasında bel ağrısı falandan yapmadı önerirm çol konforlu bir doğum şekli
Deletedmom5447 52_58_52 net hatırlayamıyorum ama 2 saat falan sürmüştü sanirim benim ondan sonra gecmeye baslamisti etkisi yani sancıyı hissetmeye başlamıştım tekrardan yapmışlardı. Sonea da hemen doğum başlamıştı zaten
Deletedmom5447 52_58_52 doğum sancisina dayanamayacaginizi düşünüyorsanız tercih edin tabi. Ben dayanamamistim asla o yuzden olmuştum
52_58_52 Freestate hmmm anladim. ben mecburi doktor degisikligi yaptim suan ikamet ettigim yerde ozele gidiyordum dogum icin memlekete geldim burada da ozele hic guvenmiyorum ama devlette de epidural yokmus sanirim oyle mi ?
MirzBos YazCilegi dört cm açılma olunca epidural veriyorlar çok açılman olunca malesef veremezler ben epidural yaptım çok rahatlık dört cm kadar bile zor dayandım tavsiye ederim
52_58_52 Deletedmom5447 devlette boyle bir dogum sekli yokmus dogru mu ? suan mecburi doktor degisikligi yaptim. İkamet ettigim yerde ozele gidiyordum dogum icin memlekete geldim. Burada devlete gidiyorum buradaki ozele pek guvenemiyorum
Freestate 52_58_52 Ben özelde yaptım doğumumu, epidural için de doğuma ek 2000e yakın bir ücret ödedim diye hatırlıyorum